• Haberler
  • Genel
  • Vali’den “Milli Eğitim” ültimatomu – Kocatepe Gazetesi

Vali’den “Milli Eğitim” ültimatomu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek birifing aldı. Tüm kurumları denetleyeceğini ifade eden Vali Güner, “Her kurum saat gibi işlemeli, her okulun bir hedefi olmalı, kimse mesai doldurmak için çalışmamalı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ışıkları mesai sonrası bile yanmalı” dedi Afyonkarahisar Valiliği görevine başlamasının akabinde hayırlı olsun ziyaretlerini makamında kabul eden [&hellip]

Vali'den "Milli Eğitim" ültimatomu

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek birifing aldı. Tüm kurumları denetleyeceğini ifade eden Vali Güner, “Her kurum saat gibi işlemeli, her okulun bir hedefi olmalı, kimse mesai doldurmak için çalışmamalı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ışıkları mesai sonrası bile yanmalı” dedi

Afyonkarahisar Valiliği görevine başlamasının akabinde hayırlı olsun ziyaretlerini makamında kabul eden Vali Hakan Yusuf Güner, kendisini ziyaret eden kurum yetkililerine iade-i ziyaret ederek kurumları ile ilgili brifing aldı. İade ziyaretlerinin ilkini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a yapan Vali Hakan Yusuf Güner, kurum girişinde İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından karşılandı.
“ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ”
Karşılıklı bilgi alış verişi sırasında ilimizdeki okulların eğitimdeki başarı seviyesini yükseltme çabasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Sayın Valim ziyaretinizle bizleri şereflendirdiniz. Afyonkarahisar ilimizde inanıyorum ki sizin önderliğinizde çok önemli başarılar elde edeceğiz. Bu uğurda sizin emir ve talimatlarınıza daima hazırız.” dedi.
“KURUMLARI REKABET ETTİRECEĞİM”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın makamına geçerek kısa bir bilgi alan Vali Hakan Yusuf Güner burada yaptığı açıklamada, “Artık sahalardayız. Bu çerçevede tüm kurumları denetleyeceğim ve kurumların bir fizibilitesini çıkaracağım. Her kurumun bir saat gibi işlemesini istiyorum. Disiplinin olmadığı yerde hizmet ve üretim olmaz. Bunun sağlanması için gereken her türlü çalışmada bulunacağım. Kurumları rekabet ettireceğim, işinde ve alanında başarılı olanları ödüllendireceğim ve içlerinde başarısız olanlara gerekli ikazlarda bulunacağım. Çalışmalarını çok yakından izleyeceğim kurumlardan biriside İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür. En önemli hizmet sunan kurum burasıdır. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sürücü kursları dahil tüm eğitim ve öğretim kurumlarını denetleyeceğim. Bu kurumların mutlaka performans kriterlerine uygun çalışması gerekiyor. Çünkü vatandaşa hizmet eden kurumların önemlilerinin başında Milli Eğitim gelmektedir. Devletin denetim ve gözetimi altından olan tüm kurum ve kuruluşların performanslarını gözden geçireceğim. Bu doğrultudaki vatandaşımızın istek, talep ve önerilerini de değerlendireceğiz.
“HER OKULUN BİR HEDEFİ OLACAK”
Amacımız İl Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, dershaneler ve özel okullar yarışma içerisine girmeleri, başarı hedeflerinin yükselmesi ve bu başarının Türkiye genelinde hatırı sayılır bir konuma gelmesidir. İnşallah ilgili arkadaşlarımız bugünden itibaren çalışmalara başlayacaklar. Artık Milli Eğitim’de görevli yetkililer başta olmak üzere tüm müdür ve yetkililer koltuk ve makam elde etmeden ve orada oturmadan çok, nasıl daha başarılı olabiliriz çabasında olacaklar. Bilhassa okul müdürleri okulları nasıl başarılı olabilir bunun çabası içerisinde olmalarını bekliyorum. Bu anlamda da herkese sorumluluk yüklüyorum. Her okulun bir hedefi olacak ve bu hedefleri ne kadar önemseyecekler bunları tek tek takip edeceğim. Okulunun başarısı yükselen okul müdürleri başımızın tacı olacak. Biz iyilik kriterini başarıya göre değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
“HAFTA SONU BİLE OKULLARI
DENETLEYECEĞİM”
Bundan sonra sahada olacağını belirten Vali Hakan Yusuf Güner, tüm kurum ve kuruluşları sahada tanıyacağını, brifing alacağını, denetleyeceğini ve koordine edeceğini belirterek; “Tüm kamu kurum ve kuruluşları denetleyeceğim. Hatta okulları dahi hafta içi ve hafta sonu hizmetliler dahil, öğretmenleri ve okul müdürlerini denetleyeceğim. Sonuç olarak herkes çalışmalarını gözden geçirsin. Artık çalışma zamanı.” diye konuştu.
“KİMSE MESAİ DOLDURMAK
İÇİN BURADA DEĞİL”
Daha sonra toplantı salonuna geçen ve burada ilk olarak ilimizdeki eğitim kalitesini artırmak adına okul yaptırılmasıyla ilgili basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Vali Güner, “Şuanda şube müdürleri aramızda, kendileri mesaiyi doldurmak için burada değiller.
“ÇALIŞMAK
İSTEMEYENLERİ BAŞKA YERLERE VEREBİLİRİZ”
Bu günden itibaren önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine hazırlık projeleri oluşturacaklar. Proje üretmek istemeyenler ve yani çalışmak istemeyenleri daha başka yerlere verebiliriz. Bizimle birlikte çalışmak isteyen birçok arkadaşımız var. Daha üretken ve daha çalışkan kişiler bulabilirim. Bizimle çalışmak isteyen kişiler İl Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında toplanacaklar.
“MEM’İN IŞIKLARI MESAİ SONRASIDA YANACAK”
Ben Valilikten akşam 7’ye, 8’e kadar ayrılmıyorum. Bundan sonra o saatlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ışıkları açık olacak ve önümüzdeki eğitim ve öğretimde kaliteyi yükseltme ve başarıyı artırma çalışmaları içerisinde olacaklar.” ifdalerini kullandı.
“SÜREKLİ ÇAY İÇEN İNTERNETTE
GEZEN MEMUR İSTEMİYORUM”
Okulların küçük onarımıyla ilgili gerekli ihalelerin Köylere Hizmet Götürme Birliklerince yapıldığını hatırlatan Vali Güner, “Bunlar tarafımca takip edilecek. Bilhassa şube müdürleri ben şu işe bakarım, ben bu işi bilirim demeden her işte yer alacaklar. Herkes arı gibi çalışacak. İş yerinde sürekli çay içen, internette işiyle alakalı olmayan yerlerde dolaşan, vakit öldüren kişiler istemiyorum. Gelip denetleyeceğim. Herkes çalışacak, ben dediğimi yaparım ve ansızın her yeri denetlerim. Onun için herkes çalışmalı.” dedi.
“EKİP PROJESİ KALİTEYİ ARTTIRACAK”
Konuşmasına okulların küçük onarım işlerinin tamamlanacağının belirterek devam eden Vali Güner, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Köylere Hizmet Götürme Birliğiyle onarımlarıyla ilgili iş ve işlemlerini koordine etti. İhaleler yapıldı. Bu bağlamda ilçelerle de görüşülecek, ilçelerde gözden kaçan okullar var ise bir hafta içerisinde tespit edilecek ve onlarında onarımları ihale edilecektir. Küçük onarımlar bitecek. Bizler eğitim kalitesinin artması için eğitim alanında bir proje hazırlıyoruz. EKİP adlı projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuna deklare edeceğim. Hazırladığımız projenin iki ana hedefi var. Hem okulların fiziki olarak iyi hale gelmesi, yani park bahçesinden sınıf içindeki ortamlar ve araç gereçlere kadar her şeyin günümüz şartlarına uygun olması ve belediye dahil tüm kuruluşların buna katkı sağlaması ile eğitimde başarının artması yani TEOG, LYS ve YGS sınavlarında başarının sağlanması hedeflenmektedir.
“İŞİNİ İYİ YAPANLAR İHALEYE GİREBİLİR”
Bu anlamda dershaneler, özel okullar ve sürücü kursları devletimize bağlıdır ve bizim denetimimiz altındadır. Bizim ruhsatımız olmadan hiç biri faaliyet gösteremez. Ve okullarımız hepsi bir zincirin halkası gibi en iyi şekilde çalışacaklar. Amacımız köyden, kasabadan, şehirden gelen her çocuğun en iyi şekilde eğitilmesidir. Bununla beraber ilimizde önümüzdeki 15 gün içerisinde bir İmam Hatim Lisesini pansiyonu ile birlikte ihalesini yaptırıyorum. İşini iyi yapanlar ihaleye girebilirler.
“TOBB’UN HİKAYEYE
DÖNEN TAAHHÜTLERİ VAR”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin hikayeye dönen İmam Hatip Okulu yaptırma taahhütleri var. Bununla ilgili olarakda temaslarda bulundum ve bu işin takipçisiyim. 3.sü yapımı devam eden Kız Meslek Lisesi alanı içerisindeki müstakil binaların birini İmam Hatip Lisesi yaptıracağım. 2015 yılına kadar tamamlanacak. Ayrıca mevcut Kamil Miras Anadolu Lisesi de İmam Hatip de devam edecek. Orada da Öğretmen Lisesi, Kamil Miras Anadolu Lisesi ve Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak eğitime bu senede devam edilecektir. Ona göre gerekli hazırlıkları yaptık. Gerekli talimatları verdim her hangi bir sorun beklemiyorum.” dedi.
Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’nın brifing vermesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme