• Haberler
  • Gündem
  • Vali müdürlere uyarılarını tekrarladı – Kocatepe Gazetesi

Vali müdürlere uyarılarını tekrarladı – Kocatepe Gazetesi

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner'in Başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıdı.HEDEFLER DENETİM ALTINDAToplantının basına açık bölümünde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, rutin dışı bir yönetim modeli sergilediğini söyledi. Bu anlamda kurum ve kuruluşların hedef oluşturup, hedeflerin gerçekleştirilme takibinin yapıldığını aktaran Vali Güner “Özelilkle başta Vali Yardımcılarımızdan olmak üzere herkesten rica ediyorum. Vali [&hellip]

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner’in Başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıdı.
HEDEFLER DENETİM ALTINDA
Toplantının basına açık bölümünde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, rutin dışı bir yönetim modeli sergilediğini söyledi. Bu anlamda kurum ve kuruluşların hedef oluşturup, hedeflerin gerçekleştirilme takibinin yapıldığını aktaran Vali Güner; “Özelilkle başta Vali Yardımcılarımızdan olmak üzere herkesten rica ediyorum. Vali Yardımcıları bana önümüzdeki  bir ay içerisinde hedeflere göre yönetim modeli kapsamında hangi kurumun kaç tane hedef belirlediğini ve bu hedeflerin hangilerinin gerçekleştirildiğinin denetlemesini yapacaklar. Yapılan denetimin sonucu bize takdim edilecek. Kurumlar da şimdiden buna göre çalışmalarını yapmaya başlasınlar. Bizler Afyonkarahisar’da halkımıza ve vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Bürokratik işlemleri azaltarak zaman kaybını en aza indirecek şekilde iş akışının hızlandırılması, vatandaşın iş ve işlemlerinin kısa sürede tamamlanması ve taleplerinin yasalara ve mevzuata uygun bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir” dedi.
DEVLET HİZMET
SUNAN MEKANİZMA
Zorluk çıkarmadan, taleplerin yerine getirilememesi halinde vatandaşa gerekçesi ile izah edilerek ikna edilmesinin kendisi için büyük önem arz ettiğinden söz eden Vali Güner; “Daire müdürü vatandaş daireye geldiği zaman ‘Derdini git Valiliğe anlat, git başka bir yere derdini anlat.’ şeklinde vatandaşı gönderiyorsa bu kişi benim nazarımda hayırlı bir insan değildir. Bunu yapan kamu görevlileri vatandaşlarımız tarafından bizlere bildirilmeleri halinde haklarında yasal işlem uygulanacaktır. Kurum müdürlerinden isteğim bu toplantıdan sonra kurum çalışanları ile bir araya gelerek, söz konusu emir, talimat ve hassasiyetimiz hakkında bilgilendirmeleridir. Devlet demek hizmet sunan bir mekanizma demektir. Hizmet halka sunulur. Halk hiç bir şekilde geri çevirilemez.  İşini yapamıyorsak, neden olmadığını güler yüzlü bir şekilde vatandaşlarımıza anlatacağız” diye konuştu.
KÖYDES ÖDENEKLERİ
VERİMLİ HARCANACAK
2016 yatırım programının belli olduğunu, bu anlamda ilde yeni yatırım programına giren birçok iş bulunduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, yatırım programından tüm kurumların haberdar olduğunu kaydetti. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yatırımlarından, Emniyet Müdürlüğüne ait yatırımlar olmak üzere birçok yatırımın 2016 Yılı Yatırım Programına girdiğini belirten Güner; “Bütün daire müdürlerimiz bakanlık yatırım programlarına giren tüm yatırımların alt yapısını oluşturacaklardır. Önce yerini hazır edecekler. Sonra projesini hazır edecekler. Sonra ihale sürecini gerçekleştirip, yatırımın başlamasının ve yatırımların takibinin alt yapısını oluşturacaklar. Kesinlikle bu yatırımlar bu yıl başlamış olacaktır. KÖYDES’le ilgili 5,5 milyonluk bir ödeneğimiz geldi. Bununla ilgili KÖYDES ödeneklerinin öncelikle içme suları başta olmak üzere asfalt çalışmalarında, iş ve işlemlerin hiç bir aksaklığa sebebiyet vermeden içme sularının sağlıklı hale getirilmesi başta olmak üzere tüm yatırımlara yerinde ve zamanında harcanacaktır. KÖYDES ödenekleri en verimli bir şekilde harcanacak” şeklinde konuştu.
PLAKET
İSRAFINA SON
Kamu harcamalarında ‘Başbakanlık Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne hassasiyetle uyulmasını isteyen Vali Güner şu ifadeleri kullandı: “Daire müdürleri bu duruma yeterince özen gösteriyorlar. Bundan sonra da aynı özenin artarak devam edeceğine inanıyorum. ‘En İyi Plaket Kitaptır’ isimli bir yönerge hazırladık. Yani bundan sonra plaket istemiyorum. Burada 60 tane kamu kurumunun yetkilisi var. Bundan böyle tüm kurum ve kuruluşlarca plaket yerine kitap hediye edilecek. Plaketler çürümeye ve çöpe gitmeye mahkumdur ve israftır. Bundan sonra herkese ulaşabilen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği yayın evlerinin basımını yaptığı kitap alınarak plaket yerine verilecektir.”
ÇAĞRILAR VATANDAŞ İÇİN
Kimi zaman bazı daire müdürlerinin Özel Kalem Müdürlüğüne çağırıldığını dile getiren Vali Güner, bu çağrıların vatandaşın işini görme amaçlı olduğunu söyledi. Güner şöyle konuştu: “Çağırdığımız müdürleri vatandaş için çağırıyoruz. Bunun için vatandaşlara hizmet vermek ve onlara yardımcı olmak adına en kısa zamanda iş ve işlemleri yerine getirsinler. Bunun yanında toplantılarda ve bunun gibi programlarda daire müdürleri kendisi katılamıyorsa mutlaka yerine birini görevlendirsin. Kurumsal hedeflerin gerçekleştirilmesi çalışmalarını 2016 Haziran ayının sonuna kadar tamamlayarak sonuçları hazırlanacaktır. Yani bütün kurumlar bir hedef belirledi. Bu hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediğini belirten raporların Haziran ayının sonuna kadar gönderilmesini istiyorum. Bu hedefler kağıt üzerinde olamayacak gerçekten hayata geçirilen hedefler olacak.”
İMZA YÖNERGESİNE DİKKAT!
Valilik olarak güzel bir çalışma ile imza yönergesi hazırlandığını belirten Vali Güner sözlerine şöyle devam etti: “İmza yönergesini herkesin bir kez daha gözden geçirmesini istiyorum. Alt düzeydeki konularda iş ve işlemler Valiliğe sevk edilmeden çözülmelidir. Ama çok önemli konuların bizim bilgimiz dışında bırakılmaması konusunda titiz bir çalışma istiyorum. Bu çalışmaların yanında 50.000 dekar ve üzeri mera vasfına sahip arazilerin orman vasfına çevrilmesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması ve koordinasyonun sağlanmasını istiyorum. Bu bizim önemli hedeflerimizden birisidir. Bu konuda da gerekli hassasiyet gösterilmesini istiyorum. Bu anlamda tüm müdürlerimize toplantıya katılımlarından ve ilimizdeki ortak başarının sağlanmasında sarfettikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Toplantıya; Vali Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri diğer yetkililer katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Vakıflar önemli müesseselerdir

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Vakıflar Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda muhtaç insanların yardımına vakıfların koştuğunu belirtti

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Vakıflar Haftası’nı kutladı. Vali Güner, “Türk kültüründe köklü bir yeri bulunan vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, muhtaç olan yurttaşlarımıza yardım edilmesinin kurumsallaşması gibi önemli bir görevi bulunmaktadır. Bize düşen, yüzyıllardır, yüce milletimize toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan vakıfları tanıtmak, bu anlayışı gelecek kuşaklara taşımak ve ebediyen yaşatmaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme