• Haberler
  • Gündem
  • Vali Çiçek: İki projeyi 3-4 yılda tanıtıp, Allah’a ısmarladık demek istemiyorum

Vali Çiçek: İki projeyi 3-4 yılda tanıtıp, Allah’a ısmarladık demek istemiyorum

Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuşan Vali Gökmen Çiçek, otel odası satmaktansa şehri satmanın başarıldığında turizm kenti olunabileceğini vurgulayarak, 'Otel odası satmaktansa şehri satmayı başardığımız an bu işin olacağı noktasında hemfikiriz. Afyon'un pek çok özelliğine rağmen yurt dışından çok fazla misafirin gelmemesi beni acayip derece de üzüyor. İki tane projeyi 3-4 yıl içinde tanıtıp Allah’a ısmarladık [&hellip]

Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuşan Vali Gökmen Çiçek, otel odası satmaktansa şehri satmanın başarıldığında turizm kenti olunabileceğini vurgulayarak, “Otel odası satmaktansa şehri satmayı başardığımız an bu işin olacağı noktasında hemfikiriz. Afyon’un pek çok
özelliğine rağmen yurt dışından çok fazla misafirin gelmemesi beni acayip derece de üzüyor. İki tane projeyi 3-4 yıl içinde tanıtıp Allah’a ısmarladık demek istemiyorum” dedi.

Kültür, Turizm, Koruma, Altyapı Eksenli Frig Vadileri Çalışmaları “Ayazini Köyü Destinasyonu Emre Gölü Destinasyonu” konulu toplantı Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in Başkanlığında dün öğleden sonra Akrones Termal Otel’de gerçekleştirildi. Vali Çiçek toplantının basına açık bölümünde çarpıcı ve samimi açıklamalarda bulundu. Toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile yöneticileri katıldı.
“YAPILACAK PLANA
TÜM PAYDAŞLAR SADIK KALACAK”
Afyonkarahisar Valiliği görevine atanması üzerinden 6 ay geçtiğini belirten Vali Gökmen Çiçek, daha önce yapılması gereken bu toplantıyı şehri tanımak ve projelerin nasıl yararlar sağlayabileceğini görme noktasında biraz gecikmeli yaptıklarını söyledi. Bire bir görüş alışverişleri, kenti tanıma fırsatını bulmak için belli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu aktaran Vali Çiçek, “Afyonkarahisar Valiliği görevinde bugün (dün) 6. ayımı tamamladım. Artık kendimi bir Afyonkarahisarlı hissediyorum. Bir yol haritası belirleyip gerekirse burada neler yapabileceğimi bir plan dâhilinde planlamak hepimizin bu plana sadık kalarak çalışma yaması amacıyla bu toplantıyı düzenledik.” dedi.
“ŞEHİR OLARAK MÜTEVAZI OLMAYACAĞIZ”
Afyonkarahisar’ın belli bir çıtayı ciddi anlamda yükselterek belli bir noktaya geldiğini ifade eden Çiçek, “Ancak Afyonkarahisar’ın dışarıda büyük şehirlerde ve yurt dışında tanınırlığı noktasında hala kat etmemiz gereken çok yol olduğunu bire bir görüşmelerimizde ilgililer söyledi. Bu durumu bende müşahede ettim. Bizim otellerimiz son derece kaliteli hizmet sunuyor. Bunu otellerimiz genel müdürlerinin bu toplantıda bulundukları için değil her zaman söylüyorum. Türkiye’de hizmet ve özellikle turizm sektöründe bu kadar kaliteli ve işini benimseyerek yapan, kentle bu kadar bütünleşmiş bir turizm sektörünü, oteliciliği bulmanın imkânı yoktur. Bunu iddiayla söylüyorum; Bu konuda şehir olarak mütevazı olmayacağız. Afyonkarahisar bu manada gelen her misafirle görüştüğümüzde güzel hatıralar alarak gittiği bir şehir olmuştur. Bu noktada özellikle beş yıldızlı otellerimizin genel müdürlerine ve sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Zor şartlarda pandemi dolayısıyla hizmet vermelerine rağmen buradan tek bir vatandaşını bile gayrı memnun şekilde buradan ayrılmasına izin vermemişler.” diye konuştu.
“KENTİ BİLMEYENLERİ
KENTE ÇEKMEMİZ GEREKİYOR”
Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ı bilip ve bu anlamda konuştuğu pek çok kişinin “Daha önce Afyonkarahisar’a gelmiştim otelde kalmıştım.” sözleriyle başlayıp hepsinin şehirle ilgili ve otellerde verilen hizmete yönelik güzel anıları olduğunu söyledi. Afyonkarahisar otellerinin hizmet kalitesiyle tercih edildiğine dikkat çeken Vali Çiçek, “Ancak benim gördüğüm Afyonkarahisar’a bir kere gelipte otellerimizde birkaç gün konaklayanlar mutlaka bunu devam ettirmişler. Ancak Afyonkarahisar’ı bilmeyenleri, gelmeyenleri, kentimizin kültürel ve turizm değerlerini bilmeyenleri kentimize çekmemiz gerekiyor. Bunlarla ilgili ciddi manada çalışma yapmamız gerekiyor. Kentimizin termalin başkenti, mermerin başkenti, turizmin spor başkenti olduğunu bizler biliyoruz. Bunu tam olarak ortak bir tanıtımla ortaya koymamız gerektiğini toplantı katılımcıları bana bire bir söyledi.” şeklinde konuştu.
“YABANCI TURİSTLERİN GELDİĞİ
ŞENLİKLİ ORTAM ORTAK HEDEF OLMALI”
Özellikle geçen yaz sezonunda spor kulüplerinin pandemiye rağmen Afyonkarahisar’ı ciddi anlamda tercih ettiğinin altını çizen Vali Çiçek şöyle konuştu: “Önümüzde ki yıl bu tercihlerin artacağını ümit ediyoruz ve tahmin ediyoruz. Fakat biz İl Valisi olarak şahsım ve toplantı katılımcılarımız da bu ile yabancı turistlerin, uzak doğulu turistlerin, Avrupa, Ortadoğu insanlarının pandeminin sona ermesi ardından sokaklarımızda gezmesini sağlamalıyız. Bu düzende her sokak başında misafirperverliğimizin görüldüğü, kentimizi şenlikli bir yer haline getirmemiz gerekiyor. Artık bunun bugünden sonra hepimizin ortak hedefi haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum.”
“GEREKİRSE KAVGA EDECEĞİZ AMA
BİR YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ”
Vali Gökmen Çiçek, her göreve atanan Valinin ve yöneticilerin “Böyle yapacağız, şöyle yapacağız” söylemleri dışında bunun bir vali veya bir yönetici ile tek başına olamayacağına değindi. Vali Çiçek şunları söyledi: “Bu anlamda katılımcıları dinleyip gerekirse toplantı salonundan 6-7 saat çıkmayıp, hatta gerekirse kavga ederek ama toplantıdan bir yol haritasıyla çıkmak istiyorum. O çıkacak yol haritasına da kesinlikle uymak istiyorum. Burada vereceğimiz karar kentimiz için doğru da yanlışta olabilir. Ama samimi niyetle toplandığımız için Cenab-ı Allah’ın bize burada iyi kararlar verdireceğini, toplantımızın hayırla sonuçlanacağına ümidim tamdır. O yüzden aşağı yukarı belki unuttuğumuz kişiler olmuş olabilir. Kentin büyük bir bölümü yani ilgili paydaşlar toplantımıza katıldı. Unuttuğumuz kişiler mutlaka olmuştur şimdiden kendilerinden özür diliyorum.”
“NELERİ YAPMADIK NELERİ YAPMALIYIZI BİZZAT DUYMAK İSTİYORUM”
“İşin gerçeği belki burada yaptığımız birkaç projeden bahsedeceğiz ama burada birlikte sadece biz şunları yaptık demeyi amaçlamıyoruz. Neleri yapmadık? Neler yapmalıyızı bizzat duymak istiyorum.” diyen Vali Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmamımızn paydaşlarıyla birlikte koşturmak istiyorum. İl, il gerekirse yurt dışı gerekirse yurt içi neresi olursa olsun hep beraber nasıl yardımcı olabilirizi birlikte arayalım istiyorum. Temel nokta olarak şunu söyleyeyim; Afyonkarahisar bir termal kenttir. Ama artık sadece termalle değil, kültürel değerlerle de birlikte komple bir çalışma yapmamız gerektiği önümüzde net durmaktadır. Sadece jeotermali, otelimizi satarak bu iş olmayacaktır. Şunu açık söyleyeyim; Hepimiz Avrupa’ya gittik, hepimiz birçok şehire gittik. Biz hep beraber otel odası satmaktansa şehri satmayı başardığımız an bu işin olacağı noktasında hemfikiriz.”
“BUNCA ÖZELLİĞE RAĞMEN YURT DIŞI MİSAFİR ORANI AZLIĞI BENİ ÜZÜYOR”
“Kesinlikle ben artık bu saatten sonra katılımcılardan ricamdır, şahsımda dâhil biz Afyonkarahisar’ı bir bütün olarak satmamız gerekiyor.” diyen Vali Çiçek şunları kaydetti: “Tüm tanıtımlarımızın Afyonkarahisar üzerinde olması gerekiyor. Çünkü sadece 4-5 gün kentimize gelipte otelden hiç çıkmayan kaplıcalarda sürekli kalan bir müşterinin ne kente ne de kimseye tam anlamıyla faydası olmamaktadır. Yani sizin verdiğiniz hizmet karşılığında; Su tüketiminiz, ödediğiniz bedeller, kaynaklar tüm bunları biliyorum. Kentimize gelen misafirleri mutlaka dışarı çıkarıp bu sürede otellerin kendi hazırlıklarını yapmaları için hem de misafirlerimizin diğer yerleri gezmeleri için dışarıda ağırlamamız gerekiyor. Afyonkarahisar’ın bu kadar özelliğine rağmen yurt dışından çok fazla misafirin gelmemesi beni gerçekten acayip derece de üzüyor. Pandemiden sonra sokaklarımızın tıklım tıklım olmasını arzu ediyoruz. Birçok yerde ingilizce ve başkaca yabancı dilleri konuşan insanların misafirperverliğini ve bu kenti tanıması gerekiyor.”
“İKİ TANE PROJE YAPIP 3-4 YIL TANITIP ALASMARLADIK DEMEK İSTEMİYORUZ”
Cenab-ı Allah’ın Afyonkarahisar’a çok sayıda nimeti verdiğine değinen Vali Çiçek sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlık turizmi deniliyorsa bizde var. Spor turizmi deniliyorsa bu kent artık Dünya Motokros Şampiyonası yapıyor. Bu kent tesislerin en güzellerine sahiptir. 28 bin yatak kapasitesi demek acayip birşeydir. Bunun karşılığında sadece yerli turistin, bilenlerin gelip gitmesiyle bu işi götüremeyeceğimiz aşikârdır. Bizde iki tane proje yapıp projemizi tanıtıp 3-4 yıl tanıtıp Alasmarladık demek istemiyoruz. Toplantımızın basına açık bölümünde bir girizgâh olması için konuştum daha çok dinlemek ve tartışmak üzere toplantı olsun istiyorum. Özeleştirilerimizi karşılıklı konuşacağız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme