Vali Yiğitbaşı heyelanı anlattı

AFYONKARAHİSAR Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar-Denizli kara yolu üzerindeki Sarıkavak köyü yakınlarında Maymun Dağı üzerinden saat 16.30 sıralarında aşırı yağışlara bağlı olarak toprak kayması olayı gerçekleştiğini açıkladı. Olayı hasek alır almaz heyelan bölgesine giden Vali Yiıetbaşı kurtarma çalışmalarına bizzat nezaret etti. Olay yerinde 2 aracın toprak kaymasından o anda Denizli istikametine giderken etkilendiğini söyleyen Yiğitbaşı, [&hellip]

AFYONKARAHİSAR Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar-Denizli kara yolu üzerindeki Sarıkavak köyü yakınlarında Maymun Dağı üzerinden saat 16.30 sıralarında aşırı yağışlara bağlı olarak toprak kayması olayı gerçekleştiğini açıkladı.

Olayı hasek alır almaz heyelan bölgesine giden Vali Yiıetbaşı kurtarma çalışmalarına bizzat nezaret etti.

Olay yerinde 2 aracın toprak kaymasından o anda Denizli istikametine giderken etkilendiğini söyleyen Yiğitbaşı, “Gelen ihbar üzerine sol şeritte kalan araçtaki vatandaşlar zaten öncesinde yolda bir belirti hissettikleri için hem su baskını hem de kaya ve toprak kayması belirtileri gördükleri için dışarı çıktıkları bilgisi var. Dolayısıyla onların aracı toprak kaymasından etkileniyor. Ancak vatandaşlar dışarıda jandarma ekipleri aracılığıyla sağ salim çıkarılıyor. Denizli istikametine giden araçta yine iki kişi var. Karı koca olduklarını biliyoruz. Afyonkarahisar ve Denizli AFAD ekipleri hem de Burdur’dan karayolları ekipleri ve iş makineleri çalışmalara destek oluyorlar. Çalışmalar sonucunda sürücü olarak bildiğimiz vatandaş hayatını kaybetti. Eşi olan vatandaş sağ olarak çıkartılıyor. Dinar Devlet Hastanesi’nde tedavi ediliyor.” ifadelerine yer verdi.

‘ALDIĞIMIZ UYARILARI BİZ DE UYARI OLARAK PAYLAŞIYORUZ’

Aşırı yağışları sosyal medya aracılığı ile duyurusunu sık sık yaptıklarını dile getiren Yiğitbaşı, “Vatandaşlara tedbir anlamında önlem alınması için hem mülki dairedeki sorumlulara, hem kaymakamlara yoğun yağışla ilgili meteorolojiden aldığımız uyarıları biz de uyarı olarak paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘AFYON 1929’DAN BERİ EN YÜKSEK YAĞIŞLARINI ALDIĞINI SÖYLEMEMİZ MÜMKÜN’

Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’ın 1929’da meteoroloji ölçüm yaptığı tarihten bugüne kadar mayıs ayı itibariyle aldığı en yüksek yağışları aldığını söylememiz mümkün. Normalde metrekareye düşmesi gereken yağışlardan 4-5 kat daha fazla yağış aldığını biliyoruz. Buradaki toprak tabakaları aşırı yağıştan dolayı suyu da ememediği için ne yazık ki heyelan ve toprak kayması, su ve sel baskınlarına biraz daha açık oluyor. Başımız sağolsun. Diğer vatandaşların sağ salim kurtarılmış olması bir tesellimiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme