Vali Natur mermeri ziyaret etti

Vali İrfan Balkanlıoğlu beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’le birlikte Natur Mermer işletme sahibi Hüseyin Tokman ve çalışanlarını ziyaret etti Şehrin tüm ilçe ve köylerine ziyaretler gerçekleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Hüsnü Serteser ile birlikte hafta sonu OSB’de hizmet veren Natur Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ.'de [&hellip]

Vali Natur mermeri ziyaret etti

Vali İrfan Balkanlıoğlu beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’le birlikte Natur Mermer işletme sahibi Hüseyin Tokman ve çalışanlarını ziyaret etti

Şehrin tüm ilçe ve köylerine ziyaretler gerçekleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Hüsnü Serteser ile birlikte hafta sonu OSB’de hizmet veren Natur Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ.’de incelemelerde bulundu. Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, işletme sahibi Hüseyin Tokman’dan fabrikanın yapısı, işleyişi ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Vali Balkanlıoğlu, mermer sektörünün kalbi olarak nitelendirilen Afyonkarahisar’da farklı bir anlayış ile blok mermer ihracatının aksine işlenmiş mermer üretim ve ihracatı yapan işletmenin bulunmasının şehre ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı.
DESTEK ZİYARETLERİ SÜRECEK
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ile birlikte müteşebbislere ziyaretler gerçekleştirmeye özen göstediklerini kaydetti. Vali Balkanlıoğlu; “Daha önce kalkınma ajansı projeleri kapsamında sistemini modernize eden, en azından bir bölümünü modernize eden projelere destek sağlamıştık, orada dikkatimizi çekmişti. Afyonkarahisar mermerde iddialı bir il, Türkiye’nin mermer başkenti diyoruz. Ancak şu günlerde daha çok revaçta olan ve uzun yıllardır da böyle blok halinde mermer satışı yaygın ihracatta. İç piyasaya da blok verildiği de oluyor ancak fayans ve kaplama türü katma değeri çok fazla olmayan mermer mamulleri. Mermer tabiî ki stok itibariyle Türkiye’de çok fazla, talep varsa blok mermerde ihraç etmek lazım. Ancak burada Natur Mermer’in katma değeri yüksek. Teknolojisi çok yüksek. Robotik teknolojiyi buraya getirmiş olması ve çok güzel eserler vücuda getirmesi, bu ürünleri yurt içinde ve dışında pazarlaması bizler için de onur kaynağı. Mermerimiz burada daha da değerli teknolojinin de yardımıyla çok daha güzel eserler, sanat eserleri meydana geliyor. Diğer mermercilerimizin de ufkunu açacak bu çalışmasından dolayı Natur Mermer sahibi Hüseyin Tokman’a ve ekibine çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Valilik olarak da bu tür üreten emek sarf eden arkadaşlarımıza destek ziyaretlerinde bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz.”
MERMERDE ÜRÜN ÇEŞİDİ ARTTI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, işletme sahibi Hüseyin Tokman önderliğinde Natur Mermer’in ilde mermer sektörüne yeni bir yön verdiğini belirtti. Her doğaltaş fuarına katılan ve Afyonkarahisarlıları bu yönüyle gururlandıran Hüseyin Tokman ve firmasını ziyaretten mutlu olduğunu kaydeden Çoban; “Bu ziyaretin bizim için farklı da bir anlamı vardı. Öncelikle Afyonkarahisar artık klasik mermer blok plaka kesen ve ihraç eden bir il konumundan, mermerden çok çeşitli ürünler üretebilen bir il konumuna geldi. Son yıllarda da artık mermer ürünleri gerek evlerde, gerek iş yerlerinde ve gerekse meydanlarda ve sokaklarda dekorasyon ürünü olarak kullanılmaya başlandı. Natur Mermer’de bu anlamda örnek bir işletme. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette hem bunu yakından görme imkanına sahip olduk. Üyesi bulunduğumuz Zafer Kalkınma Ajansı’nın bir desteği ile burada bir proje uygulanmıştı. Bu projenin de sonuçlarını görme fırsatı bulduk. Abdullah Tokman ve ekibini kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.
ÇOK GÜZEL ÜRÜNLER ELDE EDİLDİ
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, işadamı Hüseyin Tokman, Natur Mermer’i sıfırdan kurduğunu, kısa zamanda Türkiye’de ve yurt dışındaki tüm fuarlara katılarak, teknolojiyi takip ederek, kendini yenileyerek mermerden katma değeri yüksek ürünler üreterek ihraç etmeye başladığını söyledi. Serteser; “Ürünlerinin çoğu ihracata gidiyor. Neredeyse fabrikanın tamamı ihracata çalışıyor ve dolu durumda. Demek ki, kendini geliştiren fuarları takip eden girişimci müteşebbislerimiz bir yandan devamlı iş bulurken, diğer yanda iş bulamamaktan yakınan, piyasanın daralmasından şikayet eden kişilerin de kendilerini bu yönde geliştirip, Hüseyin beyi örnek almalarını, kendilerini geliştirmelerini, eğer kendileri yapamıyorlar ise, bunu yapacak profesyonellerle çalışmalarını bu vesile ile tavsiye ediyorum. Natur Mermer o kadar araştırmacı bir firma ki ZEKA’nın sağladığı desteklerden de faydalanarak güzel bir proje hazırladı. Projesini kazanarak hem katma değeri yüksek ürünleri daha fazla katma değer elde etmeye, hem işini geliştirmeye, hem de bunu bütçesinin tamamı ile değil de devletin sağladığı imkanlarla yapmaya gayret etti. Çok güzel ürünler elde edildiğini gördük. Bir heykeltıraşın aylarca zamanda yapacağı ürünleri çok kısa bir zamanlarda ve seri bir şekilde yapılması mümkün olabiliyor. Kendisini bu konuda tebrik ediyorum. Bizim zaten kilogramı fazla para eden ürünler ihraç etmemiz lazım bu da teknoloji ile oluyor.” şeklinde konuştu.
ALİYEV’İN ANITI HAZIRLANIYOR
Natur Mermer işletme sahibi Hüseyin Tokman, destek ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zafer Kalkınma Ajansı ile ATSO’nun desteklerinin kendilerini daha da ileriye taşıdığını belirten Tokman şöyle konuştu: “Yaptığımız yatırımlar neticesinde çok güzel projelere imza atıyoruz. Bu gayretimiz de ülkemize, şehrimize bir katma değer olarak geri dönüyor. Bu ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bizde bu özveri ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca Azerbaycan’da Haydar Aliyev’in birkaç farklı şehirde anıtının yapılması yönünde bir proje vardı. Yapılacak olan ilk anıtı şu anda hazırlıyoruz. 6 Metre yüksekliğinde kolonlar üzerine kaideye oturtulmuş, orta kısmında da Haydar Aliyev’in bir büstü olacak. Bu işin Afyonkarahisar’da yapılıyor olması Afyonkarahisar mermerinin kullanılıyor olması ayrı bir gurur kaynağı. Dolayısıyla bizim yaptığımız işlerin bize dönüşü farklı oluyor. Bundan önceki projede de yine Bakü’de Eurovision şarkı yarışmasının yapıldığı alanda çok güzel uygulamalar yapmıştık. Bu yaptığımız işler bize hep artı değerler katan işler olarak portföyümüze katılıyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme