• Haberler
  • Genel
  • Vali Güner’den kamu yöneticilerine uyarılar

Vali Güner’den kamu yöneticilerine uyarılar

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kamu yöneticilerini işlerin yürütülmesinden kılık, kıyafet ve çalışma prensiplerine kadar hemen her konuda net ve sert biçimde uyardı Tüm kurum müdürlerinden 2015 yılı yatırım programındaki işlerin aksaklığa mahal vermeden yürütülmesini özellikle rica eden Vali Hakan Yusuf Güner, her kurumdan iki hafta içerisinde cevap istedi.MÜDÜRÜN İŞİ VALİ TALİMATLARINI YERİNE GETİRMEKİl Milli [&hellip]

Vali Güner'den kamu yöneticilerine uyarılar

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kamu yöneticilerini işlerin yürütülmesinden kılık, kıyafet ve çalışma prensiplerine kadar hemen her konuda net ve sert biçimde uyardı

Tüm kurum müdürlerinden 2015 yılı yatırım programındaki işlerin aksaklığa mahal vermeden yürütülmesini özellikle rica eden Vali Hakan Yusuf Güner, her kurumdan iki hafta içerisinde cevap istedi.
MÜDÜRÜN İŞİ VALİ
TALİMATLARINI YERİNE GETİRMEK
İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere KÖYDES yatırımlarının zamanında bitirilmesi için Vali Yardımcısı ve İl Müdürlerince gerekli takibin yapılması talimatını veren Vali Güner; “Bu takibin yapılmasını özellikle rica ediyorum. Okullar tatil oluyor, bir bakıyoruz zaman hızla geçmiş. Pek çok yerde tamiratlar, tadilatlar yapılıyor. Bunlar bizim arzu ettiğimiz işler değil. Çünkü okullar açılmadan tüm tadilat, tamirat v.s. çalışmaların bitirilmiş olması lazım. Merkez ve ilçeler bağlamında söylüyorum. Bunların aksatılmadan yürütülmesini rica ediyorum. Bu işlerin yürütülmesinde mühendislik veya başkaca sıkıntılar oluyorsa il müdürlerince gereği yapılmak zorunda. Gerekli tedbirleri alacaklar ya da aldıracaklar. Aksi durumlarda sorumluluk il müdürüne ait olur. Ben de o il müdürüne bu konuda serzenişte bulunurum. Benim muhatabım il müdürüdür. Çünkü bir kişi il müdürü oluyorsa aldığı talimatları anında yerine getirecek. Valinin verdiği talimatlar işi olacak. Başka işleri olmayacak.” dedi.
TOPLANTIYA AFJET-TKDK VE ZEKA’DAN KATILIM OLACAK
İl müdürlerini aşan durum olması halinde durumun kendisine iletilmesi gerektiğini hatırlatan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, anlamayana anlatıp izah edeceklerini belirtti. Yeni Ekonomik Gelişme Programının ikinci ayağı olan hazırlamakta olan eylem planlarının ilgili kurum ve kuruluşların proje ve önerilerini hazırlayıp ZEKA Sekreterliğine gönderilmesini özellikle rica ediyorum. Yerel Ekonomik Gelişme Programı eline ulaşmayan var ise Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’nden alsınlar. Kalkınma Ajansı temsilcisi de bence bu toplantıya katılmalıydı. Bundan sonraki toplantılara katılması için ajans temsilcisine de yazı yazılsın. Aynı zamanda TKDK, AFJET Genel Müdürü de bundan sonraki toplantılara katılacaklar. Bu sıraladıklarım Şube Müdürlüğü olmasa da onları da bu toplantıya çağıralım.” diye konuştu.
VALİ BEY SÖYLEMEDİ DEMEYİN!
Kurumların yazışmalarında Afyonkarahisar Valiliği İl Müdürlüğü olarak yeni belirlenen logoyu kullanmak zorunda olduklarına değinen Vali Hakan Yusuf Güner, kılık, kıyafet ve mesai konusunda kurum yöneticilerine ciddi uyarılar yaptı. Amirlerce gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Vali Güner; “Basının huzurunda açıklıyorum. 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren gece yarısı itibariyle beni hastane acilinde görebilirsiniz. Bundan böyle beni ummadığınız bir anda bir jandarma karakolunda görmeniz de mümkündür. Bir emniyet karakolunda da görebilirsiniz. Hiç tahmin etmediğiniz bir saatte bir il müdürlüğünü ziyarete gelebilirim. Açıkça söylüyorum. Vali Bey söylemedi demeyin. ‘Yok falanca memurun nerede olduğunu bilmiyorum.’ gibi şeyleri duymak istemiyorum. Bir görev defteri edinin. Çalışanlar, görevlendirilenler çıkış ve giriş saatlerinde imza atacaklar. Langır, lungur orada burada kimse gezmeyecek. O defterin nasıl olacağını Valilik Özel Kalem Müdürümüze sorabilirsiniz. Biz o defter uygulamasını Özel Kalem Müdürlüğü personeline yapıyoruz. Resmi araçların kullanımının nasıl olmasını söylemeyeceğim. Çünkü taşıt kanunu var.” şeklinde konuştu.
“LİSTE GELECEK BEN İŞARETLEYECEĞİM”
“Bakın hiçbir müdür Mahalli İdare Müdürüne, İdare Kurulu Müdürüne ya da benim Özel Kalem Müdürüme gelip, ‘Ya Vali Bey beni niye buraya görevlendiriyor. Niye görevlendirmiş benim de işim gücüm var.’ diye böyle birşey söylemesin.” diyen Vali Güner şöyle konuştu. Kimse kusura bakmasın istediğim kişiyi görevlendirebilirim, görevlendiririm. Hiç kimse soru sormasın. Hiç kimse bu işi bir angarya gibi görmesin. Yapmak zorunda olduğunuz bir görev bu. Bunu da bilin. Kimse de bana sormadan Ahmet’i, Mehmet’i ayarlayıp görevlendirme yapmasın. Müdürler listeyi getirecekler ben işaretleyeceğim.”
KABUL ETMEYEN ÇALIŞMASIN
Kış aylarında olası yangınlara karşı vatandaşların bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için de gerekenlerin ilgili kurumca yapılacağını belirten Vali Hakan Yusuf Güner, müstakil kurumlarında kendi tedbirlerini alacağını kaydetti. Toplantı sırasında kurum müdürlerine anlattıklarına ve verdiği talimatlara itirazı olanlar var ise bu itirazlarda bulunmaları isteyen Vali Güner şunları söyledi:”Lütfen söylediklerimi dikkatli bir şeklide dinleyin. İtirazı olan varsa şimdi itiraz etsin. Ben de o babayiğidin alnından öpeyim. Valilik olarak talimat verdiğim zaman Özel Kalem Müdürü kanalıyla inisiyatif alın. Çözümsüzlüğün değil çözümün tarafı olun. Ben size bir talimat iletiyorsam bunun gereğini yapmak zorundasınız, keyfinde değilsiniz. İtirazı olan varsa itiraz etsin. Ben buna uymayacağım efendim desin. Ben de ona göre şu kurum hariç diyeyim. Ben bir talimat verdiğim zaman gereğini size izah etmek zorunda değilim. Gereğini de siz bilmek zorunda değilsiniz. Ama gereğini yapmak zorundasınız. Bunu kabul etmeyen çalışmasın kardeşim. Versin dilekçesini yazayım bakanlığa göndereyim. Ya da dilekçe vermesin. Ben diyeyim ki bu adam Devlet Memurları Kanunu’nun şu maddesine göre bu ilde müdür olarak çalışmak istemiyor. Bunun da altını özellikle çizmiş olayım.”
VALİ VEKİLLİĞİ TEMSİL GÖREVİDİR
Kendisinin hız ve enerjisine uyum sağlayamayanların, risk alamayanlar gibi tuhaf durumlarla karşılaşmak istemediğini dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, sorun ve işten kaçılmayacağını, hediye olduğunda da ortak olacaklarını kaydetti. Kurum yöneticilerine sözünü ettiği tarz da şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Vali Güner; “Tüm Vali Yardımcılarına, İl Müdürlerine, Özel Kalem Müdürlerine şunu söylüyorum; Bir Vali Yardımcısının bir toplantıya katılması talimatını veriyorsam o arkadaşımız oraya Vali Vekili olarak katılsın. Yani Vali Vekili gibi davranarak bizi temsil ettiği imajı versin. Katılınan program, tören her ne ise sonrasında bize bilgi verilecek. Yeni görev dağılımı yaptım. İşler buna göre yürüyecek. Üst şikayetlerin değerlendirilmesi konusunda için il müdürlerini görevlendirirken bazen de müfettiş isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.
“BEN SERT DEĞİL İŞİMİN DELİSİYİM”
Hiç kimsenin kendisini kırdırmaması ve rencide ettirmemesi gerektiğini söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, bir şeyin birden fazla söylettirilmemesine özen gösterilmesini istedi. Bir şeyi ikinci kez söylediğinde üslubunun değişebildiğini vurgulayan Vali Güner şu ifadelere yer verdi: “Bir şeyi ikinci kez söylediğim de üslubum da metotum da, yaklaşımım da değişebiliyor. Ondan sonra orda burda diyorlar ki Vali Bey sert. Bunu diyen müdürleri de biliyorum. Onu da söyliyeyim. Kime denildiğini ve şu anda bu toplantıda olduklarını da biliyorum. Ben sert bir adam değilim. Ben işimin delisi ve işime saygı duyan bir adamım. İşime ve kendime değer veren bir adamım. Sadece işine ve kendisine değer verip saygı duyan kişilerle muhatap olmak istiyorum. Bu kadar. Sizlerle özel diyaloglar ve samimiyetler kurabilirim. Ama lüften bu işimizle ilgili bir kriter haline gelmesin. Çünkü hepinizi çok seviyorum. Benim için hepiniz önemlisiniz. Hepiniz benim elim, gözüm, kulağımsınız.”
BASINLA DİYALOG ÖNCESİ HABER VERİLECEK
Basınla diyaloga girmek isteyen kurum müdürlerinin kendilerinden izin almak kaydıyla rahatça diyaloga girebileceğini söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, bu konuda hiçbir engel bulunmadığını belirtti. Kitap bastırılacağı zaman da kendilerinden izin alınması zorunluluğunu hatırlatan Vali Güner; “Kitap basımı noktasında bilgimiz, iznimiz, logomuz olacak. Tecrübelerin yaşanmış ürünlerini hayata geçiriyoruz. Basın faaliyetlerinde valilik makamından onay alınarak yer alınacak. Herkes kendi birimini ona göre talimatlandıracak.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme