• Haberler
  • Genel
  • Validen sığınmacılara hassasiyet çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Validen sığınmacılara hassasiyet çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ihtiyaç sahibi zor durumda bulunan sığınmacılara karşı hassasiyet beklediklerini kayıt altında olmayanların kendilerine bildirilmesi konusunda Afyonlulardan destek istedi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğu makamında düzenlediği basın toplantısında başta Suriye’li mülteciler olmak üzere gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Balkanlıoğlu, Afyonkarhisar'lıları duyarlı olmaya davet ederek Suriye'den gelen sığınmacılara yardım edilmesi yönünde çağrı [&hellip]

Validen sığınmacılara hassasiyet çağrısı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ihtiyaç sahibi zor durumda bulunan sığınmacılara karşı hassasiyet beklediklerini kayıt altında olmayanların kendilerine bildirilmesi konusunda Afyonlulardan destek istedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğu makamında düzenlediği basın toplantısında başta Suriye’li mülteciler olmak üzere gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Balkanlıoğlu, Afyonkarhisar’lıları duyarlı olmaya davet ederek Suriye’den gelen sığınmacılara yardım edilmesi yönünde çağrı da bulundu.
TÜRK HALKI HER ZAMAN
ZULMÜN KARŞISINDA
Vali İrfan Balkanlıoğlu, din, dil, ırk ayrımı yapılmaksınız sonuçta her şeyin insanların yararına olduğunun altını çizdi. Afyonkarhisarlıları duyarlı olmaya davet ederek Suriye’den gelen sığınmacılara yardım edilmesi çağrısında bulunan Balkanlıoğlu; “Türkiye ve Türk halkı tarih sahnesinde görüldüğünden beri haksızlıklara karşı çıkmıştır. Bizde bu ecdattan geldik. Sadece kendi içimizde değil, dışarıda bile bir haksızlık yapıldıysa buna bile karşı çıkmışızdır. Bunun gibi örneklere geçmişte rastlamak mümkün. Tabi bu görüş ve düşünce içimize işlediği için şu anda da haksızlıklara Türk halkı olarak karşı çıkmaya çalışıyoruz. Mesela şu anda Suriye’de yapılan zulme karşı çıkmaya çalıştığımız gibi. Her gün binlerce dindaşımız olsun olmasın bir çok insanımız zulüm ve işkencelere maruz kalıyor. Varil bombaları tepelerinde patlıyor. Türkiye’den başka da bu ülkenin destekçisi yok. Oradan sayıları milyona dayanmış sığınmacılar, muhacirler, göçmenler var.” dedi.
SIĞINMACILAR KAYIT ALTINA ALINMALI
Sığınmacıların genelde Suriye sınırına yakın yerlerde çadır kamplarında kaldıklarını dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, onlar için Afyon’dan toplanan yardımların gönderildiğini belirtti. Bugünlerde İl Özel İdaresi’nce 250 bin liralık gıda maddesi alıp sığınmacılara gönderileceğinden söz eden Balkanlıoğlu; “Zulüm öyle bir şey ki insanlar her şeyini geride bırakarak canlarını kurtarmak suretiyle kaçıyorlar. Her şeyini geride bırakarak ülkelerini terk eden bu insanların bazıları Afyonkarahisar’a kadar gelmişler. Afyonkarahisar’da Suriyelilerin olduklarını biliyoruz. Bunlardan bazıları kayıt dışı olarak ilimizde barınmaktadırlar. Yani resmi olarak kendilerini kayıt ettirmemiş. Ya korktuklarından ya da cahil olmalarından bize müracaatta bulunmuyorlar. Bu kişiler sonuçta insanlar ve çok zorluk çekmelerinin yanında her şeye ihtiyaçları oluyor. Medya aracılığıyla hemşerilerimize sesleniyorum. Bu kardeşlerimize sahip çıksınlar. Kendileri yardımda bulunamıyorlarsa bize ihbar etsinler.” diye konuştu.
AFYON HALKI HAYIRSEVER
İhtiyaç sahibi ve zor durumda olan Suriyeli sığınmacıların varlıkları hakkında vatandaşlarca bilgi verilmesi gerektiğine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, sığınmacılara hiçbir zorluk gösterilmeyeceğini vurguladı. Sığınmacıları isteği dışında sınırdan çıkarma gibi bir işlem yapılmayacağını söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “Onlara insanlık namına yardımda bulunacağız. Bize gelen emirler bu doğrultuda. Bizden sadece onlara yardım etmemiz isteniyor. Hastalara tedavi yardımı, ev eşyası yardımı gibi yardımlarının yanında eğer isterlerse çadır kamplarına geri dönmeleri gibi yardımlarda bulunacağız. Ben Afyonkarahisar halkına hayırsever, duyarlı ve komşusu açken kendisi tok yatmayan kardeşlerimiz sayıca fazla olması nedeniyle teşekkür ediyorum. Sık sık ekmek satılan noktalarda da bu tür yardımlara rastlıyorum. Ekmek sırasında bekleyen birçok kişi oluyor. Buradan geçen duyarlı vatandaşlar oradaki kişilere ekmek satın alıyor. Bu da bizleri çok sevindiriyor.” şeklinde konuştu.
SERECEK KİLİMLERİ BİLE YOK
Suriye ve diğer orta doğu ülkelerinden sığınmacı olarak gelen insanların son derece kötü durumda olduğundan söz eden Vali Balkanlıoğlu, pek çok sığınmacının genç ve çalışacak durumda gibi görünmesine rağmen çalışma izinleri olmadığını söyledi: Balkanlıoğlu; “Sığınmacılar buraya sadece canlarını kurtarmak için gelmişler. Kayıt dışı kimse çalıştırmaz, kayıtlı olarak çalışma izinleri de yok. Yani farklı ��lkelerden gelen bu kardeşlerimiz burada yaşam savaşı veriyorlar ve evlerinde bulunan aile bireyleri de yardım eli bekliyorlar. Bende bu kişilerin evlerine kadar gittim. Evlerinde kilim dahi yok. Yer de yatıyorlar. Onlara SYDV aracılığıyla kilim aldım. Kilimler onları belki nakit yardımından daha çok sevindirdi. Bizler sürekli bu kişilere ulaşma çabasındayız.” ifadelerini kullandı.
HEDEF İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAK
Devlet eliyle bilinmeyen veya yetişilemeyen kimselere Afyon halkının duyarlılık göstererek kendilerine söz konusu kişileri bildirmelerini isteyen Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Bizlerin bu konuda vebali olduğu gibi kişilerinde bu kişilere yardımcı olma konusunda da veballeri vardır. Bizler devletin parasını şeffaf, adil ve yerinde kullanmak için gayret ediyoruz. İmkanımız var. Sadece gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak gerekli incelemeler de bulunmak ve onlara yardımcı olmak istiyoruz. Böylece tüm ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. İşte bu anlamda Suriye’den gelen kardeşlerimize de yardım etmeye hazırız. Tüm Afyonkarahisar’lıları da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme