• Haberler
  • Siyaset
  • 'Valimiz gelene kadar Ayazini'ye bakmak aklınıza gelmedi mi?'

'Valimiz gelene kadar Ayazini'ye bakmak aklınıza gelmedi mi?'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Vali Gökmen Çiçek sayesinde yapılan kamu yatırımlarını takdir ettiklerini söyledi. Mısırlıoğlu, 'Valimiz gelene kadar Ayazini'ne bakmak aklınıza gelmedi mi?' dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu. 'TEK ADAM REJİMİ SONA ERECEK' Muhammed Mısırlıoğlu, AFJET Afyonspor'un son oynadığı [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Vali Gökmen Çiçek sayesinde yapılan kamu yatırımlarını takdir ettiklerini söyledi. Mısırlıoğlu, “Valimiz gelene kadar Ayazini’ne bakmak aklınıza gelmedi mi?” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“TEK ADAM REJİMİ SONA ERECEK”
Muhammed Mısırlıoğlu, AFJET Afyonspor’un son oynadığı maçta Ankaraspor’u yenerek elde ettiği galibiyet için oyuncuları, teknik kadroyu ve takım yönetimini kutladı. Partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaya değinen Mısırlıoğlu, “Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin gündemi Genel Başkanımız Meral Akşener’in ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim ben Başkanlığa adayım.’ açıklaması oldu. Bu açıklama bize şunu gösterdi, Türkiye’de mevcut tek adam rejiminin sonra ereceği ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi ile yönetileceğimizin ilanı idi. Ülkemiz şu an ucube yönetim sistemi ile yönetilmekte. Bu sistemden kurtulmadıkça ülkemizin önü açılamaz. Hesap verilemez bir bütçe ile tek adam rejiminin bizi bir yere getirmesi mümkün değil. Cumhurbaşkanımız işine geldiği zaman Cumhurbaşkanı işine gelmediği zaman AKP Genel Başkanıyım diyor. Bu ülkede bir temizlik işçisinin alımında bile referans isteniyor gerisini siz düşünün artık. Siyasallaştırılmış bir yönetim sistemi ile yönetilmek istemiyoruz. Bizim istediğimiz sistem güçlendirilmiş parlamenter sistemdir.” dedi.
“ERDOĞAN ANADOLU LİSESİ
ÖNÜNE ÜST GEÇİT GEREKLİ”
Afyonkarahisar’da yaşanan pek çok sorundan haberdar olduklarını belirten Mısırlıoğlu, “Afyon basınında da defalarca dile getirilen bir konu dün tekrar gündeme geldi. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi önünde bir trafik kazası meydana geldi. Tam çocuklarımız dolmuştan inip okullarına geçerken yaralamalı bir kaza meydana geldi. Defalarca söylenmesine rağmen Belediyemiz buraya bir üst geçit yapmadı. Üst geçit yapmanız için bir canımızın mı gitmesi gerekiyor, dolmuştan inen çocuklarımız akan trafiğin arasında kalıyorlar. Buraya en kısa zamanda kalıcı bir çözüm getirin.” diye konuştu.
“BELEDİYE ERENLERDE
18 AYDIR NEDEN
ÇALIŞMA YAPMADI?”
“Belediyemiz maşallah plansız programsız çalışmaya devam ediyor.” sözleriyle Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştiren Mısırlıoğlu, “Okullarımız 1,5 yıldır kapalıydı. Üniversitemiz geçtiğimiz Pazartesi günü eğitime başladı. Pazar günü Türkiye’nin her yerinden aileler çocuklarını yurtlarına getirdi. Erenler bölgesi çok şükür öğrencilere kavuştu. Kavuştuda nasıl kavuştuk? Erenler sokakları dubalarla kapatılmış Belediye ekipleri asfalt çalışması yapıyor. Daha önce aklınız neredeydi? 18 aydır o yolları neden asfaltlamadınız? Aklınız yeni mi geldi? Sevindik, çocuklarımıza çorba, lokum ikram etmişsiniz. Erenlerde de simit çay ikram etseydiniz. Edemezsiniz, simit çay ikram edebileceğiniz cadde mi var? Çünkü her yeri şantiyeye çevirdiniz.” şeklinde konuştu.
“DEPREM TOPLANMA
ALANLARI YETERLİ DEĞİL”
Olası bir depremde toplanma alanlarının yeterli düzeyde olmadığını ileri süren Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimiz birinci derece deprem kuşağında olan bir ildir. Allah göstermesin ama olası bir deprem anında vatandaşlarımız deprem sonrası toplanabileceği deprem toplanma alanları yok. Eskiden deprem toplanma alanlarımız vardı. Ama maalesef bu alanlar artık yok. Bu alanlara binalar, okullar yapıldı. Bir örnek vereyim, Derviş Paşa Mahallesi’nde mevcut deprem toplanma alanına okul yapıldı. Vatandaşlarımız deprem sonra yıkılmış okul binasının üzerinde mi toplanacak? Deprem toplanma alanlarının güncellenmemesi sizin konuyu ciddiye almadığınızı gösteriyor. Depremin şakası olmaz. En kısa zamanda güvenli deprem toplanma alanlarını güncelleştirin ve vatandaşlarımıza bildirin.”
“GÜNAYDIN YENİ Mİ UYANDINIZ?”
“AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, ‘Nüfusu 5 binin altında olan yerleşim yerlerinde zincir market olmamalı.’ diyor. Günaydın yeni mi uyandınız?” diyen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Sizin ruhsat verdiğiniz marketler sayesinde köy bakkalları yok oldu. Şimdi mi aklınıza geldi? 20 yıldır sizin sayenizde Afyon yerel esnafı yok oldu. Esnafı Bağ-Kur primlerini ödeyemez hale getirdiniz. Bu ülkeyi 20 yıldır Sayın Kılıçtaroğlu mu yönetiyor? Sizin döneminizde marketler şube açma yarışına girdi. Zincir marketleri denetleyeceklermiş. 81 ilimizde Ticaret Müdürlükleri var. Şimdi aklınıza bunlar yeni mi geldi Ali Bey?”
“SİZLERİN DÖNEMİNDE
AFYON UÇMADI YERE ÇAKILDI”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in “Komşu iller Afyon uçuyor diyor.” sözlerine atıfta bulunan Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Sayın Zeybek siz bu açıklamayı yapınca Türkiye’nin milli gelirdeki sıralama tablosuna baktım. Komşu illerimizden Eskişehir 10. Denizli 1. Burdur 39. Isparta 42. Kütahya 27. bizim gibi bir Anadolu şehri olan Çorum 29. sıradadır. Sizin nereye gidiyor dediğiniz Afyonkarahisar 48. sırada. Nereye gittiğimiz bu tabloda görülüyor. Uçan bir şey var doğru. AKP Milletvekilleri başta olmak üzere bir kesimin ekonomisinin uçtuğu bellidir. Bu kişilerin gelir düzeylerini belirlemek mümkün değildir. Pazarda 10 TL’nin altında meyve yok. Teyzem elindeki paraya bakarak kaç adet meyve alacağını soruyor. Gelin Afyon sokaklarının tozunu birlikte atalım. Nereye istiyorsanız oraya gidelim. Uçmuşmuyuz kaçmışmıyız görürüz. Sizlerin dönemin de Afyon uçmadı yere çakıldı. Valimiz sayesinde yapılan kamu yatırımlarını takdir ediyoruz. Valimiz gelene kadar Ayazinine bakmak aklınıza gelmedi mi? Afyon’a yapılan yatırımları şükran ve takdirle karşılarız. Ancak yapılanlar halkımızın gelir düzeyinin artmasına neden olmalıdır. Vatandaşımızın cebine yansımalıdır. Vatandaşımız kredi kartıyla, tefeciyle yaşamını sürdürmek zorunda kalmamalı, kendi emeğiyle kazandığıyla yaşamını sürdürmelidir.”
“AMAN DOĞALGAZ BULDUK DEMEYİN”
Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kış geliyor aman doğal gaz bulduk falan demeyin ne zaman doğalgaz bulduk deseniz zam geliyor. Üniversitede çocuklarını okutan aileler nasıl okutacaklarının derdine düştüler ev kiraları aldı başını gitti. Üniversitede okuyan öğrenci sizin bir zamanlar hesabını yaptığınız çay simit hesabını bırakıp çay parasıyla telefonuna internet alma hesabı yapıyor: Hadi gelin yurtlar bölgesinde interneti ücretsiz yapın bizde sizi alkışlayalım. Gençlerimizin geleceğini yok ettiniz, suç işleme oranı sizin döneminizde 3 kat arttı, 126 yeni cezaevi yaptınız. Ötelemelerle yapılandırmalarla vatandaşımızı rahatlatamazsınız. Vatandaşımıza geri ödemesiz destek sağlayın, halkımızın iki yıl önünü göreceği paketler açıklayın.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme