• Haberler
  • Genel
  • Vali: Şehit ve gazi ailelerinin emirlerini bekliyorum

Vali: Şehit ve gazi ailelerinin emirlerini bekliyorum

Şehit aileleri ve yakınlarının hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemelerini isteyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, verdiği iftar yemeğine katılan şehit, gazi aileleriyle eşi Esma Balkanlıoğlu ile birlikte yakından ilgilendi. Vali Balkanlıoğlu şehit ve gazi ailelerine seslendi: “Emirlerinizi bekliyorum.” Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Sosyal Tesislerinde şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi. Duygusal anların yaşandığı, şehit analarının [&hellip]

Vali: Şehit ve gazi ailelerinin emirlerini bekliyorum

Şehit aileleri ve yakınlarının hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemelerini isteyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, verdiği iftar yemeğine katılan şehit, gazi aileleriyle eşi Esma Balkanlıoğlu ile birlikte yakından ilgilendi. Vali Balkanlıoğlu şehit ve gazi ailelerine seslendi: “Emirlerinizi bekliyorum.”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Sosyal Tesislerinde şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi. Duygusal anların yaşandığı, şehit analarının gözlerinin dolduğu iftar yemeğinde birlik beraberlik mesajı verildi.
İKİ YILDIR DÜZENLENİYOR
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, Ramazan ayının, birlik, beraberlik ve hoşgörü ayı olduğunu söyledi. Bu güzellikleri Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu yılki iftar daveti ile tekrar yaşadıklarına değinen Kumartaşlı; “İki yıldır geleneksel hale gelen iftar yemeğimizde buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu iftar yemeğimiz diğerinden farklı. Çünkü il merkezi ve ilçelerdeki şehit gazi aileleri bir araya gelmiştir. Bu bizi ayrıca memnun etmiştir. Valimiz ve Belediye Başkanımıza bu nedenle teşekkür ediyoruz.” dedi.
AİLE FERTLERİNİN SAYISI ARTSIN
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatları doğrultusunda ildeki tüm şehit aileleri, gaziler ve ailelerine iftar yemeği verdiklerini söyledi. Gelecek yıllardaki Ramazan aylarında da daha güzel mekanlarda bu birlikteliği devam ettirmek niyetinde olduklarını kaydeden Çoban; “Gelecek yıllarda da bir arada olabilmek için elbette çalışmalarımız var. Ben bu davete uzaktan yakından teşrif eden tüm aileleri tek tek kutluyorum. Cenab-ı Hak kendilerinden razı olsun. Onlara bu dünyada aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk diliyorum. İnşallah gelecek yılda tekrar burada sadece ailelerimizin sayısını arttırarak Allah’tan şehit ve gazi sayısının artmamasını dileyerek buluşmayı nasip etsin diyorum.” diye konuştu.
TOPTAŞ HELLALLİK İSTEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, şehit ve gazi aileleri, gazilerle kendilerine iftar yemeğinde bir araya getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Şehitlerimizin bu vatan için verilebilecek en son şeyi veren kahramanlarımız olduğunu vurgulayan Toptaş; “Şehitlerimizin aileleri onların bizlere bıraktıkları en değerli emanetleridir. Ben şehit aileleri ve gazilerimizle birarada olmaktan dolayı çok duygulandım, heyecanlandım. Sizinle bulunduğunuz duyguları paylaşıyorum. Sizler bu ülkeye öyle kahramanlar yetiştirdiniz ki; biz buralarda varız ve yemek yiyebiliyoruz. Hakkınızı bize helal edin.” şeklinde konuştu. Toptaş’ın helallik talebine davetliler “helal olsun” karşılığını verdi.
ÖZGÜRLÜK ŞEHİTLERİN BAĞIŞI
Kendilerinin şehit aileleri ve gazilerin haklarını vermek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş; “Ben bir milletvekili olarak 12 ayrı yasa teklifi verdim. Bir nebze de olsa sizlerin hakkınıza katkıda bulanabileyim diye. Bu ülke sizlere çok şey borçlu. Eğer biz bu ülkede özgür yurttaşlar olarak yaşayabiliyorsak, karnımızı doyurabiliyorsak, orucumuzu tutabiliyorsak bu sizlerin çocuklarınızın bizlere bir bağışıdır. Onun için böyle çocuklar yetiştirdiğiniz biz bu ülkede özgür yaşıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Acılarınız acılarımız, sevinçleriniz sevinçlerimizdir. Sevinçlerinizi ve mutluluklarınızı artırmak için elimizden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğiz. Tekrar söylüyorum hakkınızı helal edin.” ifadelerini kullandı.
ÖLÜMÜN RİYASI OLMAZ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, şehit ve gazi aileleriyle birlikte yaptıkları iftarda dolu dolu bir anı yaşadıklarının altını çizdi. Şehitlerimizin emin olmalarını isteyen Yılmaz; “Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri bu topraklarda bayrağımız inmeyecek, ezan sesi dinmeyecek. Onların bizlere verdikleri bu emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Her şeyin riyası olur ama ölümün riyası olmaz. Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize haklarını helal edin diyorum. Bizlerinde onlara layık bir fert, birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak onların bıraktığı emanete sahip çıkmanın onurunu inşallah hep beraber yaşayalım. Fazla söze gerek yok. Gerçekten çok duygu dolu anları yaşıyoruz. Söylenecek çok söz var. Ancak ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Gün birlik günüdür. Birlik olmazsak, şehitlerimiz bize haklarını helal etmeyeceklerdir. Hep beraber onların emanetine layık olabilmek için var gücümüzle birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.” dedi.
“HEPİMİZ CAN VERMEYE HAZIRIZ”
Vali İrfan Balkanlıoğlu, mübarek Ramazan ayında iftar yemeğini verme noktasında kendilerine yardımcı olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Memleketin kurulduğu günden bugüne kadar sayısız savaşlara, işgallere uğrayıp binlerce şehitler verildiğini, hala daha şehit verildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Bu güzel ülkede, stratejik konumda olmanın bedeli bu. Sadece bir kaç teröristle değil aslında bütün dünya ülkeleriyle savaş halindeyiz. Terörist denilen insanlara ya da liderlerine baktığınızda bunların iki koyunu dahi güdemeyecek kadar cahil cühela takımı olduğunu görüyoruz. Bu memleketin üzerinde oynanan oyunlar aslında çok daha büyük. Bizim asıl yapmamız gereken bu oyunu bozmak, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Hangi partiden olursak olalım, hangi vilayetten olursak olalım, hangi etnik kökene sahip olursak olalım bu memlekette yaşıyoruz hepimiz Müslümanız, hepimiz Türküz çok şükür. Dolayısıyla birlik ve beraberliğimizi muhafata etmek zorundayız. Aksi halde bu terör belası biter başka bir şey çıkar. Bu memleket için seve seve canını veren fedakar şehitlerimiz ve onların şehadetlerini sabır ve metanetle karşılayan çok fedakar bizimde anne babalarımız olan değerli anne babalarımız, kardeşlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımız arz ediyorum. Onlar hepimizin anne, baba ve kardeşleridir. Dolayısıyla her türlü istek, dilek ve şikayetleriniz bizim için emirdir başımızın üzerinde yeri vardır. Bu anlamda asla kendinizi yalnız hissetmeyin. Bizler sizlerle beraberiz. Hepimiz bu memleket için seve seve canımızı feda etmeye hazırız. Bütün anne ve babalar bilsinlerki evlatları bu memlekette yalnız değiller. Bizde onlarla beraberiz. Bütün şehit yakınlarına, gazilerimize, yakınlarına yemeğimize teşrif edenlere teşekkür ediyor, emirlerinizi bekliyorum.”
İFTARA GENİŞ KATILIM
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun mikrafon uzattığı şehit babası Mustafa Çınar’ın konuşmasını istedi. Şehit babası Mustafa Çınar, vatan topraklarının bedelsiz alınmadığını, gerektiğinde bedel ödemeye hazır olduklarının altını çizdi. Gerektiğinde kendilerininde vatan uğruna can vermeye hazır olduklarını ifade eden Çınar, ezanın dinmeyeceğini, bayrağın inmeyeceğini, vatanın bölünmeyeceğini sözlerine ekledi. Şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğine; Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, İGM Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Müftüsü Mustafa Kaya, Vali Yardımcıları Ali Şanlıer, Azmi Yeşil, Akgün Corav, İl Özel İdare Sekreteri İ. Hakkı Demirsoy, Şehit Gazi işlemleri Şube Müdürü Şerife Akgül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, şehit aileleri, gaziler ve aileleri eşleri ile birlikte katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme