• Haberler
  • Genel
  • Vali'den spora destek çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Vali'den spora destek çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen spor oyunları Atatürk Stadyumu'nda yapılan resmi açılış töreni ile başladı Manisa'nın Soma İlçesinde yaşanan maden faciasından dolayı ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları önceki gün İl protokolünün halat çekme ve penaltı atışları ile başladı. Komite üyeleri ve protokol Antalya'da yaşanan trafik kazasında Afyonkarahisarlı 13 berberin [&hellip]

Vali’den spora destek çağrısı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen spor oyunları Atatürk Stadyumu’nda yapılan resmi açılış töreni ile başladı

Manisa’nın Soma İlçesinde yaşanan maden faciasından dolayı ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları önceki gün İl protokolünün halat çekme ve penaltı atışları ile başladı. Komite üyeleri ve protokol Antalya’da yaşanan trafik kazasında Afyonkarahisarlı 13 berberin anısına siyah bant taktılar. Açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ve ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Gül katıldı.
Bu yıl 9.su düzenlenen ATSO Spor Oyunları’na ilginin yoğun olduğunu dile getiren ATSO Spor Oyunları Tertip Komitesi Başkanı Gürcan Aşcı “Geleneksel olarak ATSO Spor Oyunları tarafımızca yürütülmeye devam etmektedir. Bir önceki yıla göre daha fazla ilgi var. Bu da başarılı olduğumuzun göstergesidir. Yaklaşık 90 işletme takım olarak Spor Oyunlarına katılmak için başvurdu. Bireysel olanlarda mevcuttur. Bütün herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Spor insan sağlığı için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
“ELLERİNİZİ TAŞIN ALTINA SOKUN”
Açılışta konuşan, Spor Oyunları vesilesi ile şehrimizde kardeşliğin kucaklaşmanın birlik ve beraberliğin arttığını dile getiren Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner “Şehrimizde Afyonkarahisar AFJET Futbol Kulübü aynı zamanda belediye voleybol ve basketbol kulübü faaliyet gösteriyor. Ancak bu kulüpler bu şehrin kulübüyse bundan sonra ki dönemde tüm bu şehrin paydaşlarının elini taşın altına sokmasını özellikle rica ediyorum. Bundan sonraki dönemde bu şehri var edecek olan spor faaliyetlerinin içinde zenginlerimizi, hayırseverlerimizi ve sivil toplum kuruluşlarını özellikle görmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR
VİZYONUNU
MUTLAKA OLUŞTURMAMIZ GEREK”
Vali Güner “Bir memleketin, bir yörenin ve bir şehrin zenginleşmesi sadece kişilerin zenginleşmesiyle olmaz. Sporda Ticaret Odası vesilesi ile bir araya gelen bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah en kısa zamanda şehrimizde Türkiye’ye model olacak tesisleri bitireceğiz. Ancak bu tesisleri biz Termal Turizm ile hem üniversitemizde hemde şehrimizin zenginleriyle buluşmasını istiyoruz. Afyonkarahisar’da ciddi bir rekabet var. Bu rekabet sadece sanayicilerin, tüccarların rekabeti değil İller arası Bölgeler arası hatta Uluslararası bir rekabet var. Kurumsallaşmasını oluşturmayan katma değeri sadece tek bir noktadan gören firmalar aile büyüklerini fark ettiği zaman tabiri caizse çok hızlı bir şekilde talan oluyorlar ve dağılıyorlar. Hatta muhtaç duruma düşüyorlar. Bunun önüne geçebilmemiz için Afyonkarahisar vizyonunu mutlaka oluşturmamız gerekiyor. Afyonkarahisar’da ki yatırım yapmış olan, yatırım yapacak olan bölgemize diğer illerden gelecek olan insanlara rehberlik etmelidir. Şehirde sosyal faaliyetler ile ticareti, şehirde ticaret ile spor faaliyetlerini buluşturmalı ve kucaklaştırmalıyız. Eğer biz gelecekte Afyonkarahisar, Eskişehir, Denizli neden olmuyor konuşmalarını duymak istemiyorsak bu söylediğim tavsiyeleri bu günden itibaren düşünmek zorundayız. Ben bu anlamda bu çalışmaların en önemli merkezlerinden birisinin Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları ve Yerel Yönetimler olduğunu düşünüyorum. Bu çerçeve de inşallah bundan sonra benim önderliğimde bu çalışmalar yürütülecektir. Bu çalışmalar bana bir katkı sağlayacağı için değil, Afyonkarahisar da doğacak olan buraya gelecek olan evlatlarımıza gelecek sağlamak üzere yapılacaktır. Bunun içerisinde üniversitemiz mutlaka yer alacaktır. Daha güzel bir Afyonkarahisar için el ele gönül gönüle fedakârlıkta bulunarak kendi sınırlarınızı esnetip kucaklaşarak yapacağız. Ticaret Borsası Özel İdareye kucak açacak, Özel İdare Ticaret Odası’na kucak açacak, Ticaret Odası Üniversite’ye kucak açacak şehirde bütün bu kurumlara kucak açacak. Hepinizi saygıyla selamlıyorum hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Spor Oyunları pür neşe

Bu yıl 9.su düzenlenen ATSO Spor Oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen Spor Oyunlarında yarışmalar festival havasında geçiyor

Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasından dolayı ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları önceki gün Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu’nda resmi açılış töreni ile başladı. İl Protokolünün yanı sıra vatandaşların da geniş ilgi gösterdiği ATSO Spor Oyunları’nda katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile halat çekme ve penaltı atışları yaptı. Vali Güner hakemliğinde iki gruba ayrılan İl protokolü halat çekme yarışmasına katıldılar. Protokol mensupları daha sonra sırası ile penaltılarda yarıştılar.
Üç hafta sürecek olan ATSO Spor Oyunları’nda dereceye giren takım ve sporculara ödülleri müsabakalar sonunda düzenlenecek bir törenle verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme