• Haberler
  • Genel
  • Vali gözüyle Afyonkarahisar – Kocatepe Gazetesi

Vali gözüyle Afyonkarahisar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'a gelen misafirlere, kenti çoğu Afyonlu'dan daha iyi anlatıyor. Balkanlıoğlu, şehrin tarihi ve kültürel birikimini konuklara aktarıyor Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehir dışından gelen misafirleri ağırlarken, Afyon hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmiyor. Vali Balkanlıoğlu, şehrin birçok güzellikle dolu olduğunu ifade ettiği konuşmalarında, Afyon'un tarihi ve kültürel özelliklerini de misafirlerine aktarıyor. [&hellip]

Vali gözüyle Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’a gelen misafirlere, kenti çoğu Afyonlu’dan daha iyi anlatıyor. Balkanlıoğlu, şehrin tarihi ve kültürel birikimini konuklara aktarıyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehir dışından gelen misafirleri ağırlarken, Afyon hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmiyor. Vali Balkanlıoğlu, şehrin birçok güzellikle dolu olduğunu ifade ettiği konuşmalarında, Afyon’un tarihi ve kültürel özelliklerini de misafirlerine aktarıyor. Afyonkarahisar’ı, Afyonkarahisar’da tanıdığını belirten Balkanlıoğlu, şehrin sakinliğinin yanı sıra manevi büyüklerinin de önemine dikkat çekiyor.
MERMERİN BAŞKENTİ AFYON
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun şehri tanıttığı konuşmalardan biri şöyle:
“Afyonkarahisar bütün yolların kesişim noktasındadır. Tüm yollar Afyonkarahisar’a çıkar. Mermeri dünyaya öğreten bir ildir. MÖ. 3000 yıllarına dayanan eserler analiz edildiğinde Afyonkarahisar mermerinin olduğu tespit edilmiş. Bu anlamda Afyonkarahisar mermerinden yapılmış eserlere birçok dünya ülkelerinde rastlamak mümkündür. Dolayısıyla Afyonkarahisar mermerin başkentidir.
YUMURTA FİYATI BURADAN BELİRLENİYOR
Aynı zamanda termalin de başkenti olan Afyonkarahisar’da Türkiye’de tek olan bir sistemle bütün otellerin ve 15 bin konutun su israfı olmadan ısıtılması sağlanıyor. Ayrıca 10 milyon yumurta üretilen Afyonkarahisar yumurtanın da başkentidir. Yumurta borsası Afyonkarahisar’da kurulur ve bu gün Türkiye’deki yumurta fiyatı burada belirlenir. Kaymak, lokum ve sucuk gibi lezzetleriyle de lezzetin başkenti yine Afyonkarahisardır. 125 milyon doların üzerinde sadece yumurta ihracat gelirimiz var.
CUMHURİYET TARİHİNDE DÖNÜM NOKTASI
Cumhuriyet tarihi açısından çok önemli bir olan Afyonkarahisar’da birçok zaferler kazanılmıştır ve ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri’ emri burada verilmiştir. Devletimizin kurulduğu yerde Afyonkarahisar’dır. Ve yine Haşhaşın başkenti olan Afyonkarahisar’da Alkaloid Fabrikası bulunmaktadır.
MEVLEVİLİK’İN İKİNCİ MERKEZİ
Konya’dan sonra 2’nci Mevlevi merkezi olan Afyonkarahisar’da çok önemli biri olan Sultan Divani yaşamış olup, dünyanın birçok yerine de Mevlevihaneler ve dergahlar açan kişilerdir. 500 yıldır süren şifalı aşure dağıtımımız var. 40 kazan, 40 hafızın, 40 hatim yapması ve 40 bin kap ile dağıtma törenimiz vardır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme