• Haberler
  • Genel
  • Valilik’te silahlı intihar paniği – Kocatepe Gazetesi

Valilik’te silahlı intihar paniği – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da dün sabah saatlerinde intihar paniği yaşandı. Valilik binasına giren bir vatandaş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek isteyip kafasına silah dayadı Afyonkarahisar’da sabah saat 09.30 dolaylarında, bir vatandaşın Valilik binasında kafasına silah dayaması, paniğe neden oldu. 1971 doğumlu İsmail K. isimli vatandaşın, Afyonkarahisar Valiliği’ne girdiği, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek istediği, o an için bu [&hellip]

Valilik'te silahlı intihar paniği

Afyonkarahisar’da dün sabah saatlerinde intihar paniği yaşandı. Valilik binasına giren bir vatandaş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek isteyip kafasına silah dayadı

Afyonkarahisar’da sabah saat 09.30 dolaylarında, bir vatandaşın Valilik binasında kafasına silah dayaması, paniğe neden oldu. 1971 doğumlu İsmail K. isimli vatandaşın, Afyonkarahisar Valiliği’ne girdiği, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek istediği, o an için bu görüşmenin mümkün olmadığı belirtilince kafasına silah dayadığı bildirildi.
Ruhsatlı tabanca kullandı
İsmail K’nın bu hareketi, Emniyet ekiplerini harekete geçirdi. Kısa sürede Valilik binasına gelen takviye Emniyet ekipleri, güvenlik önlemi aldı. İsmail K., daha sonra Valilik makamında Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüştü. İsmail K.’nın borçlarından dolayı sıkıntı yaşadığı, bunu Vali Balkanlıoğlu’na iletmek için böyle bir yöntemi seçtiği bildirildi. İsmail K.’nın kafasına dayadığı silahın, eşinin üzerine bulundurma ruhsatlı ve 9 milimetrelik mermili olduğu kaydedildi. (Kocatepe)

Vatandaşın mağduriyeti giderilecek

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dün sabah saatlerinde Valilik’te meydana gelen silahlı intihar girişimi ile ilgili açıklama yaptı. Vali Balkanlıoğlu, intihar etmek isteyen kişinin borçlarından dolayı bunalıma girdiğini, Valilik olarak yardımcı olacaklarını söyledi

Afyonkarahisar Valiliği’nde dün sabah saatlerinde paniğe neden olan silahlı intihar girişiminin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu bir açıklama yaptı. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tesisi ziyareti sırasında açıklama yapan Balkanlıoğlu, “Vatandaşın birisi, borçtan bunalmış. Biraz şaşkın birisine benziyordu maalesef. Borçlar adamı şaşırtmış. Bir de ayağını yorganına göre uzatmamış. Bir yerlere kefil olmuş. Gebeceler’deki afet konutunu bir vatandaşa satmış. Normalde borcu bitmeden satamaz. Sadece hakkını devretmiş. Hakkı devralan kişi de bundan bir 20 bin avroluk bir teminat senedi almış. Kalan borçlarını teminat senedini alan adam ödeyecekken borçlarını kısmen aksatmış. Aksatınca, bu da o adama sattığı yeri başkasına satmış. O teminat senetlerini alan da bu adamı icraya vermiş” dedi.
“Borçlarımdan bunalmıştım”
Olayın Afyonkarahisar Valiliği’ne yönelik bir saldırı olmadığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu,
“Adamı çağırttık yukarıya. Özel Kalem Müdürüm, silahı ikna yoluyla aldı. Kendisi de Emniyet amiridir. Bu üzgün, şaşkın biraz da perişan vatandaşı benim yanıma getirdiler. Valilik’te konuştuk. Sorunun temeline inmeye çalıştım. ‘Neden sen böyle bir şey yaptın’ diye sordum. Valilik’e bir zarar vermek anlamında değil de dikkat çekmek amacıyla bunu yapmış. ‘Bizim kapımız açık, sen niye böyle bir yola başvurdun’ diye sordum. ‘Borçlardan bunalmıştım’ dedi” ifadelerini kullandı.
“Sıkayım mı kafama” demiş
Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı’yı Valilik makamına çağırarak intihar etmek isteyen kişiyle ilgilenmesini istediğini bildiren Balkanlıoğlu, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü’nü çağırdım. Derdini dinlettim, kısmen ya da tamamen bu borcu kapatabilir miyiz. Bir de çalıştığı işyerinden çıkarmışlar bunu. Muhtemeldir ki icralar gelince, işyeri de rahatsız olmuştur. Çünkü onlara cevap vermek lazım, maaşından bir kesimini icra dairesine yatırmak lazım. Bu tür formaliteler insanları rahatsız eder. Bu tür insanlara sorunlu gözüyle bakılır. Evli ve çocuğu var. Bu bunalımla elinde silah, kafasına dayamış. Biz ikna ettik. Borcuna yardımcı olacağımızı söyledik. İş bulmaya gayret edeceğiz. Birkaç bağlantı kurulacak. Bu adamın mağdur olduğu anlatılacak. Kendisi mermer ustası. Valilik’e saldırı durumu yok. ‘Sıkayım mı kafama’ di-yormuş” diye konuştu. (Kocatepe)

Adliye’ye sevk edildi

Afyonkarahisar Valiliği’nde intihar girişimi yapan İsmail K., Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmesinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrollerinden geçirilen İsmail K., daha sonra Milli Birlik Polis Merkezi’ne getirildi. Buradaki işlemlerinin ardından İsmail K., Afyonkarahisar Adliyesi’ne sevk edildi. (Kocatepe)

Güvenlik zafiyeti mi var?

Afyonkarahisar Valiliği’nde meydana gelen intihar girişimi, akıllara kentin yönetildiği binada güvenlik zafiyeti olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi

Afyonkarahisar Valiliği’nde meydana gelen ve panik yaşanmasına neden olan intihar girişi, “Hükümet Konağı’nda güvenlik zafiyeti mi var” sorusunu gündeme getirdi. Silah taşıyan bir kişinin Hükümet Konağı’nın kapısından nasıl girdiği tartışılıyor. Öte yandan personel ve vatandaşların girdiği kapıda bulunan ve yabancı cisimlerin tanınmasını sağlayan X-Ray cihazının yaklaşık 4 aydır bozuk olduğu iddia edildi. (Kocatepe)

“Zor durumda kalmasa, bu hareketi yapmazdı”

İntihar girişimi yapan İsmail K.’nın oturduğu Gebeceler Beldesi’nin Belediye Başkanı İbrahim Kazak, “Bizden yardım istenseydi, yapardık” dedi. Kazak, intihar etmek isteyen
kişinin, iyi bir aileden geldiğini belirtti

Afyonkarahisar Valiliği’nde silahla intihar girişimi yapan İsmail Koç’un ikamet ettiği Gebeceler Beldesi’nde şaşkınlık yaşandı. Gebeceler’in Belediye Başkanı İbrahim Kazak, konuyu basın mensuplarından öğrendi. Kazak, “Böyle bir şey yaşandığı için çok şaşkınım. Tanıdığımız kadarıyla iyi bir aile. Kocaöz Beldesi’nden buraya geldiklerini biliyorum. Gerçekten zor durumda olmasa böyle bir hareket yapmazdı diye tahmin ediyorum. Gösteri amaçlı yapmamıştır” dedi.
Yardım talebi olmadı
Gebeceler Beldesi’ne yardım için herhangi bir başvurunun bulunmadığını hatırlatan Kazak, “Vatandaşımızın zor durumda olduğu bize iletilseydi, ya da kendi gelip yardım isteseydi, en azından elimizden geldiği kadarıyla bir yardım yapmaya çalışırdık” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme