Valilik'ten Jet Açıklama

Trio Visto Konakları’nı yaparken verdiği “Okul yaptırma” sözünü yerine getirmeyen Akgüler İnşaat’ın işgal ettiği kamu arsası ile ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliği’nden jet cevap geldi.

Milyon dolarla ifade edilen rantın hakim olduğu Trio Visto Konakları’nın yanında bulunan kamu arsasında “şehitlerin ismini taşıyan okul yaptırma sözü veren” Trio Vista Projesinin sahibi Akgüler İnşaat bu sözünü aradan geçen 6 yıla rağmen yerine getirmemiş, konu Kocatepe Gazetesi tarafından gündeme getirilmişti.
İlgili haberi aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

https://www.kocatepegazetesi.com/herseyinden-faydalandilar-okul-sozunu-unuttular/

“EKONOMİK SEBEPLERDEN YAPTIRAMAYACAKLARI”NI BİLDİRMİŞLER
Afyonkarahisar Valiliği konu gündeme gelir gelmez bir açıklamada bulunarak olayın detaylarını kamuoyuna açıkladı. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuran Akgüler Tarım Hayvancılık, inşaat Turizm Tic. A.Ş.’nin “ekonomik sebeplerden dolayı” söz verdiği okulu yaptıramayacağını bildirdiği öğrenildi.
Akgüler A.Ş.’nin bu müracaatının ardından Afyonkarahisar Valiliği’nin talimatı ile İl Milli Emlak Müdürlüğü kamu arsası için ecrimisil bedeli tahakkuk ettirdi.
MİLLİ EMLAK, KULLANIM BEDELİNİ TAHSİL ETTİ
Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, İlimiz Merkez ilçe, Erkmen/Cumhuriyet mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 238 ada, 1 parsel numaralı, 8.496,72 m² yüzölçümlü ve imar planında “İlköğretim Okul Alanı” olarak ayrılan taşınmaz, 07.04.2022 tarihinde ilkokul/Ortaokul binası yapılmak üzere” Milli Eğitim Bakanlığı adına 2 (iki) yıl süreyle ön tahsis edildiği, ancak tahsis amacı doğrultusunda yapılması gereken okul binasının yapılmadığı tespit edildi.
Bunun üzerine Milli Emlak Müdürlüğü tarafından söz konusu taşınmazın mahallinde yapılan tespitlerde, AKGÜLER TARIM HAY. İNŞ. TUR. VE TİC. A.Ş. tarafından, şantiye alanı olarak izinsiz kullanıldığı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inc maddesi ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 85 inci maddesi uyarınca Ecrimisil tahakkuk ettirilmiş ve tahsilatlarının yapıldığı bildirildi. Yapılan ecrimisil tahakkukları toplamının 542 bin 119 TL olduğu bildirildi.

Bakmadan Geçme