Vali, esnaf dostu – Kocatepe Gazetesi

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun esnafların yanında olduğunu kaydetti 23-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri başladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Kutlama Komitesi tarafından Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının akabinde Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyarette bulundular.Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım ve Esnaf [&hellip]

Vali, esnaf dostu

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun esnafların yanında olduğunu kaydetti

23-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri başladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Kutlama Komitesi tarafından Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının akabinde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyarette bulundular.
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’ın öncülüğünde yapılan ziyarete esnaf gruplarından temsilciler katıldılar.
Ziyaret sırasında Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler veren ve etkinliklere katılmaları için davette bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar’lı tüm esnaf ve sanatkârlara verdiği önemden ve destekten dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür etti. Konak; “Kendisi sürekli yüzlerce esnafı ziyaret edip, hal, hatırlarını soruyor ve ‘Hayırlı İşler’ temennisinde bulunuyor. Bu anlamda tüm esnaflar adına Sayın Valimize saygı ve selamlarımı arz ediyorum. Bizlerde bu vazifede kaldığımız ve Al bayrağımız dalgalandığı sürece Ahiliği canlandırmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Buradan tüm esnaf arkadaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bu çalışmalarda Afyonkarahisar Valiliğimizce destek alacağımıza da inanıyorum.” dedi.
AHİLİK, KARDEŞLİK
ANLAMINA GELİYOR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Ahilik Haftası’nın vatana millette hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Ahilik kavramı kardeşlik gibi bizler için değerli bir manası olan kelime anlamına geliyor. Ahilik, dünyada ilk ve tek örnek konumundadır. Ahilik birliğinin esnaf kültürüne yerleşmesini sağlayan Ahi Evran, mübarek bir zat olan Ahmet Yesevî’nin talebelerinden aldığı ilk tasavvuf terbiyesi ile yetişmiş ve olgunlaşmıştır. Bu nedenle Ahilik kurumuna mensup esnaflar, sadece kaliteli ve iyi ürünler üreten ve manevi yönden de inancı tam olan çevreye daha faydalı, daha duyarlı ve çevresine birçok yönden hizmet veren kişilerdir. Esnaflar memleketin orta direğidir. Esnaf denilince insanları kandırmaz, verdiği malın arkasında durur, sözleri ve malı güvenilir, haram yemez kişiler akla gelmelidir. Hatta daha önce duyardık biz esnaflar eline, diline ve beline sahip insanlardır, onlardan kimseye zarar gelmez deniyordu. Ahilikte temelini buradan alır. Bu teşkilat kimseden alınmış değil. Bu gelenek bizim öz benliğimizde var. İşte bizde bu geleneğe sahip çıkmalıyız. Bu nedenle Ahilik geleneğini yaşattığınız için şahsım adına, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı ile yönetim kurulu üyelerine, esnaf grubu temsilcilerine ve tüm Afyonkarahisar’lı esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme