• Haberler
  • Genel
  • Vali Güner’den Kumartaşlı’ya ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Vali Güner’den Kumartaşlı’ya ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti Ziyareti sırasında ilk olarak dernek ziyaret defterini imzalayan Vali Hakan Yusuf Güner, defterde ‘Kahraman evlatlarımızın anne ve babalarının ellerinde öpüyor, Allah Peygamberlerle bize şefaatçi kılsın diyorum. Kahraman Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Türkiye Harp Malulü Gaziler [&hellip]

Vali Güner'den Kumartaşlı'ya ziyaret

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti

Ziyareti sırasında ilk olarak dernek ziyaret defterini imzalayan Vali Hakan Yusuf Güner, defterde ‘Kahraman evlatlarımızın anne ve babalarının ellerinde öpüyor, Allah Peygamberlerle bize şefaatçi kılsın diyorum. Kahraman Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğimizi selamlıyorum’ ifadelerini kullandı.
“ONLAR ÇOK GÜZEL MERTEBEDELER”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği bürosu hakkında Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’dan bilgiler alan Vali Hakan Yusuf Güner, şehit fotoğraflarına bakarken, “Kutsal bir görev için gözünü kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Malum onlar ölü değildirler ve çok güzel mertebededirler. Allah onları bize şefaatçi eylesin. Mühim ve kutsal görevi yapan kullar ve şehitlerimiz için peygamberlerin şefaat etme hakkı var. İnşallah Allah bizleri şefaatçi kılsın.” dedi.
“VALİLİK KAPILARI DAİMA AÇIK”
Ziyaret sırasında şehit yakınları ile bir araya gelen Vali Hakan Yusuf Güner, şehit yakınları ile tanışarak bir istek ve taleplerinin olup olmadığını sorarak, valilik kapılarının kendilerine daima açık olduğunu belirterek ziyaretini tamamladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Vali Güner’den Kırıkkale örneği

Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale’de makine-kimya tesislerinde yaşanan
patlamada tesisteki önlemler neticesinde olası bir faciadan dönüldüğünü söyledi

Dernek hizmet binasındaki incelemeleri sırasında geçtiğimiz yıllarda ilimizde yaşanan elim bir patlama sonucunda hayatını yitiren şehitlerimizin fotoğraflarını inceleyen Vali Hakan Yusuf Güner, “Daha önce Vali olarak görev yaptığım Kırıkkale’de makine-kimyanın tesisleri vardı. Burada patlamalar olmuştu. Bizim bu patlama riskli olan yerlerimizle ilgili özel güvenlik tedbirlerini alarak, ilgili kurumlar tarafından çok iyi denetlenmesi gerekiyor. Yani bu fabrikalarda da olabilir. Sadece askeri tesisler değil. Buralarla ilgili denetlemeleri ilgili kurumların ciddi bir şekil de yapıp tedbirlerini maksimum seviyede almaları lazım. Kırıkkale’de ki patlamada eğer binalar patlama riskine göre sağlıklı bir şekilde yapılmış olmasaydı daha büyük bir can kaybına neden olurdu. Çünkü cephanelik gibi patlıyor etrafa saçılıyor, orada çok sağlam binalar yapılmıştı. Böyle önünde patladığı zaman o metallerin savrulmasını engelleyen beton bloklar can kaybını azaltmıştı. Çok güzel uygulamalar var. Kırıkkale Midyem de Kırıkkale’nin girişinde Yahşiyan bölgesinde o Midyem’i herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Orada çok modern bir cephanelik stoklama ve muhafaza sistemi kurulmuştur. Askeri birlikler ve askeri birimler onu tavsiye ediyorum onu örnek alınması lazım. Bu tür tesislerin de ilimizde de yapılması lazım. Sayılarının artması lazım.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme