• Haberler
  • Genel
  • Vali’den Mermercilere ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Vali’den Mermercilere ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Vali İrfan Balkanlıoğlu Mermer sektörünün can damarı olan İscehisar İlçesi’nde bir ziyaret gerçekleştirdi. Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan mermer sektörü işletmecilerini de ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, mermercilerin yoğun bir çaba içinde olmaları ve ekonomiyi büyük ölçüde canlandırmalarının sevindirici olduğunu söyledi Detaylı bilgi sunulduVali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail [&hellip]

Vali'den Mermercilere ziyaret

Vali İrfan Balkanlıoğlu Mermer sektörünün can damarı olan İscehisar İlçesi’nde bir ziyaret gerçekleştirdi. Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan mermer sektörü işletmecilerini de ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, mermercilerin yoğun bir çaba içinde olmaları ve ekonomiyi büyük ölçüde canlandırmalarının sevindirici olduğunu söyledi

Detaylı bilgi sunuldu
Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde; İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Çiğdem Dinçer ile birlikte İscehisar ilçe kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Kenan Erenoğlu ve daire müdürleri tarafından karşılandı. İlçe Kaymakamı Kenan Erenoğlu’nun makamında ilçenin, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim,sağlık, alt yapı, asayiş gibi konularında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu’na ilçedeki mermer işletmeleri ve mermer ocakları hakkında da detaylı bilgiler sunuldu.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından İscehisar Belediyesini de ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, Belediye Başkan Vekili İrfan Taban’dan belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Başkan vekili Taban ziyaretin anısına Vali Balkanlıoğlu’na mermerden yapılmış bir satranç hediye etti. İlçede faaliyetlerini sürdüren Mermercilerle de görüşen Vali Balkanlıoğlu, Reisoğlu Mermer atölyesini ve İscehisar Kalkınma Kooperatifi Mermer Fabrikasını ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Metin Mercan’dan ithalat, ihracat ve mermer işçiliği ile ilgili detaylı bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, atölyelerde bulunan işlenmiş mermerleri inceledi. Büyük kütledeki mermerlerin nasıl işlendiğini ve kesiliş şekillerini gören Vali ve beraberindeki-ler, mermercilik sektöründe çalışan iş adamlarına ve işçilerine mesleklerinde kolaylıklar ve bol kazançlar dilediler.
Yatırımcıya destekci oluyoruz
İlçe Merkezinde bulunan minik mermer atölyelerini de gezen Vali Balkanlıoğlu’nun, özellikle mermer üzerine matkap darbeleriyle yapılan işleme resimli mermerler büyük ilgisini çekti. İscehisar İlçesi’ndeki mermer işletmelerini beğendiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, hem Afyonkarahisar ekonomisine, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan mermercilerimizin adeta ekmeklerini taştan çıkarttıklarını söyleyerek, yoğun bir çaba içinde olmalarının da ayrıca sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Vali, mermercilik sektöründe yapılan ve yapılacak her türlü yatırıma, yatırımcıya Valilik olarak destekçi olunduğunu ve bundan sonrada desteklerinin süreceğini söyledi. Mermercileri ziyaretinin ardından Hayırsever iş adamı Baddal Aygün tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesini gezen Vali ve beraberindeki heyet, sınıfları, laboratuarları ve kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundular.
İş adamı Baddal Aygün’e eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu; bu okulda eğitim öğretim sürdükçe, yeni nesiller yetiştikçe Hayırsever iş adamı Baddal Aygün’ün amel defterinin hiçbir zaman kapanmayacağını söyleyerek, böylesine büyük bir hayır işi yaptığından ve örnek davranışından dolayı Aygün’e teşekkür etti.

Bakmadan Geçme