• Haberler
  • Genel
  • Van ve Bitlis’le 'Gönül Köprüsü' kurulacak

Van ve Bitlis’le 'Gönül Köprüsü' kurulacak

Alternatif Politikalar Merkezi (APM), “Gönül Köprüleri Kurma Projesi” kapsamında bu kez Van ve Bitlis’e “gönül köprüsü” kurmaya gidiyor 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak, 'Anadolu’da terörden mağdur olan ailelerle devlet yetkililerinin bir araya getirilmesi için “Her şey devletten ve hükümet ve siyasi partilerden beklenmemelidir” dedi. Mahmut Koçak Anadolu'da [&hellip]

Van ve Bitlis'le ‘Gönül Köprüsü’ kurulacak

Alternatif Politikalar Merkezi (APM), “Gönül Köprüleri Kurma Projesi” kapsamında bu kez Van ve Bitlis’e “gönül köprüsü” kurmaya gidiyor

22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak, “Anadolu’da terörden mağdur olan ailelerle devlet yetkililerinin bir araya getirilmesi için “Her şey devletten ve hükümet ve siyasi partilerden beklenmemelidir” dedi. Mahmut Koçak Anadolu’da terörden mağdur olan ailelerle devlet yetkililerinin bir araya getirilmesi için Her şeyin devletten ve hükümet ve siyasi partilerden beklenmemesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile birlikte Van ve Bitlis’e gideceklerini belirten Koçak, “Ülke sorunlarına çözüm bulmak adına çalışmalara devam ettiklerini, ülke ve millet için hayırlı gördükleri konulara tüm vakitlerini ayıracaklarını ifade etti.
“MÜCADELEMİZ BİRLİK VE
KARDEŞLİK MÜCADELESİ”
Türkiye’nin en büyük sorununun bölücü terör olduğunu ifade eden Koçak, şunları kaydetti: “Milletimizin içine fitne sokmaya çalışanlara, kardeşi kardeşe kırdırmaya uğraşanlara karşı tek yürek olmalıyız. Terörü lanetleyen silahların sustuğu, kan ve gözyaşının dindiği bir Türkiye için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu mücadele sadece devletin siyasetin değil topyekün bir milletin mücadelesidir. Birlik mücadelesidir, kardeşlik mücadelesidir, ülkemizin daha güçlü olmasının mücadelesidir. Terörün en acımasız yüzüyle şüphesiz ki şehit aileleri karşılaşmıştır, gazilerimiz karşılaşmıştır” dedi.
“VATAN TOPRAĞININ
HER KÖŞESİNE KOŞUYORUZ”
Terör mağduru bölgelerdeki korucu şehit aileleri, gazileri dernekleri, batıdaki şehit aileleri ve gazileri dernekleri birbirlerini en iyi anlayacak terörsüz bir Türkiye’nin temelini atacak önemli kuruluşlardır diyen Koçak, “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Onların sağduyusu yanan yüreklerine rağmen barışın, huzurun arayışı içinde olmaları geleceğimizin aydınlık olduğunun en büyük göstergesidir. Türkiye genelinde her fırsatta bir araya geldiğim yüreği yanık ailelerimizin inancı, feraseti ve gelecek vizyonuna hayran kalmamak saygı duymamak elde değil. “Ben yandım başka evler yanmasın, yürekler yanmasın. Bizim ki son olsun’ diyecek kadar, kocaman yürekli insanlar bizim insanlarımız” diyen Koçak, “Şehit aileleri ve gaziler derneğinin sağduyusu ve fedakarlığının takdire şayan ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olmuştur. Vatan toprağının her köşesine birlikte koşuyoruz” dedi.
“ALLAH KARARLILIĞIMIZI ZAYIFLATMASIN”
3. “Gönül Köprüsü Van ve ilçelerine, 4. Köprüyü ise Bitlis’te kuracaklarını da dile getiren Koçak, sözlerine şöyle devam etti: “Van’daki kardeşlerimizle kucaklaşmaya, tek bir yürek olmaya gidiyoruz. Oradan Bitlis’e geçeceğiz. Terör yüzünden suskunluk sarmalı içindeki bölge halkına güven veren, cesaretlendiren bu ve benzeri çalışmaların kalıcı barışa katkısı büyük olacaktır inancıyla gidiyoruz. Karanlık ve acılarla dolu bölücü terörle geçen yıllara son vermek için tüm sivil toplum kuruluşlarımız seferber olmalıdır. Bu görev milletimizin her ferdine düşmektedir. Bu sadece devlete siyasete bırakılmayacak kadar hayati bir konudur ve hepimizin sorumluluğundadır. Milletimizin ve devletimizin geleceğini ilgilendirmektedir. Tüm sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla kucaklaşması, etle tırnak gibi yeniden ülkemizi kardeşlik hukuku çerçevesinde kenetlenmesi hepimizin görevi olmalıdır. Allah kararlılığımızı ve bu konudaki imanımızı zayıflatmasın” şeklinde konuştu. Heyetin Van ve Bitlis’i kapsayan “Gönül Köprüsü” ziyaretlerinin bugün başlayıp 5 Mart Çarşamba akşamı tamamlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme