'Vali Yıldırım'a orada ihtiyaç var'

Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Bayramlaşma programı Ramazan Bayramının ikinci günü sabah saat 11.00'de Gedik Ahmet Paşa Külliyesi, nam-ı diğer Taş Medrese'de yapıldı. Bayramlaşma programına Vali Aziz Yıldırım ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ev sahipliği yaptı.RAMAZAN AYIGÜZEL GEÇTİGenel bayramlaşma programında ilk konuşmayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Tüm Afyonkarahisarlılar’ın Ramazan Bayramını kutlayan Çoban Ramazan Bayramının Türkiye'ye, [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Bayramlaşma programı Ramazan Bayramının ikinci günü sabah saat 11.00’de Gedik Ahmet Paşa Külliyesi, nam-ı diğer Taş Medrese’de yapıldı. Bayramlaşma programına Vali Aziz Yıldırım ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ev sahipliği yaptı.
RAMAZAN AYI
GÜZEL GEÇTİ
Genel bayramlaşma programında ilk konuşmayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Tüm Afyonkarahisarlılar’ın Ramazan Bayramını kutlayan Çoban; Ramazan Bayramının Türkiye’ye, millete, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diledi. Çoban; “Bayramlar, yardımlaşmanın, sevginin, merhametin insani değerlerin en üst seviyeye çıktığı günlerdir. Böyle günlerde biz sadece Müslüman kardeşlerimizi değil, dünyadaki tüm insanları düşünüyoruz.  Dünyada zulümler, savaşlar, baskılar sona ersin. Aç ve açıkta insan kalmasın. Herkes sağlıklı şartlarda en güzel şartlarda yaşamını sürdürsün diye düşünüyor ve dua ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Ülkemizde ve insan âleminde müthiş bir yardımlaşma duygusu ortaya çıktı. Bu hassasiyetin daima zirve yapmasını diliyorum. Bu vesileyle Tüm İslam Âleminin, ülkemizin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
TÜRK MİLLETİ BİRLİK OLMALI
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Ramazan Bayramının mübarek olmasını diledi. Ramazan ayında yapılan ibadetlerin, duaların Allah’tan kabulünü niyaz eden Parsak; “İslam Âlemi bakımından en önemli ve müstesna günlerden birisi olan Ramazan Bayramında İslam dünyasının ne yazık ki acılarla, kan ve gözyaşı ile huzursuzlukla muhatap olduğunu görüyoruz. Müslümanların birbirine düşürülüp, çatıştırıldığı, huzursuzluk ve savaşın kol gezdiği bir dönemdeyiz. Mübarek bayram günü vesilesiyle Yüce Yaradan’dan bayramın İslam Âleminin birliğine, dirliğine vesile olacak şekilde kan, gözyaşı ve sıkıntının sona ermesini diliyorum. Partimizin yaklaşımı itibariyle bunun tek yolunun büyük Türk Devletinin, Aziz Türk Milletinin bir arada ve huzurla, güçlü olmasından yana olduğunu düşünüyorum. Biz buna böyle inanıyoruz. Bunun için de Aziz Türk Milletinin hakkına, hukukuna yaraşır şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetilmesini bu doğrultu da hak ettiği olması gerektiği yeri gelmesi gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.
BAYRAMLAR BAYRAM
 GİBİ KUTLANMALI
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, mübarek Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Köksal, Türkiye’de adaletin tesis edildiği, terörün son bulduğu, şehit verilmeyen, işsizliğin sona erdiği, çocukların aç kalmadığı, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, tarafsız ve bağımsız bir yargının inşa edildiği birlik, beraberlik içinde kardeşçe yaşanacak bir Türkiye umudu ile bayramları bayram gibi yaşayabilecek bir Türkiye umuduyla bayramı kutladığını sözlerine ekledi.
BAYRAM HAKKI
VERİLEREK KUTLANMALI
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Ramazan Bayramını kutlarken, kardeşlik içerisinde nice bayramları kutlayabilmeyi temenni etti. Ramazan ayının kişinin gerçek anlamda kendisi ile hesaplaştığı, nefsini tezkiye ettiği, mücadele verdiği on bir ayın sultanı bir süreç olduğunu hatırlatan Özkal; “Ramazan ayını böyle değerlendiren herkes için Ramazan ayı bitimi bayramdır. Bu bayramı gerçekten hakkını vererek kutlamak en büyük umudumuzdur. Ben Ramazan ayının on bir ay için yeni bir başlangıç olduğuna inanıyorum. O yüzden nefsimiz için, kendimiz için, şehrimiz için, ülkemiz için ve gönül coğrafyamızda bulunan her insan için gerçekten yeni bir başlangıç olsun. Kanın, gözyaşının, terörün olmadığı, insanca, huzurla, mutlulukla yaşandığı güzel bayramları rabbim hepimize yaşamayı nasip etsin. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.
“O BÖLGEDE VALİMİZE İHTİYAÇ VAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, tüm Afyonkarahisarlıların, Türk Milletinin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramını kutladığını ifade etti. 1991 yılında yaşanan körfez krizine kadar bu coğrafyada hiç canlı intihar vakaları olmadığına dikkat çeken Özkaya; “Ne zaman ki ABD’liler ve Avrupalılar o Körfez Savaşını başlattıktan sonra acı olan şu ki Müslüman, Müslüman’ı bombalarla öldürmüş. Allah Kur’an-ı Kerim’de en çok ayetlerde akıl etmez misiniz diye buyuruyor. Allah bütün Müslümanlara, bize akıl versin diyorum. Bu melanetlerden bölgemizi, coğrafyamızı kurtarsın diyorum. Kan akıtmaya kalkışanlara karşı dik duran bir Türkiye olarak milletimizin birlik ve beraberliğiyle tarih yazma tutku iradesiyle oluşan bir milletiz. İnşallah yeni Ramazan ve bayramlara huzurla, mutlulukla saadetle ulaşırız diyorum. Bu bayramdan sonra aramızdan ayrılacak olan çok saygıdeğer Valimize de yeni görevinde başarılar diliyoruz. Çalışması, gayreti, devlet terbiyesi ile yetişmiş bir insan olarak o bölgeye daha fazla ihtiyaç varmış demek ki. Biz buradan gitmesinden buruk olduk ama orada kendisine daha fazla ihtiyaç varmış. Yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK TEMİZLİK YAPILDI
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım programın ikinci konuşmasını yaptı. Geçen yıl ki Ramazan Bayramından bu seneki Ramazan Bayramına kadar geçen sürede Türkiye’de ve dünyada birçok hadise meydana geldiğini söyledi. Yıldırım; “Geçen sene Ramazan Bayramında Afyonkarahisar Valiliği görevine başlamıştım. Buradaki görevimde bir yılı doldurdum. Bu seneki Ramazan Bayramına kadar gerek ülkemizdeki gerek dünyadaki vakaları hadiseleri, tahmin etmemiz, hesap etmemiz mümkün değil. Geçen seneki Ramazan Bayramının bir hafta sonrasında hepimizin bildiği gibi hain bir darbe girişimi memleketimizin başına geldi. Ama şükürler olsun ki; gerek vatandaşlarımızın, gerek siyasilerimizin, gerek sağduyulu askerler ve polislerimizin, büyüklerimizin, bakanlarımızın, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın gayretleri, öngörü ve çalışmalarıyla kısa sürede bu darbe girişimi püskürtürlü. Sonrasında hakikaten büyük bir temizlik hareketi yapıldı” dedi.  
TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Suriye’de,  Irak’da, Yunanistan’da Rusya’da, Amerika’da, Kuzey Afrika’da, Mısır’da Ortadoğu da pek çok üzücü olay yaşandığına değinerek; “Ülkemiz çevresinde yangın yerine dönen ülkeler ve oralarda yaşayan insanların bir kurtuluş alanı olarak gördükleri Türkiye’miz Allah’a şükürler olsun ki dimdik ayakta duruyor. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Her ne kadar bayramları gönlümüz buruk yaşıyorsa da yine de bayram ve bayramdır. Biz bayramları bayram gibi yaşamalıyız. İnşallah önümüzdeki yıllar çok daha güzel olur. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm İslam coğrafyası için acıların yaşanmadığı, çocukların ölmediği, gözyaşlarının dökülmediği günler yaşamayı temenni ediyorum. Bu vesileyle Ramazan Bayramının İslam âlemine, ülkemize ve Afyonkarahisarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
HAÇLI
SEFERLERİ SÜRÜYOR
Genel bayramlaşma programının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını temenni eden Bakan Eroğlu; “Geçen Ramazan bayramından bu Ramazan Bayramına kadar pek çok hadise yaşandı. Bunlardan birisi de 15 Temmuz’da alçak FETÖ darbe girişimi. Allah’a şükürler olsun ki; Allah’ın yardımı, milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti sayesinde bu alçak darbe girişimi engellendi. Türkiye bir kaledir. Düşmanlar bu kaleyi yıkmak istiyor.  Meselenin özü budur. Aslında Haclı Seferleri başka şekilde devam ediyor. Özellikle bu coğrafya da ayakta kalmanın yolu çok güçlü olmaktan geçiyor. Bizler mutlaka bu bayramlar vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi daha da güçlü kılmalıyız, pekiştirmeliyiz. Türkiye’yi daha da ileri götürmemiz gerekir. Gönül coğrafyasındaki bütün insanlar Türkiye’den çok şey bekliyor. Üzerimizde büyük bir tarihi mesuliyet var. Akan kanlar inşallah son bulacaktır. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenlerin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Türkiye’nin bahtı açıktır, 21. asra mührü vuracak olan millet Türk milletidir. Türkiye’nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelse perişan olur. Türkiye ayakta kaldı” diye konuştu.
ÇALIŞMAK BOYUN BORCU
Afyonkarahisar’ın gelişmesi konusunda yoğun çaba gösterdiklerine dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Afyonkarahisar için de çalışmak hepimizin boynunun borcu. Burası mübarek topraklar, şehitler diyarı. Buraya hizmet etmek gerçekten bir ibadettir. Bizler de bu şuurla çalışıyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda müjdelerle geldik. 130 milyon liralık müjde ile geldik. Hayırlı olmasını diliyoruz. Afyonkarahisar’ı dünyanın en güzel marka şehirlerinden biri haline getireceğiz. Büyük hedefi olmayan devletler nasıl tarih sahnesinden silinirse büyük hedefi olmayan şehirler de ileriye doğru bir adım atamaz. Dolayısıyla bizim Afyonkarahisar için büyük hedeflerimiz var” şeklinde konuştu.
BAKAN’DAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR
Muş Valiliğine atanan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’a da bu güne kadar ilde gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı teşekkür eden Eroğlu şöyle konuştu: “Sayın Valimiz gerçekten kendisi çalışkan, herkese çok iyi yaklaşan bir Valimiz. Arzu etmedik gitmesini ancak o bölgede çok ihtiyaç var diye Valimiz için böyle bir durum söz konusu oldu. 780 bin kilometrekare her yer bizim vatanımız. Kendisini Muş’ta da ziyaret edeceğiz. Şimdiye kadar yaptığı büyük çalışmalardan dolayı, birlik ve beraberlik kardeşliğin pekişmesi konusunda gösterdiği gayretlerden dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde kendisine üstün muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Biz hakkımızı helal ediyoruz, onunda hakkını helal etmesini diliyoruz. Bu bir vedalaşma değil, kendisi bizim fahri hemşehrimiz bu bakımdan kendisine gönülden teşekkür ediyoruz.  Bu vesileyle Mübarek Ramazan bayramınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
HALK VE PROTOKOL BİRARADA
Genel bayramlaşma programına; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, CHP Milletvekili Burcu Köksal, MHP Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme