Vali Güner elektrik kesintisini değerlendirdi

Vali Hakan Yusuf Güner, yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da etkisini sürdüren elektrik kesintisini değerlendirdi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner elektrik kesintisi ile ilgili olarak sorulan soruları cevaplandırırken hükümetin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ülkenin tamamına barajlar yaptığını söyledi. “BU TÜR ARIZALAR OLABİLİR”Bir Vali olarak ülkenin pek çok yerini gördüğünü belirten Güner şöyle [&hellip]

Vali Güner elektrik kesintisini değerlendirdi

Vali Hakan Yusuf Güner, yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da etkisini sürdüren elektrik kesintisini değerlendirdi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner elektrik kesintisi ile ilgili olarak sorulan soruları cevaplandırırken; hükümetin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ülkenin tamamına barajlar yaptığını söyledi.
“BU TÜR
ARIZALAR OLABİLİR”
Bir Vali olarak ülkenin pek çok yerini gördüğünü belirten Güner şöyle konuştu: “Hükümetimiz Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile sudan istifade edilmesine yönelik Türkiye’nin her yerine barajlar ve hidro elektrik santraller yaptı. Türkiye eskiden dışa bağımlı bir özelliğe sahipti. Zaman içerisinde insanların tüketimi ile beraber ciddi bir elektrik ihtiyacı oluştu. Bunu telafi etmeye yönelik biogaz tesisinden tutun, güneş enerjisinden tutun, hidro jeotermal enerjiden tutun elektrik üretimi her geçen gün arttırılmaya çalışılıyor. Tabii zamanın ve günümüzün ihtiyaçları çerçevesinde de bu anlamda ciddi bir talep var. İnşallah bunlar daha da zenginleşecek daha da artacak. Türkiye emin ellerde, emin yollarda ilerlemeye devam edecek. Bu tür şeyler olabilir. Arızalar olabilir. Bunlar meydana gelebilecek hadiseler. Ama en kısa zamanda bunun daha fazla kat kat fazla üretimini inşallah zaman içerisinde gerçekleştiğini göreceksiniz.”
ELEKTRİK ÜRETİMİ SÜRECEK
“AFJET A.Ş. olarak kendi enerjimizi üretmek için jeotermal enerjiden elektrik üretmeye yönelik çalışmamız var.” diyen Vali Güner şunları söyledi: “Bir çok seraların ve pek çok diğer yatırımcıların jeotermal enerjiden ısınma elde etmeye, elektrik elde etmeye yönelik çalışmaları var. Ülkemizde sudan elektrik enerjisi üretmeye yönelik ciddi çalışmalar var. Hükümetin bu konuda ciddi planlamaları da var. Benim hükümet adına konuşmam belki şu an için doğru olmayabilir. Ama çok ciddi tartışmalar da var. Bu ta nükleer enerjiye kadar gidebiliyor. İnşallah vatandaşımız, halkımız, insanımız kesinlikle müsterih olsunlar. Bunlar her zaman olabilecek arıza durumlarıdır. Biz halkımıza hizmet etmeye sıcak sudan, normal akan sudan çeşitli gübrelerden vs enerji üretmeye, elektrik üretmeye devam edeceğiz. Afyon bu anlamda diğer illere örnek olacak çevre dostu il konumundadır. Özellikle tavuk gübrelerinden ve jeotermal sudan Afyon’da elektrik üretiliyor. Aynı zamanda güneş tarlaları kuruluyor. Devletimiz bunu satın alıp 10 yıllığına garantisini alıyor. On yıl sonra da işletmeciye devir ediliyor. Tüm yatırımcıları güneşi müsait yerlerde güneş tarlaları kurmaya ve jeotermal enerjiden de elektrik üretmeye davet ediyorum. Nasıl üretildiği konusunda tereddütü olanlar varsa Afyonkarahisar ilinde kurulu olan valiliğinde işin mihmandarlığını yaptığı AFJET şirketi ile irtibata geçebilirler.”
KESİNTİYE YÖNELİK
MÜRACAAT OLMADI
Elektrik kesintilerinden haberi olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner sözlerini şöyle devam etti: “Elektrik kesintilerinden haberimiz var. Bizim jenaratörler devreye girdi. Vatandaşlardan bize herhangi bir müracaat olmadı. Ama bu kesintinin çok vatandaşın arzu ettiği birşey olmadığının da farkındayız. Ama bu ifade ettiğim gibi arz talep meselesi ile ilgili basit bir hal ise biz bunun kat kat fazlasını Afyon’da geleceğe dönük çalışmalardan bahsettik. Burada önemli olan neyin kesildiği değil, gelecekte yönelmesi gereken konular birincisi; Afyon’a güneş tarlaları kuruluyor. Bu konuda yatırımlar var. Haberi olmayanlar araştırsınlar. Ticaret Odamıza sorsunlar. Güneş tarlaları kuruluyor. Bu konuda bana yatırımcılar geliyor bana. Devletten hazine arazisi yer kiralamak için. Biz AFJET olarak jeotermal enerjiden elektrik üretiyoruz. Aynı zamanda normal akar sulardan elektrik üretiliyor. Onun da zaten mimarı bilindiği üzere ilimizin milletvekili olan Orman Su İşleri Bakanımızdır. Alternatif enerji kaynaklarından istifade etmeye insanımızı, yatırımcıları ve halkımızı davet ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme