Van Konteynırları, Afyon'a gelmeye başladı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Van'da 2011'de meydana gelen depremden sonra kullanılan konteynırların bir kısmının Afyonkarahisar'a getirildiğini söyledi. Buldan, konteynırların muhtemel bir afet anında İl AFAD Müdürlüğü tarafından kullanılacağını belirtti İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün AFAD Başkanlığı'ndan talep ettiği konteynırlar, Afyonkarahisar'a gelmeye başladı. Van Depremi'nde kullanılan, ancak Van'daki şehirleşme çalışmalarından sonra [&hellip]

Van Konteynırları, Afyon’a gelmeye başladı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Van’da 2011’de meydana gelen depremden sonra kullanılan konteynırların bir kısmının Afyonkarahisar’a getirildiğini söyledi. Buldan, konteynırların muhtemel bir afet anında İl AFAD Müdürlüğü tarafından kullanılacağını belirtti

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün AFAD Başkanlığı’ndan talep ettiği konteynırlar, Afyonkarahisar’a gelmeye başladı. Van Depremi’nde kullanılan, ancak Van’daki şehirleşme çalışmalarından sonra ihtiyaç kalmayan konteynırların Afyonkarahisar’a getirilmesiyle ilgili bir açıklama yapan İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, “Talebimiz toplam 2 bin tane konteynırdı. İlk etapta 100 tane buradaki kampus alanımıza konteynır gelecek. Yaklaşık 40 tanesi gelmeye başladı. Konteynırların gelmesinde Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun da talebi oldu. Burada herhangi bir afet olduktan sonrasını düşünmek için imkanları zorlamamız gerekiyor. Konteynırların bakımı ve kontrolü çok önemli” dedi.
PROTOKOL İMZALANABİLİR
Konteynırların korunması ve kullanılması için Afyonkarahisar Belediyesi ile protokol imzalama yoluna gidebileceklerini kaydeden Buldan, “Belediye yetkilileri, Fuar Alanı ve Devlet Parkı’nda bu tür konteynırları koruyabileceğini belirtti. Bir protokol imzalanması gündemde. Böylece normal zamanda Belediye’nin kullanımında olacak konteynırlar, afet anında bize devredilecek” diye konuştu.
SURİYE İÇİN BİR TALEP YOK
Van’dan gelecek konteynırların, Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle ülkelerini terk eden kişilere tahsis edilmesi ile ilgili söylentileri de hatırlatan Buldan, “Konteynırların Suriyeliler için kullanılması için herhangi bir talep yok. Böyle bir talep olsa bile Afyon içeride kaldığı için en son düşünülecek iller arasında. Van’da kullanılan konteynırların tedbir amaçlı illere dağıtılması amacıyla böyle bir uygulamaya gidildi” ifadelerini kullandı.
DENİZ KONTEYNIRI DA GÜNDEMDE
İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, AFAD Başkanlığı’nın çeşitli vilayetlere “deniz konteynırı” gönderdiğini, bu uygulamanın ilk olarak Afyon’da başlamasını beklediklerini belirtti. Buldan, şöyle konuştu:
“Deniz konteynırı hadisesi yeni bir hadise. Afyon muhtemelen bu konuda pilot il olarak seçilecek. Biz burasının Lojistik Koordinasyon Destek Merkezi olmasını istiyoruz. Bizden talepleri, 1000 metrekarelik beton zemin ayarlanması istendi. İçerisinde 130 tane çadır hazır. Diğer ekipmanlarla birlikte. Herhangi bir afet olduğu zaman vatandaşın çadır ihtiyacını giderecek bir konteynır. İçi muhafaza edilmiş bir konteynır olacak. AFAD Başkanlığı’nın böyle bir çalışması var. 30-35 tane deniz konteynırının gelmesini bekliyoruz. Bu da olası bir afette ihtiyacı karşılayacaktır.”
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme