• Haberler
  • Gündem
  • 'Valilik olayı kişiselleştiriyor' – Kocatepe Gazetesi

'Valilik olayı kişiselleştiriyor' – Kocatepe Gazetesi

Bir dolandırıcının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 'şehit ailesiyim' gerekçesiyle haksız yere para aldığı iddialarına yönelik tartışması sürüyor. Afyonkarahisar Valiliği'nin 'böyle bir olay olmadı' içerikli açıklamasının ardından  Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumarşalı 'Valilik'i olayı kişiselleştirmek'le suçladı.Afyonkarahisar Valiliği'nden geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 'Başkan Kumartaşlı'nın iddia [&hellip]

Bir dolandırıcının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan “şehit ailesiyim” gerekçesiyle haksız yere para aldığı iddialarına yönelik tartışması sürüyor. Afyonkarahisar Valiliği’nin “böyle bir olay olmadı” içerikli açıklamasının ardından  Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumarşalı “Valilik’i olayı kişiselleştirmek”le suçladı.
Afyonkarahisar Valiliği’nden geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada “Başkan Kumartaşlı’nın iddia ettiği gibi SYDV’den kendisini şehit yakını olarak tanıtan kişiye ödeme yapılmamıştır” denilmişti.
 Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı bir açıklamada bulunarak Valilik’in bu açıklamasına üzüldüklerini belirtti. Dernek Başkanımız İsmail Kumartaşlı Valiliği kötü amaçlı kişilerin aradığını, annesinin Şehit annesi olduğunu ve vefat ettiğini, İstanbul, Ankara hava limanında cenaze ile kaldığını, uçak kargo parasının 300/500/600 vs. TL eksik kaldığını, “Acil para gönderin yoksa basında rezil ederim.” şeklinde tehdit ederek kamu kurum yetkililerinden para kopartmakta olduğu şeklinde açıklamada bulunmuştu.
Haber üzerine Valilik yetkililerinin kendisini arayarak, “Bu bilgiyi nereden aldığı, Valilik SYDV tarafından böyle bir ödemenin yapılmadığı, ama böyle bir olayın gerçekte var olduğunun kabul edildiğini belirten Başkan Kumartaşlı, “Sadece ödemenin Valilik’ten değil, SYDV yetkilisi bir personelin kendi cebinden ödendiğinin kabul edildiğini bildirdi. Bu yaşananların ardından Afyonkarahisar Valiliğİ’nin talihsiz bir açıklama daha yaptığını vurgulayan Kumartaşlı görüşlerini şöyle dile getirdi:
“Sadece Vakfı ve Kurumu aklamak için söz konusu haberin doğru olmadığı açıklandı. Bu talihsiz açıklamayı üzülerek okuduk. Valiliğimiz bizim devletimizin temsilcisi, bizlerin sıkıntısı olduğunda sığınacağımız tek kapı devlet baba olayı kişiselleştirerek kendini aklama yoluna gitmiş ve bir açıklama yayınlamıştır. Ama biz biliyoruz ki; böyle bir olay yaşandı, dolandırıcının birisi devletimizin bir organını arama cüretini gösterdi ve dolandırıcılık yapmaya çalıştı, devletin hesaplarından bu paranın çıkmamış olması bizleri sevindirdi. Peki bu dolandırıcı hakkında ne yapıldı? Dolandırıcı neden Valilik tarafından korunuyor? Asıl sorulması gereken soru bu. Bu olayın “Para bizim tarafımızdan ödenmedi diyerek kapatılması hiç te doğru değil” Birisi şehitlerin adını kullanıyor ve dolandırıcılık yapmaya çalışıyor, ama devletimizin yetkilileri hırsızın peşine düşmek yerine dernek başkanını yalanlıyor. Hiç doğru değil. Bu dolandırıcının verdiği IBAN numarası araştırıldı mı? Parayı Bankadan çekerken suçüstü yapıldı mı? Bunların hiçbiri yapılmadı. Veya ilk telefon geldiğinde yetkililer alel acele para temin edip göndermek yerine derneğimizi arasalardı bu üzücü olay yaşanmazdı. Ama olayı kısadan kapatmak tercih edildi. Bizim amacımız hiçbir Devlet kurumunu zan altında bırakmak değil. Sonuçta Kamu yararına çalışan bir Derneğiz. Biz Şehit aileleri ve Gaziler olarak; Devletimize her zaman Canımızı vermeye hazırız. Devlet büyüklerimizden olayların kişiselleştirilmeden bu dolandırıcının yakalanması ve gerekli cezaları almasının sağlanmasını; arz ediyoruz.”

Bakmadan Geçme