• Haberler
  • Gündem
  • Vali Çiçek, Kırkgöz Köprüsü için harekete geçti

Vali Çiçek, Kırkgöz Köprüsü için harekete geçti

Bolvadin İlçesi’nde ziyaretlerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, tarihi Kırkgöz Köprsü'nde incelemelerde bulundu   Mimar Sinan’ın elinin değdiği, Afyonkarahisar’daki nadir eserlerden olan, Roma, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi Kırkgöz Köprüsü'nü turizme kazandırmak için Vali Gökmen Çiçek'in talimatı ile restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 7 kilometrelik yolun 2 kilometrelik bölümü restore edilerek bakım yapılacak. “TARİHİ MİRAS [&hellip]

Bolvadin İlçesi’nde ziyaretlerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, tarihi Kırkgöz Köprsü’nde incelemelerde bulundu

Mimar Sinan’ın elinin değdiği, Afyonkarahisar’daki nadir eserlerden olan, Roma, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi Kırkgöz Köprüsü’nü turizme kazandırmak için Vali Gökmen Çiçek’in talimatı ile restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 7 kilometrelik yolun 2 kilometrelik bölümü restore edilerek bakım yapılacak.
“TARİHİ MİRAS BU KÖPRÜMÜZÜ
MUTLAKA TURİZME KAZANDIRMALIYIZ”
Yıllara meydan okuyan bu muhteşem köprünün mutlaka görülmesi gerektiğini söyleyen Vali Çiçek, “Bolvadin ilçemizde ilk günkü ihtişamıyla yıllara meydan okuyan, ipek yolu, kral yolu, ulu yol olarakta bilinen tarihi mirasımız Kırkgöz Köprüsü’nde incelemelerde bulunduk. Daha öncesinde bu köprüyü görmüş ve incelemiştim. Gerçekten Afyonkarahisar’daki birçok tarihi kalıntılar gibi bu köprümüzde görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahip. Tarihi miras bu köprümüzü mutlaka turizme kazandırmalıyız. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Restorasyon çalışmalarımız ile inşallah Kırkgöz Köprüsü’nü herkesin merak ettiği ve görmek istediği bir noktaya getireceğiz.” dedi.
Vali Gökmen Çiçek daha sonra inşaat çalışmaları devam eden Kadın Kültür Evi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Vali Çiçek, Kadın Kültür Evi’nin en kısa sürede bitirilmesi talimatını verdi.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme