• Haberler
  • Eğitim
  • Vali Çiçek’in başlattığı eğitim seferberliği, gazetecilerin gündeminde

Vali Çiçek’in başlattığı eğitim seferberliği, gazetecilerin gündeminde

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in öncülüğünde il genelinde eğitim çıtasının yükseltilmesi için yürütülen çalışmalar gazeteciler tarafından tartışıldı   Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında eğitim konusu ele alındı. 'VALİMİZ EĞİTİMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI' Gazeteci İsmail Akar, Vali Gökmen Çiçek'in Gün FM'e konuk olduğu programda şehrin eğitim sorunları hakkında bilgiler verdiğini hatırlattı. Akar, 'Valimiz, eğitimde başarı durumunu [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde il genelinde eğitim çıtasının yükseltilmesi için yürütülen çalışmalar gazeteciler tarafından tartışıldı

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında eğitim konusu ele alındı.
“VALİMİZ EĞİTİMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI”
Gazeteci İsmail Akar, Vali Gökmen Çiçek’in Gün FM’e konuk olduğu programda şehrin eğitim sorunları hakkında bilgiler verdiğini hatırlattı. Akar, “Valimiz, eğitimde başarı durumunu yükseltmek için yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vali Çiçek, eğitimde kalıcı başarı için koçluk sitemini getirdiklerini açıkladı. Bu kapsamda, öğrencilerin seviyesini ölçmek için her ay sınav yapıldığını söyleyen Vali Çiçek, bu sınavlar sayesinde hangi öğrencinin hangi dersten eksiği olduğunu tespit ettiklerini ve yetkililer tarafından ailelerin ziyaret edilerek sürece dâhil edildiğini aktardı. Ülke genelinde ilimiz eğitimdeki başarıda maalesef alt sıralarda yer alırken, çevremizdeki birçok il ön sıralarda bulunuyor. Bunun yapılacak olan çalışmalar neticesinde düzelmesini umuyoruz. Ayrıca iyi eğitim almış gençlerimiz çalışmak üzere yurt dışına gidiyorlar. Bunun da önüne geçmek lazım.” dedi.
“KOÇLUK SİSTEMİ BAŞARIYI YÜKSELTECEK”
Emekli bir eğitimci olduğunu ve eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca şöyle konuştu: “Vali Bey’in öncülüğünde başlatılan koçluk sistemi ilimizdeki eğitim çıtasını yükseltecektir. Sayın Vali ve eşinin önderliğinde başlayan Kadın Kültür Evleri projesi de son derece başarılıydı. Koçluk sistemi güzel ama meşakkatlidir. Öğretmen sayısı az olan okullarda nasıl bir uygulama olacak? Çünkü buralarda bir öğretmen birkaç branşta derse girebiliyor. Eğitimdeki başarısızlığın nedenleri araştırılıp bunu gidermek için çözümler üretilmeli. Birebir eğitim iyi neticeler alınmasını sağlayacaktır. En önemlisi milli eğitimde milli bir sistem oluşturulmalı.”
“ASIL GİRİŞİMİ BAKANLIK BAŞLATMALI”
Eğitimde her yeni gelen bakanla yeni bir eğitim sisteminin oluşturulduğunu söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz şunları söyledi: “Eğitimdeki başarı veya başarısızlığın asıl sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığı’ndadır. Sayın Valinin girişimi son derece iyi niyetli ama eğitimle ilgili asıl girişimi bakanlığın başlatması lazımdır. Ülkemizde eğitimdeki başarı akademik başarıya indirgendi. Oysa bu ülkeye işini iyi yapan ve iyi eğitim almış elektrikçiye de, mobilyacıya da ihtiyaç var. Eğitime dokunan her gayrı milli hareket eğitimi bozar. İyi eğittiğimiz gençleri ülkemizde tutmak için çalışabilecekleri iş alanları oluşturmalıyız. Onları yurt dışına göndermek yerine bu ülkede tutabilmeliyiz.”
“KÖY VE KASABALARDA EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELTİLMELİ”
Türkiye’de eğitimle ilgili politikaları iktidara yakın bir sendikanın belirlediğini ileri süren Gazeteci Ertuğrul Sevim şunları kaydetti: “Beğenmediklerini gönderiyorlar. Hâlbuki eğitim bir devlet politikasıdır. İyi öğrenciler yetiştirmeliyiz. Eğitimdeki başarıyı yükseltmek için başarısız öğrencileri sınava sokmayın diyen idareciler gördük. Hâlbuki başarısız öğrencileri nasıl başarılı yapabiliriz diye kafa yormalıyız. İlimizin kırsal nüfusu fazladır. Köy ve kasabalarda eğitim seviyesi yükseltilmeli. Eğitimde sadece ilimizde değil ülkenin tamamında bir reform gerekiyor. Futbolla uğraştığımız kadar eğitimle de uğraşmalıyız. Birde olmayan mesleklerde insan yetiştirmemeliyiz.” Programın son bölümünde, Afyonkarahisar’da görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme