Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vali düzeyinde yakışıksız söylemlere maruz kaldık”

“Vali düzeyinde yakışıksız  söylemlere maruz kaldık”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, sendikanın Sinanpaşa İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada öğrenci ve veli şiddeti derken eğitim çalışanlarının Vali düzeyinde devlet adamlığına yakışmayan davranış ve söylemlere maruz kaldığını iddia etti. Arslan, “Şiddeti ve örselenmeyi farklı boyutlarıyla bir kez daha yaşadık” dedi

 

 

Eğitim Bir-Sen Sinanpaşa İlçe Temsilciliği’nce 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel program düzenlendi. Programa; Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, Ahmetpaşa, Kılıçaslan, Küçükhöyük Belde Belediye Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Avcı, Şube Müdürleri, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir-Sen İlçe yönetimi ve Sinanpaşa da görev yapan eğitim çalışanları katıldı.
“VALİ DÜZEYİNDE DE ŞİDDET GÖRÜLDÜ”
Sinanpaşa Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Eyüp Bayrak programın açılış konuşmasını yaparak meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü kutladı. Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman’ın ardından Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan katılımcılara hitap etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yoğun bir gündemle geride bıraktıklarını dile getiren Arslan, “Eğitim çalışanlarının problemlerinin çözümüne vesile olmasını dilediğimiz süreçte yeni problemler üreten bir gün oldu. Eğitimciye şiddeti önleyecek tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ettik. Biz 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Eğitimciye Şiddete Dur De’ temalı basın açıklamaları yaparken şiddeti ve örselenmeyi farklı boyutlarıyla bir kez daha yaşadık. Öğrenci şiddeti, veli şiddeti derken eğitim çalışanları, Vali düzeyinde devlet adamlığına yakışmayan davranış ve söylemlere maruz kaldı. 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan hafızalarımızda kalan üstenci, kibir kokan hareketleri gördük.” dedi.
“KAMUSAL ALANCI YASAKÇI KAFALAR AYNI”
Eğitimciler olarak 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı geride bıraktıkları düşüncesini dile getiren Arslan, “15 Temmuz’da bu milletin inanmış ve adanmış her bir ferdiyle beraber gereken dersi vermiş eğitimciler olarak. Bizler 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı geride bıraktığımızı düşünüyorduk. 28 Şubat’ta kıyafet üzerinden kurulan cümleleri, kamusal alan kamuflajıyla yapılan zulümleri, birlikte alın teri döktüğümüz 12 milyon 300 bin imza ile tarihin çöplüğüne gömdük. Bugün eğitim çalışanlarına kıyafeti, oturuşu, şekli şemaili üzerinden cümle kuranlar tarihten ibret almalı. Lakin üzülerek görüyoruz ki ‘kamusal alancı’, ‘Yasakçı Kafalar’ hala bıraktığımız gibi. Orda değişen bir şey yok maalesef. Kafalarını kaldırmak için uygun zaman ve zemin beklentileri dışında her şey aynı. Bu ülkeye, bu millete hizmet etmek isteyen kim varsa gözünü milletin ve memleketin selameti için ufka dikmeli, eğitim çalışanlarının kıyafetine değil.” diye konuştu.
“ÇÖZÜM ÜRETİN ANLAYIŞ İSTİYORUZ”
Eğitim Bir-Sen olarak 3 eylem kararıyla yol yürüdüklerini aktaran Arslan, “Aynı zamanda memleketimiz ve milletimizin selameti için eğitim alanında ve sosyal sorumluluk anlamında projeler üretiyoruz. Eğitimden sosyal sorumluluk alanlarına kadar mali bütçesi bir milyonun üzerindeki bir bütçeyle projeleri hayata geçiriyoruz ama geldiğimiz noktada sorunlarla da boğuşmaya devam ediyoruz. Sorumlulardan sorumluluklarının farkında olmalarını, sorun üreten değil çözüm üreten bir anlayış istiyoruz. Bir Bilge Nesil Projesini il merkezinde ve bazı ilçelerimizde uyguluyoruz. Sinanpaşa da Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bu projemizi uygulamak istiyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi, Memur-Sen İl Temsilciliği, İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği olarak “Bir Yetim, Bir Dilek, Bir Yetimhane” projemizi gerçekleştirmek için adım atmış bulunmaktayız. Yaklaşık 500 bin liralık projenin ilk etapta beşte birlik kısmı il yönetimimiz tarafından beşte birlik kısmı da disiplin, denetleme, kadın kolları ve ilçe yönetimlerimiz tarafından taahhüt edilmiş bulunmaktadır. Kalan kısmın değerli öğretmenlerimiz ve hayırseverler tarafından en kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz. İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanımız Sayın Mustafa Yıldız’ın girişimleriyle Çad hükümeti ile yaptığı istişareler sonucunda 8 bin metrekarelik arsa proje için tahsis edilmiştir. Aralık ayı başında inşallah Erol Battal Yetimhanemizin temelleri de atılacaktır.” şeklinde konuştu.