• Haberler
  • Siyaset
  • 'Valimizle ilgili karar şaşırttı, iyi paslaşıyordu'

'Valimizle ilgili karar şaşırttı, iyi paslaşıyordu'

MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan her Perşembe düzenli olarak yaptıkları basın toplantısını dün sabah parti de gerçekleştirdiler.ÖNCE YOLSUZLUKKURULU  LAV EDİLDİMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, AK Parti'nin olağanüstü büyük kongresinde aday olan Binali Yıldırım'ın bin 411 delegeden bin 405 delegenin oyunu alarak Genel Başkanlığına seçilerek 65.ci hükümetin [&hellip]

MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan her Perşembe düzenli olarak yaptıkları basın toplantısını dün sabah parti de gerçekleştirdiler.
ÖNCE YOLSUZLUK
KURULU  LAV EDİLDİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, AK Parti’nin olağanüstü büyük kongresinde aday olan Binali Yıldırım’ın bin 411 delegeden bin 405 delegenin oyunu alarak Genel Başkanlığına seçilerek 65.ci hükümetin Başbakanı olduğunu belirtti. 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde başarılı olan Ahmet Davutoğlu ‘nun AK Saray’ın hoşuna gitmeyen yönetiminden dolayı zaruretten kenara alındığını ifade eden Demirel; “AKP Genel Başkanlığına seçilen Sayın Binali Yıldırım’ın ilk icraatı, sabık Genel Başkan Ahmet Davutoğlu yönetimince oluşturulan ‘Yolsuzlukla Mücadele Kurulunu’ lav etmek olmuştur. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasının sebeplerinden biri bu olsa gerek. Belli ki AKP’de söz sahibi olan kudretli kişi, 17-25 Aralığı bu milletin hafızalarından silmek istemektedir. Sayın Binali Yıldırım beyin henüz koltuğuna bile oturmadan yaptığı bu icraatın başka bir izahı olamaz” dedi.
MİLLETİN HAFIZASINI
HAFİFE ALMAYIN
“Ama unutulmasın ki, adı yolsuzluklara karışan dört bakanın iş çevirdiği Rıza Zarrab ve onun kirli oyunlarını ortaya saçan Amerikalı savcı Bharara sağolsun ki, AKP hükümetinin yolsuzluklarını tüm dünyaya göstermektedir” diyen Demirel; “Dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindeyken, yeni Başbakanın ayağının tozuyla göreve gelir gelmez ilk icraatının Yolsuzlukla Mücadele Kurulunu kaldırması, Türk Milleti’nin de gözünden kaçmamıştır. Bu ne telaş sayın Binali Yıldırım? Daha işin başında güvenirliliğinizi kaybettiğinizin farkında mısınız? Ama siz de haklısınız.25 Aralık operasyonları süresince çoğu olayda sizinde adınız geçiyordu. Havuz medyası oluşması için aldığınız talimat ile iş adamlarından yüksek miktarda para toplamak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanmıştınız. Ayrıca İzmir’deki yolsuzluk operasyonlarında da bacanağınız göz altına alınmıştı. Bunların ört bas edilmesi içindir ki ilk icraatınız bu kurulu ortadan kaldırmak olmuştur. Sayın Başbakan, bu milletin hafızasını lütfen hafife almayın. Bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımız bunları elbette unutmayıp mutlaka bir gün bu işlerin hesabını sizlerden soracaktır” diye konuştu.
FATİH HAN’A AİT
TEK RESİM YOKTU
Raşit Demirel, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’un fethinin  563. yıl dönümünün kutlandığını, 1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un fethinin Türkler açısından öneminin çok büyük olduğunu dile getirdi. 1453 yılına kadar sayısız defa kuşatılmasına rağmen alınamayan İstanbul’u, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiğini belirten Demirel; “Bu fethin arkasında çok büyük bir mücadele ve azim vardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak fethi gençlerimize anlatıp Fatih Sultan Mehmet’i örnek almaları hususunda sürekli telkinlerimiz olmaktadır. Konu İstanbul olduğu için dolayısıyle İstanbul’da fetih kutlaması yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, Sayın Cumhurbaşkanının da İstanbul’daki kutlamalara katılmasını sebep göstererek, Haliç’te düzenlenen 200 metreye 25 metre su perdesinin kullanıldığı fetih kutlamaları için 63 milyon lira harcadığı yazıp çizilmektedir. Televizyonlarda muhteşem bir lazer ve ışık eşliğinde su oyunu sergilenmiştir. İstanbul, İstanbul olalı ne de İstanbullu böyle bir kutlama şimdiye kadar görmemiştir. Fetih kutlanıyor ama ortada Fatih Sultan Mehmet’e ait bir tek resim bile yok. Sadece şova dönük görüntüler var. İstanbul Belediyesi’nin bu işi yabancı bir firmaya ihale ettiği ve bu gösteri içinde  bir milyon dolar harcandığı söylenmektedir” şeklinde konuştu.
ÜLKÜCÜLER BAYRAK TOPLADI
Medya aracılığıyla AK Partili yetkililere seslenen Demirel şunları söyledi: “AKP’li yetkililere  sormak istiyorum. Söz konusu bu harcanan paranın altmış üç milyon lira olduğu doğru mudur? Bu gösteriyi bir milyon dolara düzenleyen yabancı firma kimdir? Tören sonrasında törene katılanlar tarafından yerlere atılan Türk bayrakları neden toplatılmamıştır? Bayrak toplama işi harcanan paralara dahil edilmesi düşünülmemiş midir?  Allah’tan ki İstanbul’da da ülkücüler var. Tören sonrası çuval çuval meydandan bayrak topladılar ve şanlı bayrağımızın yerlerde sürünmesine izin vermediler. Yaptıkları bu davranıştan için İstanbul Ülkü Ocaklı gençleri tebrik ediyorum. Bu vatanın çocuklarına bin 300 TL asgari ücreti verirken bütçe şöyle zorlanıyor bütçe böyle zorlanıyor diye serenat yapan AKP’lilerden yukarıda dile getirdiğim  sorularıma cevap bekliyorum. Mevcut iktidara şunu da söylemek istiyorum ki, hovardaca harcadığınız bu paralarla işsiz kardeşlerimize keşke iş imkanı sağlayacak tesisler yapsaydınız. İşsiz güçsüzlükten yuva kuramayan gençlerimiz de sayenizde iş imkanlarına sahip olup, hayal ettikleri sıcak yuvalarını da bu vesileyle kurmuş olurlardı”
VALİ GÜNER’İN TAYİN
KARARI ŞAŞIRTTI
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’le ilgili karara çok şaşırdığını söyledi. Demirel; “Sayın Valimizle ilgili karara açıkçası çok şaşırdım. Çünkü kendisi çok iyi bir paslaşma içerisindeydi. Hayret doğrusu” dedi. MHP’nin olağanüstü büyük kongresi sonrası küskünlerin durumunun ne olacağı sorusunu cevaplandıran Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Afyon’da mevcut süreci iyi götürdüğümüzü düşünüyorum. Şu ana kadar bizde çok şükür kırılma olmadı. Bundan sonra da olmayacağını düşünüyorum. Örneğin önceki gün Bolvadin’de çok güzel bir devir teslim töreni yaptık. Diğer ilçelerimizde de hiçbir sorun yaşanmadı. Kimseyi ötelemedik. Süreci Afyon olarak iyi götürmeye devam edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme