• Haberler
  • Genel
  • Vali Yiğitbaşı Müjdeledi: Afyonlu Hayırseverlerin Eseri Açılıyor

Vali Yiğitbaşı Müjdeledi: Afyonlu Hayırseverlerin Eseri Açılıyor

Yiğitbaşı'nın öncülüğünde, Afyonkarahisarlı hayırseverlerin katkılarıyla Kadınana İlkokulu açılıyor

Kocatepe İlkokulu'nda gerçekleştirilen 2024–2025 Eğitim - Öğretim yılı açılış programında konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 6 Şubat 2023 depremlerinin yaşandığı İskenderun'da Kadınana İlkokulu'nun açılışını müjdeledi.

“Sevindirici bir haberle karşınızda bulunuyorum” diyerek sözlerine başlayan Yiğitbaşı konuşmasında, "Bu Çarşamba inşallah 6 Şubat depremleri sonrası ben İskenderun’da koordinatör Vali iken, Afyonkarahisarlı hayırseverlerimizin, iş insanlarımızın destekleriyle onların bağışlarıyla yaptırdığımız okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. İsmi de Kadınana İlkokulu olacak.“ dedi.

Vali Yiğitbaşı Müjdeledi: Afyonlu Hayırseverlerin Eseri Açılıyor

“300’E YAKIN ÖĞRENCİ OLACAK”

Vali Yiğitbaşı konuşmasının devamında Çarşamba günü İskenderun’da açılacak olan Kadınana İlkokulu’nda yaklaşık 300 öğrencinin olacağını vurgulayarak İskenderun Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek ile olan telefon görüşmesinden bahsetti.

Yiğitbaşı; “Beni dün İskenderun Kaymakamımız aradı; ‘Sayın Valim çok güzel bir okul oldu. Gerçekten emekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bütün öğretmenlerimizle canla başla şuan bu okulun açılışı için hazırlıklarını yapıyoruz, her biri elinde bir şey uğraşıyor. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız.’ dedi.

Bu anlamda ben hem her bir vatandaşımıza, Afyonkarahisarlı hemşerimize, bütün hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bizlerin adı, Afyonkarahisar’ın adı orada, İskenderun’da bir ilkokulumuzda yaşamaya devam edecek. Bizlerde bunun mutluluğunu, gurunu yaşıyoruz. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yiğitbaşı Müjdeledi: Afyonlu Hayırseverlerin Eseri Açılıyor

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

Konuşmasının sonunda dün yaşanan kaza sonrası şehit olan askerlerimiz için başsağlığı dileklerini belirten Vali Yiğitbaşı; “Dün yaşanan acı kazada şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum, yaralı jandarmamıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hayırlı olsun yeni döneminiz çocuklar.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme