• Haberler
  • Eğitim
  • Vali Yiğitbaşı: Afyon'un eğitimin her kademesinda gelişmesi için gayret edeceğiz

Vali Yiğitbaşı: Afyon'un eğitimin her kademesinda gelişmesi için gayret edeceğiz

Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın eğitimin her kademesinde gelişmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırıp, tüm paydaşlar ve yönetici kadrolarla gayret ederek, çalışacaklarına olan inancını dile getirdi. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, üç çocuk annesi akademisyen bir kadın vali olarak eğitimin her kademesindeki zorluk ve sıkıntıları iyi bildiğinin altını çizdi. Yiğitbaşı, eğitim kurumlarının ve [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın eğitimin her kademesinde gelişmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırıp, tüm paydaşlar ve yönetici kadrolarla gayret ederek, çalışacaklarına olan inancını dile getirdi.
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, üç çocuk annesi akademisyen bir kadın vali olarak eğitimin her kademesindeki zorluk ve sıkıntıları iyi bildiğinin altını çizdi. Yiğitbaşı, eğitim kurumlarının ve alınan diplomanın iyi insan olabilme, “Anadolu İrfanı” olarak tanımlanan değerler bütününü elde etmeye katkı sağlayamadığına değindi.
“BİR KADIN VALİ VE AKADEMİSYEN OLARAK AEV’i ÖNEMSİYORUM”
Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyon Eğitim Vakfı (AEV) genel kurul toplantısı katılımcılarına hitap etti. Hem kentin ilk kadın valisi olarak hem de eğitimci geçmişi olan bir akademisyen olarak AEV’nı önemsediğini belirten Yiğitbaşı, “Köklü bir eğitim vakfı olan AEV’nın çalışmalarını, yaptığı birbirinden değerli işleri, toplum nezdindeki güvenini ve algısını görmek ayrıca sevindiricidir. Bunun için gerçekten emek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben üç çocuk annesi bir kadınım. Eğitimin her kademesinde bulunan çocuklarım var. Bir tanesi üniversitede, bir tanesi lisede diğeri ilkokulda hala devam ediyor. Dolayısıyla eğitimin her kademelerindeki sıkıntı ve zorluklarını hem de çocuklarımıza, gençlerimize neler kattığını görüyorum.” ifadelerine yer verdi.
“BAĞIMLILIK OLUŞTURMADAN İNTERNETİ ADİLANE KULLANMALIYIZ”
Akademisyen olarak pek çok öğrencinin lisans ve yüksek lisans düzeyinde yetişmesine vesile olduğunu belirten Yiğitbaşı, “O dönemde biz iki yıl kadar önce üniversitede görev yaparken bir Covid-19 pandemi süreci geçirdik. Bu süreç bence eğitime bakış açımızıda çok ciddi şekilde geliştirdi. Aslen şimdiden sonra Türkiye’nin ve genel olarak bizimde Afyon’da yapacağımız çalışmaların temelinde aslında bu değişen vizyonunda hem internet teknolojileri hem değişen dünyanın bizim vizyonumuzla hem de AEV çalışmaları ve vizyonunda önemli bir yeri olması gerektiğine inanıyorum. Gerçekten internet teknolojilerini nasıl kullanmalıyız? Nasıl daha hayırlı, daha adilane ve bağımlılık düzeyine gitmeyecek şekilde kullanmalıyız diye düşünürken aslında olumlu taraflarını göz ardı edebiliyoruz. Ancak pandemi süreci bizim bunun olumlu taraflarını da görmemizi ve teknoloji imkanlarını eğitimle entegre bir şekilde nasıl daha fazla kullanabileceğimizi daha çok düşünmemizi sağladı diye düşünüyorum.” dedi.
“EĞİTİM KURUMLARI DİPLOMALAR BASİRETİ VE ANADOLU İRFANINI VEREMİYOR”
Eğitimci kökeni olan, üç çocuk annesi bir kadın vali olarak değerlendirmede bulunan Yiğitbaşı şöyle konuştu: “21. Yüzyıl Becerileri diye benim çok önemsediğim bir kavram var. Herkesçe görülüyor, gözlemleniyor, biliniyor. Artık sadece bir üniversite okumak, sadece bir kurumdan diploma alıp mezun olmak asla başarılı olmak için ya da asla ortaya özgün, özel işler ortaya koymak için yeterli de olmayabiliyor. Farklı bir tarafından konuya yaklaşırsak sadece bir diploma alıp bir eğitim kurumundan mezun olmak Anadolu’da karşılaştığımız, son dönemde ilçe ziyaretlerim sırasında karşılaştığım büyüklerimizin ‘Anadolu İrfanını’ basireti ne yazık ki katmayabiliyor. Bu nedenle eğitimin aslında çok farklı boyutları var. Gençlerimize bunları bütüncül olarak sağlamanın gayretinde olmalıyız diye düşünüyorum. Bu bağlamda AEV çalışmaları çok kıymetlidir. Hem valilik olarak hem şahsım genel kurul toplantısı günü itibariyle inşallah AEV misyonu ve vizyonunun önümüzdeki dönemlerde iyi insan yetiştirmeye, eğitimi sadece bir doplama almanın ötesinde gören bir anlayışı ortaya koyan çalışmalara gayret gösterileceğini ifade etmek istiyorum. Zaten valilik görevine başladığım günden itibaren Vakfın Başkanı Sayın Hüsnü Serteser ve AEV yönetim kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunuyoruz.”
“EĞİTİMİN ASLİ AMACI İYİ İNSAN YETİŞTİREBİLMEKTİR”
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, 21. Yüzyıl Becerilerinin özellikle empati kurabilmek, doğru bir iletişim kurabilmek, ortaya çıkabilecek çatışmaları yönetebilmek, soğukkanlı olabilmek olarak tanımladı. Yiğitbaşı, eğitimin temel amacı olarak iyi bir insan olabilme doğrultusunda gayretlerin artarak devamın etmesini diledi. Bu anlamda yürütülecek tüm çalışmalara katkı sağlama sözü veren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın eğitimin her kademesinde gelişmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırıp ilgili tüm paydaşlar ve yönetici kadrolarla gayret edip çalışacaklarına inandığını söyledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Bakmadan Geçme