• Haberler
  • Genel
  • Vali SYDV çalışmalarını anlattı – Kocatepe Gazetesi

Vali SYDV çalışmalarını anlattı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda olan kadınlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile maaş bağlanması yönündeki çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi Konuyla ilgili olarak makamında bir basın toplantısı düzenleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılan araştırmalar sonucunda hak sahibi durumunda olan kadınların maaşlarını iki aylık periyotlar [&hellip]

Vali SYDV çalışmalarını anlattı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda olan kadınlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile maaş bağlanması yönündeki çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi

Konuyla ilgili olarak makamında bir basın toplantısı düzenleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılan araştırmalar sonucunda hak sahibi durumunda olan kadınların maaşlarını iki aylık periyotlar şeklinde banka hesaplarından çekebileceklerini söyledi.
Aranan özellikler net
Eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda olan kadınlara aylık 250 TL olmak üzere her iki ayda bir 500 TL’nin banka hesaplarına aktarılacağını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, konunun kamuoyuna duyurularak, başvuruların yapılmasını istedi. Aranan özelliğin; eşinin vefat etmiş olması ve eşinin vefatından sonra başka bir kimseyle evlenmemiş olması olduğunu belirten Vakıf Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, hak talep edenlerin özürlü maaşı alması, evde bakım aylığı alması durumunda ise bu haktan faydalanamayacaklarını söyledi. Hak talep eden vatandaşların bu konuda çok duyarlı davranmasını isteyen Vali Balkanlıoğlu, ihtiyacı olan insanların haklarını yenmemesi gerektiğini ifade etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, SYDV olarak yardıma muhtaç, kimsesiz ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim yardımı başta olmak üzere her türlü yardımı yaptıklarını da ifade etti. Afyonkarahisarlılara seslenen Vali Balkanlıoğlu, çevrelerinde bu tür durumda olanların kendilerine bildirilmesini istedi.
Durum inceleme altında
Eşi vefat etmiş olanlara 250 liralık maaş bağlanacağını kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu, il genelinde 80 yaş üzerindekilerin sayısına ilişkin bir çalışma başlattıklarını dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu; “Yardıma muhtaçların tespit edilmesi konusunda sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte bazı istenmeyen olaylar yaşanmış. Adam kendine diye aldığı kömürü kızına, oğluna vermiş. Bazıları aldığı yemekleri dahi başkalarına satmış. Artık bunlar geride kaldı. Şimdi dijital ortamda şahıslar sorgulanıyor, evine gidilip inceleme yapılıyor. Yardımlar tam olarak yerini buluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelemeyen veya gelmeyen vatandaşlarımızın evlerine inceleme görevlilerimiz gidip, gereken yardım neyse onu yapıyorlar. Temizliğini dahi yapıp, çamaşırlarını yıkıyoruz.” dedi. SYDV olarak bunun yanında ailelerin çocuklarına eğitim yardımlarını da sürdürdüklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, geçen yıla göre yapılan yardımların yüzde 20 oranında arttığını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme