Vali Yıldırım, Muş Valiliği'ne atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle, 20 ile yeni vali atanırken, 19 il valisi ise yer değiştirdi. 5 ilçenin kaymakamlıklarına da atama yapıldı.Kararname ile 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. Merkeze çekilen valiler arasında en dikkat çekici isim Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş oldu.KOCATEPEDİYARINDANMALAZGİRT DİYARINAKararname ile birlikte [&hellip]

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle, 20 ile yeni vali atanırken, 19 il valisi ise yer değiştirdi. 5 ilçenin kaymakamlıklarına da atama yapıldı.
Kararname ile 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. Merkeze çekilen valiler arasında en dikkat çekici isim Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş oldu.
KOCATEPE
DİYARINDAN
MALAZGİRT DİYARINA
Kararname ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın da görev yeri değişti. Vali Yıldırım, Muş Valisi oldu. Böylelikle Vali Yıldırım, Cumhuriyet’in kazanıldığı toprakları simgeleyen Kocatepe diyarından, Anadolu’nun Türkleşmesini sağlayan Malazgirt diyarına gitmiş oldu.
DARBE GİRİŞİMİNE
KARŞI DİRENDİ
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar Valiliği’ne atandı. Tutulmaz, 15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen darbe girişiminde sözde Siirt Sıkıyönetim Komutanlığı adına yapılan çağrıya uymayarak komutanlığa gitmemiş, Valilik Makamı’nı da darbeci askerlere teslim etmemişti.

YENİ AFYONKARAHİSAR VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ KİMDİR?
1965 yılında Antalya’nın Korkuteli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Korkuteli’de orta ve lise öğrenimini Burdur’da tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1988 yılında Antalya kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1989-1990 yılları arasında 1 yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından İngilizce dil öğrenimi ve mesleki çalışmalarda bulunmak üzere İngiltere’de bulundu. 4 ay süreyle Isparta İli Gelendost İlçesi Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. 1991-1992 yılları arası Eskişehir ili Mihalgazi Kaymakamlığı, 1993-1995 yılları arası Ardahan ili Göle Kaymakamlığı, 1995-1998 yılları arası Erzincan ili Tercan Kaymakamlığı, 1998-2001 yılları arası Kastamonu Vali Yardımcılığı, 2001-2002 yılları arası Ordu ili Perşembe Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2000-2001 yıllarında İngiltere Exeter Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. 2002-2006 yılları arasında Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, 2006-2011 yılları arası Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, 2011-2012 yıllarında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevinde bulundu. 2013-2014 yılları arası TBMM’ne Bağlı olarak kurulan Kamu Denetçiliği Kurumunda kurucu Genel Sekreter olarak görev yaptı. Genel müdür yardımcılığı görevini yürütürken 2006-2009 yılları arası Polis Akademisinde Vatandaşlık Hukuku Dersi Öğretim Elemanı olarak görev yaptı.
Görev yaptığı süre içinde, Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu (CIEC) Genel Kurul ve Çalışma Grupları, Avrupa Konseyi Vatandaşlık Konferansı ve Çalışma Grupları, Avrupa Birliği Müzakere Süreci – Tarama Çalışmaları, Sivil Savunma, nüfus ve vatandaşlık ile kamu denetçiliği alanında uluslararası konferans, toplantı, seminerlere katılım ve inceleme ziyaretleri ile İnsan hakları, liderlik, toplam kalite yönetimi, bilgi ve belge yönetimi, proje hazırlama kursları ile değişik hizmet içi eğitim kurslarına katıldı. T.C. Kimlik Kartının proje hazırlık, pilot uygulaması ve yaygınlaştırma hazırlık çalışmalarında komisyon başkanlığı görevinde bulundu. 21 Mayıs 2014 tarihinde Siirt Valiliği görevine atandı.

4 YILDA 3 VALİ
Afyonkarahisar, son yıllarda yayınlanan Valiler Kararnameleri’nden etkilenen iller arasında yer alıyor. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun 2014 yılında Ordu’ya tayini sonrasında göreve gelen Hakan Yusuf Güner, 2016’da Merkez Valiliği’ne atandı. 2016’da Afyonkarahisar’da göreve başlayan Vali Aziz Yıldırım ise, 2017’de Muş Valisi oldu.

BALKANLIOĞLU SAKARYA’YA
Valiler Kararnamesi’nde Afyonkarahisarlıların yakından tanıdığı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun da görev yeri değişti. Vali Balkanlıoğlu, Ordu’dan Sakarya’ya atandı. Balkanlıoğlu, Bingöl, Afyonkarahisar ve Ordu’dan sonra, Türkiye’nin önemli büyükşehirleri arasında olan Sakarya’da görev yapmış olacak.

VALİ YILDIRIM KİMDİR?

Aslen Trabzon ili Şalpazarı ilçesinden olan Vali Aziz Yıldırım, Düzce nüfusuna kayıtlı olmakla birlikte, 1963 yılında Eskişehir-Sivrihisar’da dünyaya geldi. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1986 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Master Programına katıldı ve 1988 yılında Kamu Yönetimi Uzmanı olarak mezun oldu. Kaymakamlık mesleğine Afyon Kaymakam Adayı olarak başlayan Vali Yıldırım daha sonra Adana-Saimbeyli Kaymakamlığı,Yozgat-Saraykent Kaymakamlığı, Elazığ- Kovancılar Kaymakamlığı, Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Aksaray Vali Yardımcılığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yürüttükten sonra
1 Haziran 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliği’ne atandı.

Bakmadan Geçme