• Haberler
  • Genel
  • Valiler’den Türkçe Olimpiyatları’na tam not

Valiler’den Türkçe Olimpiyatları’na tam not

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dün Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Afyonkarahisar Etkinliği büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Etkinliklere katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Türkçe Olimpiyatları’na tam not verdi Bu yıl 'Gelin Tanış Olalım' olalım sloganıyla dokuzuncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın, Afyonkarahisar Şöleni'nde Türkçenin çocukları Afyonkararahisarlıları coşturdu. Atatürk Stadyumu'nda [&hellip]

Valiler'den Türkçe Olimpiyatları'na tam not

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dün Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen Afyonkarahisar Etkinliği büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Etkinliklere katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Türkçe Olimpiyatları’na tam not verdi

Bu yıl ‘Gelin Tanış Olalım’ olalım sloganıyla dokuzuncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın, Afyonkarahisar Şöleni’nde Türkçenin çocukları Afyonkararahisarlıları coşturdu. Atatürk Stadyumu’nda 20 ülkeden 55 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen şölene Afyonkarahisarlılar büyük ilgi gösterdi. Türkçenin çocuklarını izlemeye çevre iller Kütahya ve Uşak’tan da binlerce kişi geldi. Stadın çimlerine sandalye konmasına rağmen sığmayancı, binlerce kişi şöleni stat dışında kurulan dev ekrandan takip etmek zorunda kaldılar. Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen şöleni yaklaşık 40 bin kişi izledi. Türkçe çocuklarının söylediği türküler, şarkılar, okudukları şiirler ve beceri gösterileri Afyonkarahisarlılara unutulmayacak bir gece yaşattı. Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Şöleni’ne Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Belediye Mustafa İça, bu 3 ilin milletvekilleri, ilçe, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
“Minnet duymamız lazım”
Programda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı bu mübarek toprakların, Büyük Zafer gününden sonra böylesine bir güzellik yaşamadığını belirterek; “Kütahya Valimiz diyordu ki; ‘Biz yabancı dil öğrenmek için boşuna çaba sarf etmişiz. Bütün dünya bundan sonra herhalde Türkçe öğrenecek’’ demişti. Ben de kendisine yürekten katılıyorum. Dünyanın haritada yerini bilmediğimiz 130 ülkesinde binlerce okul yüz binin üzerinde öğrenci bugün Türkçe öğrenmişler, Türkiye sevdalısı olmuşlar. Bu projeyi kim aklına getirmişse, kimler uygulamışsa hepsine minnet duymamız lazım” dedi.
Para-pulla değil, inançla
Bu işlerin para ile pul ile çaba ile olacak işler olmadığını belirten Balkanlıoğlu, “Bu ancak iman ile inanç ile ve kendine güven ile olacak işlerdir. Bu başarının arkasında helal kazancından seve seve malını feda edenler zamanını ve emeğini feda edenler, gece sabahlara kadar gözyaşı dökenler, hatta bu uğurda canını feda eden insanların hürmetine bu işler oluyor. Bize bu güzelliği yaşatan bütün dünyayı buraya Afyon’a getiren ve bizleri de bütün dünyaya götüren emeği geçen herkese buradan minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. Büyük bir millet olmanın onurunu gururunu bize yaşatan güzel Türkçemizi dünyanın her yerine götüren bu mübarek insanları bir kez daha kutluyorum. Allah başarılarını daim kılsın, Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.
Pancar’a plaket
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 9’uncu Türkçe Olimpiyatları’nın Afyonkarahisar etkinliğinin altın sponsoru olan İkbal Şirketler Grubu Sahibi Salim Pancar adına İş adamı Mehmet Çarkgil’e teşekkür plaketi verdi.
“Muhteşem organizasyon”
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, organizasyonun muhteşem bir organizasyon olduğunu söyledi.
Böyle muhteşem bir organizasyon karşısında heyecan duymamanın mümkün olmadığını belirten Çakacak, “Bu güzel organizasyonun mimarlarını öncelikle kutlamak istiyorum. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bu yılki sloganı ‘Gelin Tanış Olalım.’ 130 ülkeden, 130 ülkenin çocukları, 130 ülkenin gül bahçesinin gonca gülleri gelmişler, buluşmuşlar, tanış olmuşlar ve şarkılarında söyledikleri gibi yeni bir dünya kuruyorlar. Bu dünya sevginin, kardeşliğin, dostluğun, barışın hakim olduğu dünya. Bu dünyanın okullarında Türk bayrakları dalgalanıyor. Türkçe öğretiliyor, Türkçe konuşuluyor. Bu yeni dünya, yeni Türk dünyası. Bu dünyanın mimarlarını, gönül erleri öğretmenlerini destekleyenlerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Kelimelerle ifade edilemez”
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de “Herkesin hissiyatı, hissettikleri, düşüncelerle ve kelimelerle ifade edilemez diye düşünüyorum. Ben emeği geçen bütün öğretmenlerimize, bu işin mimarlarına en baştakinden en sondakine canı gönülden teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.
Program, protokol üyeleri ile öğrencilerle birlikte söylenen ‘Yeni bir dünya’ şarkısı ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme