• Haberler
  • Genel
  • Vali İrfan Balkanlıoğlu, yatırıma yönelik tespitini açıkladı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yatırıma yönelik tespitini açıkladı

“Yatırımın artması için bazı şeyler aşılmalı” “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi” çalıştayının açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilde yatırım yapacak her türlü müteşebbise valilik olarak sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Balkanlıoğlu, ilde yapılacak yerli ve yabancı yatırımların artması için bazı şeylerin aşılması gerektiğinin altını çizdi.Teşebbüs hürriyetinin önü açılmalı Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) TR33 Bölgesi “Yatırım Ortamının [&hellip]

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yatırıma yönelik tespitini açıkladı;

“Yatırımın artması için bazı şeyler aşılmalı”

“Yatırım Ortamının İyileştirilmesi” çalıştayının açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilde yatırım yapacak her türlü müteşebbise valilik olarak sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Balkanlıoğlu, ilde yapılacak yerli ve yabancı yatırımların artması için bazı şeylerin aşılması gerektiğinin altını çizdi.
Teşebbüs hürriyetinin önü açılmalı
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) TR33 Bölgesi “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi” Çalıştayı ATB salonunda gerçekleştirildi. Çalıştay’ın açılış konuşmasını Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Vali Balkanlıoğlu, tüm formalitelerin, bazı yapılması gereken prosedürlerin bir kenara bırakılarak pratik yollardan yatırımcıların önünü açacak tedbir ve kararları almak zorunda olduklarıa değindi. Vali İrfan Balkan-lıoğlu; “Kendi yağımızla kavrulduğumuz zaman ancak üçüncü dünya ülkesi olabiliriz. Ne kalkınma, ne gelişme, ne ilerleme kaydedebiliriz. Uluslararası alanda rekabet edebilmek için artık dışarıdan, dış destek, dış sermaye, dış teknoloji gerekli. Bu amaçla yapılabilecek her türlü çalışmaya, her türlü müteşebbise Afyonkarahisar Valiliği olarak sonuna kadar destek vereceğiz ve açığız. Bütün aile bireyleri arasında ve toplumun tamamında olduğu gibi, toplumun genelinde iş bölümü, iş birliği ve yatırımcıların teşebbüs hürriyetinin önünün açılması gereklidir. Dünya artık küçük bir köy halini almak üzeredir. Az olsun, benim olsun mantığından hareket edildiği zaman hiçbir zaman bir yere varılamaz ve ilerleme kaydedilemez. Bu nedenle artık sermayenin serbest dolaşımı ve uygun yerlerde yatırım yapmanın önünün açılması gerekmektedir. Afyonkarahisar’ın da buna çok ihtiyacı vardır.” dedi.
Maksat gelişim trendini yakalanmak
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Başbakanlık Yatırım Destek Ofisi’nden dönem dönem yabancı yatırımcılar getiril-mektedir. Kendilerinin yatırımcıya gereken ilgiyi gösterdiklerine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Maksat bu insanlar buraya gelsin, Afyonkarahisar’ın sağladığı ve bizlerin yardımıyla sağlayacağımız imkanlardan faydalansın. İlimizde bir gelişim trendi yakalansın, istihdama yol açsın, buranın atıl kapasitelerini de harekete geçirsin. Burada bir kalkınma, bir hareket oluşsun. Kalkınma ajansımızın temel amaçlarından biri de, bölgesindeki illerin artıları nelerdir onları ortaya çıkarmaktır. O ilin artıları, eksileri, karşılaşabilecekleri güçlükler nelerdir? Bunları ortaya çıkarıp, sadece yerli yatırımcılara değil, yabancı yatırımcılara da artık burayı açmak gerekiyor. Kalkınma Ajansı’ndan da çok şey bekliyoruz. Sadece kendi kaynak ve imkanlarıyla yatırımcılara destek olmak, işini geliştirecek ve genişletecek insanlara proje karşılığında maddi desteğin yanı sıra, bölgeye yatırımcıları çekmek, ufuk açacak projeler sunma konularında da destek bekliyoruz.”
“Aslan mıyız ceylan mıyız iyi bakmak lazım”
ZEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi” çalıştayında bilgilendirme yaptı. Dr. Özmen, kalkınma ajansı olarak ilk çalıştayı Afyonkarahisar’da gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu ifade etti. Zaman içerisinde bölgenin doğrudan yabancı yatırım çekebilmesiyle ilgili çok farkıl aktiviteleri başlatacaklarından söz eden Genel Sekreter Dr. Yılmaz Özmen, çalıştayın bu anlamda ilk olduğunu kaydetti. İki saatlik bir sunum yapacağını bildiren Dr. Özmen şöyle konuştu: “Yatırımı bölgeye kazandırma konusu gerçekten çok ciddi rekabet gerektiren bir konu. Afrika’da ceylanlar ve aslanlar vardır. Biri kaçar diğeri kovalar. Sabah kalktığında aslanlar o günün rızkı peşine düştüklerinde ceylan sürüsü geçerken aslanın hedefi sürünün en zayıf koşan, en çelimsiz ceylanını gözüne kestirmektir. Bu ceylanı yapacağı hamleyle günün yiyeceği haline getirmek için çabalar. En yavaş koşan ceylandan aslanın daha hızlı koşması gereklidir. Ceylanın bakış açısıyla bakarsak ceylanlarda nesillerini devam ettirmek zorundalar. Onların da en yavaş koşanı aslanlar sürüsünün en hızlı koşanından daha hızlı koşması gerekiyor. Aksi takdirde aslana yem olur hayatını sürdüremez. Çok rekabetçi bir ortamdayız. Aslan mıyız ceylan mıyız ona iyi bakmak lazım. Ona göre kendimizi konumladırmamız gerekiyor. Rekabetçi ortamda bu işleri yapmak gerekiyor. Çok ciddi rekabete maruz kaldığımızın bilnmesinde fayda var.” Çalıştay’a Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, bazı daire müdürleri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme