• Haberler
  • Gündem
  • Vali Gökmen Çiçek, sokağa çıkma kısıtlaması başlamadan vatandaşlara Dijital Tır'ı ziyaret etmelerini tavsiye etti: Kısıtlamalar başlamadan Dijital Tır'ı ziyaret edin!

Vali Gökmen Çiçek, sokağa çıkma kısıtlaması başlamadan vatandaşlara Dijital Tır'ı ziyaret etmelerini tavsiye etti: Kısıtlamalar başlamadan Dijital Tır'ı ziyaret edin!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Dijital Tır'ı 11. durağı olan Afyonkarahisar'a geldi. Vali Gökmen Çiçek, vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması başlamadan Dijital Tır'ı ziyaret etmelerini tavsiye etti   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır, Türkiye'de 51 ili dolaştığı programı kapsamında 11. durağında Afyonkarahisar'a geldi. Tır [&hellip]

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Dijital Tır’ı 11. durağı olan Afyonkarahisar’a geldi. Vali Gökmen Çiçek, vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması başlamadan Dijital Tır’ı ziyaret etmelerini tavsiye etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır, Türkiye’de 51 ili dolaştığı programı kapsamında 11. durağında Afyonkarahisar’a geldi. Tır Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in katıldığı açılışın ardından vatandaşların ziyaretine açıldı.
9 Şubat’ta Edirne’den yola çıkan tır, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur ve Isparta’nın ardından dün Afyonkarahisar’a geldi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte Dijital Tır’ı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI
ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYOR
Vali Gökmen Çiçek’i, Dijital Tır ziyaretinde üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşıladı. Harekete duyarlı ekran, 3 boyutlu sanal kutu, yeşil perde ve sihirli ayna deneyim alanlarını da inceleyen Çiçek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Türkiye de ve yurt dışında ülkenin daha iyi anlatılması noktasında önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.
KISITLAMALAR BAŞLAMADAN
TIR ZİYARET EDİLMELİ
Vali Gökmen Çiçek, Dijital Tır içerisinde Türkiye’nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile animasyon uçuş deneyimi ile 6. nesil ultra deniz sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi’nin hologram şov gösterilerini de izledi. Çiçek, “Ülkemizin ürettiği ve sahip olduğu değerlerin böylesine bir projeyle anlatılması çok güzel bir çalışma. Ben Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ve Dijital Tır’ın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kısıtlamalar başlamadan önce imkânı olan vatandaşlarımız gelip ziyaret edebilirler.” dedi.
BURCU: HALKIMIZI DİJİTAL TIR ZİYARETİNE BEKLİYORUZ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu’da, Dijital Tır ziyaret açılışında konuştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın iletişimin tüm araç ve yöntemleriyle Türkiye’nin her alanda nitelikli temsilini sağlamak için çaba sarf ettiğini söyledi. Burcu şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız ‘Türkiye markasını güçlendirmek’ ilkesini vizyon edinmiştir. İletişim Başkanlığı’nın Dijital Tır’ı milli, kültürel, tarihi, bilimsel zenginlikleriyle vizyon projelerin tanıtılması amacıyla ilk durağı olan Edirne’den yola çıkmıştır. Dijital Tır 11. durağı olan Afyonkarahisar’a ulaştı. Zafer Meydanı’nda ziyaretçilerimizi heyecanlı deneyimler yaşamak üzere Dijital Tır ziyaretine bekliyoruz. Tüm Afyonkarahisar halkını bu anlamlı projeye davet ediyoruz.”
HEYECAN VERİCİ DENEYİMLERE İMKÂN TANINIYOR
Dijital Tır hizmeti kapsamında; Yeşil Perde Deneyimi, ileri teknoloji veri işleme olanakları sayesinde özel bir materyal önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor. Üç Boyutlu Sanal Kutu deneyim alanı ise izleyicilere herhangi bir yapıya bağlantısı bulunmadan havada asılı görünüm sağlarken, ileri teknolojiyle havada holografik oluşturularak gerçeküstü izlenim sunuyor. Bu alanda ayrıca altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olan Fatih sondaj gemisinin hologram şovu gösteriliyor. >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Bakmadan Geçme