• Haberler
  • Genel
  • Valilik makam araç bağışına muhalefet reddi

Valilik makam araç bağışına muhalefet reddi

İGM Eylül toplantılarının son birleşimi dün yapıldı. İhtisas komisyonlarından gelen raporların karara bağlandığı toplantıda, valilik makamı kullanımına hizmet aracı alan Ziraat Bankası Şubesi'nin bağışı ile ilgili komisyon raporu oylandı. Oylamada MHP grubu, üç CHP'li üye ve bir AK Partili üyenin ret oyuna karşılık bağış oy çokluğu ile kabul edildiİl Genel Meclisi'nin Eylül ayı toplantıları dün [&hellip]

Valilik makam araç bağışına muhalefet reddi

İGM Eylül toplantılarının son birleşimi dün yapıldı.

İhtisas komisyonlarından gelen raporların karara bağlandığı toplantıda, valilik makamı kullanımına hizmet aracı alan Ziraat Bankası Şubesi’nin bağışı ile ilgili komisyon raporu oylandı. Oylamada MHP grubu, üç CHP’li üye ve bir AK Partili üyenin ret oyuna karşılık bağış oy çokluğu ile kabul edildi
İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantıları dün tamamlandı. Toplantı açılışın İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel yaptı. Gündem dışı iki madde okunarak gündeme alındı.
Talepler komisyonlara gönderildi
Emirdağ ilçesine bağlı Karacalar köyünde mülkiyeti maliye hazinesine ait taşınmazlar üzerine ait olmak üzere yerleşik alanlarda ki imar planları dosyasının incelenmesi talep edildi. Konu İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Merkez Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezi’nde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait B blokta 2. katta bulunan 28 nolu 70 metrekare işyerinin TKDK tarafından kiraya verilmesi talebi meclis gündemine geldi. Bu binada bulunan birinci ve ikinci katları İl Özel İdaresi’nce kullanılan A blokta ki B2 nolu işyerinin zemin katının boş olması ve satılması imkânı bulunmadığı gerekçesiyle söz konusu işyerlerinin kiraya verilmesi yönünde valilik makamından gelen talep oylandı. İşyerinin kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantı süresine atıf
İGM Başkanı Salih Sel, birkaç gündür süren meclis toplantı sayısı eleştirilerine atıfta bulundu. Valilik makamından gelen gündem dışı konuların son toplantı günü olan Cuma günü ellerine ulaştığının altını çizen Sel, böylesi durumda toplantının bir gün sürmesi halinde talebin bir ay gecikmeli görüşülüp işin uzun süre geciktirileceğini kaydetti. Gündemin 20. maddesi gereğince ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Hocalar ilçesinin Tozluca köyü ile Uşak il yoluna çıkan toprak yolun yol ağına alınıp stabilize yol yapılması isteği görüşüldü. İmar ve Bayındırlık komisyonunun yerinde yaptığı incelemede; Yolun ileriki yıllarda yol ağına alınması, greyderle yol bakımının yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
Zarar tespiti yapılacak
İl sınırları içerisinde fiber optik kablo döşeme çalışmaları yapan GSM şirketlerinin yaptıkları çalışmalar sırasında İGM’nin aldığı kararlara uymayıp, gerekli önlemleri almadıkları şikâyeti görüşüldü. Bu şirketlerin alt yapı çalışmaları sırasında; Köylerde açılan kanallara hayvanların düşüp öldükleri, tarım arazilerinden geçerken köylünün mahsulüne zarar vermek suretiyle halkın mağdur edildiği, ormanlara zarar verdikleri, bazı köprülerin aşırı derece de zarar verilerek yeniden düzenleme yapma gereği görüldüğü açıklandı. Tüm bu nedenlerle gerekli çalışmaların yapılarak bu şirket hakkında zarar tespiti yapılması talebi bulunuyor. Komisyon tarafından yapılan incelemede, zarar verilen köylerin zararının ödenmesi ve şirketlerin uyarılması kararını içeren raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan 1800 metrelik; Büyükkaracaören, Güney, Taşlı, Özburun ve Dişli beldelerinin bağlantı yollarının köy yolu ağına alınarak 2011 yılında satih asfalt kaplama yapımı isteği görüşüldü. Köy yolu ağına alınarak satih asfalt kaplama yapım talebini uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
Valilik aracı oy çokluğuyla kabul
Valilik makam ve hizmetlerinde kullanılmak üzere tüm giderlerin Ziraat Bankası Şubesi’nce karşılanacağı 1 adet BMWX5 model binek aracın 237 Sayılı Taşıt Kanunu’nun 10. maddesinin 2. fıkrası, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 85. maddesinin 85. maddesine eklenen ek cümle gereğince edinilmesi talebi görüşüldü. Komisyonunun yaptığı incelemede; Aracı alan Ziraat Bankası Şubesi ile İl Özel İdaresi arasında Özel İdare’ye ait nakit değerlerin tutulduğu ve ticari bir ilişki bulunması nedeniyle bağış kabul edilmesinin kamuoyunca yanlış düşüncelere sebep olabileceği bildirildi. Raporda araç alınmadan konunun meclis gündemine getirilmesi gerektiği kanaatine karşılık, aracın alınıp idareye teslim edilmesinden, İl Özel İdaresini zarara sokmamak adına araç edinilmesi uygun görüldü. Uygulamada bundan sonra iş ilişkileri olan bankalarda bağış kabulü yerine, bu değerin faiz oranına yansıtılması talep edilip, yapılacak şartlı bağış ya da araç bağışlarının yapılmadan meclis onayına sunulmasının uygun görüldüğü kaydedildi. Ayrıca kamuoyunda soru işareti oluşturabilecek ayni yardımlardan uzak durulmasını oy çokluğu ile uygun gören iki ayrı komisyon raporunu MHP grubu ile üç CHP’li meclis üyesinin ve AK Parti Meclis üyesi Hakan Avtuğ’un ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. MHP Grup Başkanı İsa Çağa; “MHP grubu olarak iki komisyonun almış olduğu karara harfiyen katılıyoruz. Bütün yazılanları destekliyoruz. Fakat karara MHP grubu olarak ret veriyoruz.”dedi.
125. Yıl ilköğretime ek derslik yapılacak
Çay ilçesinin eski Pazaraağaç beldesi eski hamam yolunu devlet yoluna bağlayan 2,5 kilometrelik yolun köy yolu ağına alınması isteğini ileri ki yıllarda değerlendirmeyi uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Sandıklı ilçesinin Dodozlu ve Susuz köyleri arasında ki yolların yol ağına alınması isteğini ileri ki yıllarda değerlendirmeyi uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Fatih mahallesinde yer alan 9 derslikli 125. Yıl İlköğretim Okulu’nda 2009–2010 öğretim yılında öğrenci yoğunluğundan ikili öğretime geçilerek 40 kişilik sınıflarda eğitim yapılmaya başlandığı kaydedildi. Mahallede çok katlı yapılaşma nedeniyle nüfusun hızla artması ve okulun henüz mezun öğrenci vermemesinden okul binasının yetersiz hale geldiği kaydedildi. Mahalle de ki hızlı gelişmeye paralel okula ilave derslikler yapılarak sıkıntının acil olarak giderilmesi gerektiği belirtiliyor. 2011 Yılı ödeneğine konan Merkez İlköğretim Okulu Yapım ödeneğinin 125. Yıl İlköğretim Okulu 15 derslikli ek bina yapımı olarak değiştirilip hızla bakanlıktan onay alınmasının önem arz ettiği, bir hayırseverin mahallede bağışladığı arazinin yerinde incelendiği öğrenildi. Arazi çevresinde yeterince yapılaşma olduğunda okul yapımı sonrası gelecek yılların bütçelerinde değerlendirilmesine karar verildi. Meclisin Ekim ayı toplantıları 3 Ekim Pazartesi günü sabah saat 10.30’da başlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme