• Haberler
  • Gündem
  • 'Valimiz şehitlerimiz için büyük hassasiyet gösteriyor'

'Valimiz şehitlerimiz için büyük hassasiyet gösteriyor'

Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şehitler Albümü güncellemesi ve şehit mezarları için Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın büyük bir hassasiyet gösetrdiğini söyledi. Kumartaşlı, Yiğitbaşı'nın gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.

Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına özel güncellenecek Şehitler Albümü ve şehit mezarlarının bakım onarım tadilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda dernek yönetim kurulu üyesi şehit babaları, gazilerde hazır bulundular.
“VALİMİZE İLGİSİ VE DESTEĞİ NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
İsmail Kumartaşlı, Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yılı nedeniyle Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde birçok coşkulu programlar düzenlendiğini söyledi. Kendilerinin de şehit aileleri ve gaziler camiası olarak sözkonusu programları takip ettiklerini dile getiren Kumartaşlı, “Coşkulu programları bizlerde hem takip ettik hem de onur ve gururla bizzat katıldık. Milli Mücadelenin başladığı, şehitler diyarı Afyonkarahisar’da en son Cumhuriyetimizin 75’nci kuruluş yıldönümüne özgü bir şehitler albümü 1998 yılında yapılmış. Bizde Cumhuriyetimizin 100’ncü yıla ait bir Şehitler Albümü güncellenmesini Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan talep ettik. Sağ olsun Sayın Valimiz göreve geldiği günden beri ne zaman telefon açsak, ne zaman mesaj yazsak talep ve sorunumuz ne olursa olsun ilettiğimizde ikiletmeden yerine getirmiş ilgisini bizlerden hiç eksik etmemiştir. Şehitler Albümünü Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümünde güncelleme talebimizde de Sayın Valimiz konunyla ilgili anında bir talimat verdi. Ertesi gün 11 kurumdan oluşan bir heyet ile Vali Yardımcımız başkanlığında bir toplantı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde ikinci toplantı yapıldı. Albüme kimlerin isimlerinin ne şekilde ekleneceği albümde hangi bilgilerin yer alacağı şehitlik ve anlattıkların anıtlarında yer alacağı güzel bir düzenleme yapılacak. Bu anlamda Şehitler Albümü düzenlemesi için talimat veren, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayan Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na tüm şehit aileleri ve gazilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
“VALİMİZ ŞEHİT MEZARLARI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILSIN DEDİ”
Şehit mezarları düzenlenmesi konusunda da bilgi veren Kumartaşlı sözlerine şöyle devam etti: “Şehit mezarlarını düzenleme çalışmasına geçmiş dönem Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’le başlamıştık. Bu dönemde de yaklaşık 350’ye yakın köy, kasaba, ilçe ve Afyon merkezdeki tüm şehit mezarlarımızın düzenlemesi yapılmıştı. Özellikle köy ve beldelerde, kırsaldaki şehit mezarlarımızın bakımlarını biraz daha iyi olmasını istedik. Bazen üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Yabani hayvanların kırsaldaki şehit mezarlarını deforme etmeleri gibi olaylar bizleri derinden üzüyordu. Bunun üzerine fikrimizi Sayın Valimize ilettik. Sayın Valimiz hassasiyet göstererek İl Özel İdaresi ekiplerine talimat verdi. Köy mezarlığında bir tek şehit mezarı dahi olsa mermerle bahçe gibi çevresi düzenlenip etrafı da ferforje demirle kaplayacaklar. Küçük bir kapı ile kapatılıp çevre düzenlemesi yapılacak. Bu kapsamda Sayın Valimiz 20 şehit mezarının yapılması için talimatı verdi. Hatta şu anda ekipler inşaatlara başladılar. Mezarlarımızın bakım ve onarımlarıyla, yeni yapılacak bu düzenleme Türkiye’de ilk bir düzenleme olacak. Bu konuda da hassasiyet gösterip desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir maddiyat gözetmeden direk talimat vererek ‘Şehit mezarları için gereken neyse yapılsın.’ dedi. Kanunlarımız şehitlerimize, gazilerimize zaten pozitif ayrımcılığı Anayasamıza da veriyor. Şehitlerimizin ailelerine, onların emanetlerine sahip çıkmak hem toplumun hem de bizlerin hem vicdani görevi hem de sorumluluğudur. Bu anlamda bizlere düşen görev aziz şehitlerimizin isimlerini yaşatmak, onların manevi hatıralarını gelecek nesillere aktarmaktır.”

Haber

Haber

Bakmadan Geçme