Vali Tutulmaz karne dağıttı nasihatte bulundu

Yurt genelinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yarıyılının tamamlanmasıyla düzenlenen karne törenleri Afyonkarahisar'da da gerçekleştirildi. Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki karne dağıtım törenine katıldı.ÇOCUKLARA OKUMAYA TEŞVİK EDİLMELİVali Mustafa Tutulmaz 2017-2018 eğitim ve öğretim yarıyılının hayırlı olmasını diledi. Farklı sınıflarda karne dağıtan ve tüm öğrencilerle yakından ilgilenen Tutulmaz şöyle konuştu: '2017-2018 eğitim öğretim [&hellip]

Yurt genelinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yarıyılının tamamlanmasıyla düzenlenen karne törenleri Afyonkarahisar’da da gerçekleştirildi. Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki karne dağıtım törenine katıldı.
ÇOCUKLARA OKUMAYA TEŞVİK EDİLMELİ
Vali Mustafa Tutulmaz 2017-2018 eğitim ve öğretim yarıyılının hayırlı olmasını diledi. Farklı sınıflarda karne dağıtan ve tüm öğrencilerle yakından ilgilenen Tutulmaz şöyle konuştu: “2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlamış bulunuyoruz. Bütün okullarda karneler şu dağıtıldı. Öğrencilerimiz 15 gün dinlenecekler. Tabi üniversiteye, liseye hazırlananlar bir taraftan çalışmaya devam edecekler. Bu dönemde öğrencilerimize öncelikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda velilerimizin de çocuklarımızın kitap okumalarını teşvik etmeleri için gayret etmelerini istiyoruz. İlimizde 133 binin üzerinde eğitim gören öğrencimiz var. Sekiz binin üzerinde öğretmenimizle bu eğitim devam etti. Şükür ilk dönem herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Genelde hep olumlu yönleriyle okullarımızı görmeye başladık. Bu bizim açımızdan sevindirici bir durumdur. Başta velilerimiz olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve herkese teşekkür ediyorum”
 VELİLERE DE İŞ DÜŞÜYOR
Eğitimin yapı taşlarını ailelerin oluşturduğunu bu noktada velilere teşekkür ettiğini belirten Vali Tutulmaz, “Eğitimin en önemli parçası velilerdir. Veliler eğer eğitimle ve çocukları ile ilgili olmazlarsa bizler okullarda ne kadar gayretli olursak olalım eğitimin bir yönü eksik kalacaktır. Onun için biz velilerimizin öğrencilerimizle yakından ilgilenmelerini, onların eğitimlerinde ilgili olduklarını çocuklarımıza hissettirmelerini istiyoruz. Bu konuda rehber öğretmenlerimiz devamlı velilerle bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Bu bağlantıyı çok iyi kurduğumuzda ilimizin eğitim seviyesinin daha üst düzeylere çıkarılacağına inanıyoruz. Bu anlamda 2017-2018 eğitim öğretim yarıyılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
VALİ Z KÜTÜPHANEYİ DE İNCELEDİ
 Karne dağıtma töreni, Vali Mustafa Tutulmaz’ın okul içerisinde bulunan Z Kütüphanede incelemelerde bulunması ile tamamlandı. Törende; Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme