• Haberler
  • Gündem
  • Valilik’ten “Eber” açıklaması – Kocatepe Gazetesi

Valilik’ten “Eber” açıklaması – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemelerin yapıldığı duyuruldu.Valilik’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“İnceleme aşamasında söz konusu mahalde çok sayıda ölü küçük balık olduğu, balıkların ölüm olayının yaşanması üzerinden uzun zaman geçtiği, ölü balıkların bulunduğu mahalde su derinliğinin çok az olduğu ve suyun [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemelerin yapıldığı duyuruldu.
Valilik’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İnceleme aşamasında; söz konusu mahalde çok sayıda ölü küçük balık olduğu, balıkların ölüm olayının yaşanması üzerinden uzun zaman geçtiği, ölü balıkların bulunduğu mahalde su derinliğinin çok az olduğu ve suyun yer yer buz halinde bulunduğu tespit edilmiştir. Olay mahallinin yakın çevresinde balık ölümlerine yol açabilecek ve suyun mevcut durumunu bozabilecek çevresel etkenlerin mevcut olmadığı gözlemlenmiştir. Söz konusu balık ölümlerinin sebebinin balıkların bulunduğu mahaldeki suyun tamamen donmasından kaynaklanabileceği değerlendirilmektedir. Ayrıca yapılan incelemede, göl yüzeyinin yaklaşık 1,5-2 aydır tamamen buzla kaplı olması ve yüzey su sirkülasyonunun olmaması, ayrıca yapılan ölçümlerde oksijen miktarının kritik seviyenin çok altında bir değerde olması sebebiyle balıkların oksijensizlik nedeniyle boğularak öldüğü kanaatine varılmıştır.”

Bakmadan Geçme