Valilik personeli bilişim eğitimi alacak

Afyonkarahisar Valiliği personeli Bilişim Teknolojileri, Etkili Sunum Teknikleri, Kurumsallaşma, Bilişim Teknolojileri, MS Office, Web Tasarım, Grafik Tasarım konularında eğitim alacak Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından geliştirilen proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim sonunda Afyonkarahisar Valiliği'nden yirmi personel Bilişim Teknolojileri, Etkili Sunum Teknikleri, Kurumsallaşma, Bilişim Teknolojileri, MS Office, Web Tasarım, Grafik Tasarım konularında daha [&hellip]

Valilik personeli bilişim eğitimi alacak

Afyonkarahisar Valiliği personeli Bilişim Teknolojileri, Etkili Sunum Teknikleri, Kurumsallaşma, Bilişim Teknolojileri, MS Office, Web Tasarım, Grafik Tasarım konularında eğitim alacak

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından geliştirilen proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim sonunda Afyonkarahisar Valiliği’nden yirmi personel Bilişim Teknolojileri, Etkili Sunum Teknikleri, Kurumsallaşma, Bilişim Teknolojileri, MS Office, Web Tasarım, Grafik Tasarım konularında daha donanımlı hale gelecek.
İŞ TRAFİĞİ HIZLANACAK
Günümüz dünyasında bilişim teknolojilerini etkili kullanmanın hayati bir öneme sahip olduğu düşüncesinden hareketle böyle bir projeyi geliştirdiklerini ifade eden Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü H. Hüseyin Oğuz, artık resmi kurumlarda görev yapan personelin bilgisayar kullanımı, web tasarımı ve grafik tasarımı gibi konuları bilmemek gibi bir lüksünün olmadığını, resmi kurumlarda görev yapan personelin iş trafiğinin hızlandırılması açısından bu işin mutfağına girmesi gerektiğini ifade etti.
İŞ VERİMİ ARTACAK
Oğuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kurumlarımızda görev yapan personel, Microsoft Office, Web Tasarım, Grafik Tasarım ve bu programların alt başlıklarındaki konularda yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaması dolayısıyla bilgisayar programlarını etkin bir şekilde kullanamamaktadırlar. Kurumlarımızda işletim sistemini ustaca kullanan, uzun ve karmaşık belgeleri kolayca üretip yöneten, uzun ve karmaşık elektronik hesap tablolarını kolayca oluşturan, hesap tablolarında her türlü veriyi çözümleyerek raporlar sunan, etkileyici sunumlar hazırlayan, kurumsal iletişimi etkin biçimde yöneten personele ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sebeple Microsoft Office eğitimi ile zamanı daha etkili ve verimli kullanan, bu sayede yaptığı her işi vaktinde ve eksiksiz tamamlayan, en karmaşık sorunlara bile kolayca çözüm üreterek işyerinde verimi ve üretkenliği artıran profesyonel kişilerin bulunmasına yardımcı olacaktır.” dedi.
KURUMLAR KENDİ WEB SİTELERİNİ TASARLAYABİLECEKLER
Kurumların internet sitelerinin ara yüz tasarımlarının, bir bakıma kurumun marka imajı olduğunu kaydeden Oğuz: “Kurum kültürünün, vatandaşa bakış açısının, mal ve hizmet kalitesinin vatandaşa sunulduğu ilk mecra olması açısından üzerinde hassasiyetle durulması gereken hususların başında gelmektedir. Kendisine özgü, fonksiyonel, kişide hayranlık ve ilgi uyandıran site tasarımları oluşturmak, kurumların marka imajına ve insanlar üzerinde yarattığı ilk etkiye olumlu katkılar sağlar. Web Tasarım eğitimi ile kursiyerler, kurumlarının kendi web sitelerini tasarlayabilir hale gelebileceklerdir.” diye konuştu.
TÜM KURUMLARA
ÖRNEK OLACAK
Eğitimin personelin kendini geliştirmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Oğuz: “Kamusal anlamda Vali’lik hiyerarşik olarak tüm kurumların üzerinde olması sebebiyle eğitimin getireceği bilgi birikimi il içerisindeki tüm kurumlara kendilerini geliştirmeleri noktasında örnek oluşturacaktır. Ayrıca Afyonkarahisar Valiliğinde görevli 20 personel, edindikleri bilgi ve tecrübeyi en iyi şekilde kullanarak daha etkili planlı, programlı bir iş ortamının oluşmasını sağlayacaklardır. Eğitim alan personel bilgi ve tecrübelerini kurumlarındaki diğer personelle de paylaşarak eğitimin etkilerini artıracaklardır:” şeklinde konuştu.
KAYNAK ZAFER’DEN
Proje finansmanının 2012 Teknik Destek Programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacağını vurgulayan H. Hüseyin Oğuz “Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2012 Yılı Teknik Destek Programı için Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi olarak geliştirdiğimiz ‘Kendimi Geliştiriyorum’ isimli proje Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteğe değer bulunarak kabul edildi. Toplam bütçesi yaklaşık 15 bin lira olan ‘Kendimi Geliştiriyorum’ projesi bir aylık bir zaman zarfında tamamlanacaktır. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme