• Haberler
  • Genel
  • Vali karla mücadele çalışmalarını inceledi

Vali karla mücadele çalışmalarını inceledi

Türkiye ve Afyonkarahisar genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit’le birlikte yollarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı Protokol de araç itti Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, yolda kalan [&hellip]

Vali karla mücadele çalışmalarını inceledi

Türkiye ve Afyonkarahisar genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit’le birlikte yollarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı

Protokol de araç itti
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, yolda kalan vatandaşlarla da sohbet ederek, tüm ihtiyaçlarının gideril-mesini sağladı. Kaza yapan bir sürücünün aracını düştüğü kanaldan Vali, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı birlikte iterek düz yola çıkardılar. İlk olarak Afyonkarahisar-Ankara karayolunda il sınırına kadar giden Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve İl Jandarma Komutanı Kd.Albay Okşin Akşit, yapılan karla mücadele çalışmalarını yerinde gördüler. Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, 31. Karayolları Şube Şefliği yetkilileri ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri H. İbrahim Demirsoy’dan bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, zor durumda olan vatandaşların sevkiyatı ve kurtarma işlemleri hakkında da İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan’la da görüştü. Karla mücadele ve yolların açılması çalışmaları sırasında kar altında kalan Karayollarına ait araçları ile iş makinalarını da inceleyen Vali Balkanlıoğlu, araç sürücülerinin de yanlarına giderek, kendilerinin en kısa sürede buradan kurtarılacağını ve yolun trafiğe açılacağını söyledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan yolcu otobüslerinde ve sivil araçlardaki vatandaşlara kumanyalar dağıtılırken, acil ihtiyaçları ve rahatsız olan yolcular ise özel araçlarla karşı istikametten Gömü beldesine ve yakın bulunan tesislere götürüldüler.
Görüş mesafesi sıfıra indi
Yolun tek şerit halinde kontrollü olarak ulaşıma açıldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, yolda kalan vatandaşların gece boyunca yakın dinlenme tesislerine götürüldüğünü ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti. Vali İrfan Balkanlıoğlu; ‘Vatandaşlarımıza gıda yardımı yaptık, araçlarında yakıtı bitenlere de yardımda bulunduk. Dün saat 16.00’dan itibaren yoğun kar ve fırtına görüş mesafesini sıfıra indirdi. Özellikle Afyonkarahisar-Emirdağ ve Eskişehir-Afyonkarahisar bağlantısında görüş mesafesi sıfırdı. Bu bölgede yol açma çalışmaları bütün yoğunluğuyla devam etmesine rağmen, belli bir aşamadan sonra kurtarma araçları da mağdur olmaya, kara saplanmaya ve önlerini görmedikleri için kaza yapmaya başladılar. O nedenle büyük bir sıkıntı vardı. Şimdi havanın biraz daha izin vermesinden dolayı yol tek şerit halinde açılabildi.”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
İki valilik gereğini yaptı
Yolda kalan vatandaşlara her türlü yardımın yapıldığını anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sivil Savunma ekipleri, Kızılay, bölgedeki kaymakamlık ve belediyeler, köy hizmetleri ve karayolları ekipleri yolda kalan vatandaşlarımıza ulaşarak, onları tahliye ettiler. Bu vatandaşlarımız yakın dinlenme tesislerine, akaryakıt istas-yonlarına ve Emirdağ ilçemize taşındı, ihtiyaçları giderildi. Eskişehir’in Çifteler ilçesini Emirdağ’a bağlayan karayolunda kalan vatandaşlara da Eskişehir Valiliğince yardım yapılmıştır. Bu bölgede 30 kadar araçta insanlar mahsur kaldığı. Bu vatandaşlarımıza hiç ulaşılamadığını biliyoruz. Yani ne gıda verilebildi ne yakıt takviyesi yapılabildi. En mağdurları onlardı. Onlara da şu anda Eskişehir Valiliğimiz müdahale ediyor. Hayat memat meselesi olan herhangi bir vatandaşımız yok çok şükür.”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Çalışmalar devam ediyor
31. Karayolları Şube Şefliği’nin 419 kilometresi devlet yolu, 311 kilometresi il yolu olmak üzere toplam 730 kilometre yol ağı bulunuyor. Kar mücadelesinde 14 bıçaklı kamyon,10 adet tuz serici, 4 adet greyder, 4 adet yükleyici çalışmalarda kullanılıyor. Ayrıca kar mücadelesinde toplam 5 adet bakımevinde, 8 adet ekipte bulunan 54 personel çalıştı. Yollarıda yoğun kar yağışı tipinin etkisiyle ve şerit ihlali ve zincirsiz olarak yola çıkan araçlardan dolayı zaman zaman trafikte tıkanmalar oldu. Afyonkarahisar-Ankara devlet yolunda geliş şeridi kapalı olup, gidiş şeridinde iki yönlü ve kontrollü olarak trafiğe açılmıştır. Kapalı olan yollarda çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Afyonkarahisar il sınırlarında başkaca kapalı bir karayolu bulunmuyor. İl Özel İdaresine bağlı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yol ağında bulunan toplam 120 köyün yolu halen kapalı olup , köy yollarının açılması için 14 ekip,1 dozer,10 greyder,1 yükleme aracı, 3 bıçaklı kamyon, 2 pikap ve 5 kamyon çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme