• Haberler
  • Genel
  • Vali Çiçek: Hedefimiz 1,5 milyon yabancı turist

Vali Çiçek: Hedefimiz 1,5 milyon yabancı turist

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, yapımı devam eden Emre Gölü ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak TV 100 kanalına konuştu. Vali Çiçek, “Kapadokya’daki o muhteşem manzarayı  Afyonkarahisar’da da göreceğiz. Hedefimiz 1,5 milyon yabancı turist” dedi. Frig Vadisi’nde yapılacak çalışmalarla tarihin ortaya çıkarılacağını, doğa ve spor turizminin canlanacağını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Emre Gölü ve [&hellip]

Haber

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, yapımı devam eden Emre Gölü ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak TV 100 kanalına konuştu. Vali Çiçek, “Kapadokya’daki o muhteşem manzarayı  Afyonkarahisar’da da göreceğiz. Hedefimiz 1,5 milyon yabancı turist” dedi.
Frig Vadisi’nde yapılacak çalışmalarla tarihin ortaya çıkarılacağını, doğa ve spor turizminin canlanacağını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Emre Gölü ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi Afyonkarahisar’ı dünyaya tanıtacak” dedi.
Vali Çiçek, TV 100’e yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:
“Biz bir buçuk milyon yabancı turisti Afyonkarahisar’da ağırlamak için elimizden gelen çalışmaları yaptık. Yaklaşık üç buçuk milyon liralık projede sona gelindi.
Afyonkarahisar Emre Gölü’nde çok büyük çalışma yaptık. O göl üzerinde balonlarla bayramın ikinci gününden itibaren inşallah Kapadokya gördüğümüz o muhteşem görüntüyü Afyonkarahisar’da da göreceğiz.  Kapadokya’dan farkı ne olacak, altta inanılmaz bir göl olacak, yine gölün içerisinde Frigler’den kalma muazzam eserleri gökyüzünden göreceksiniz. Gökyüzünden gezdiğinizde 3 bin yıllık şapeller ve göl gözlerinizi olabildiğince büyüleyecek. Hedefiniz nedir sorusuna vereceğimiz cevap bir buçuk milyon yabancı turist, tüm Türkiye’de değil tüm dünyada tanınacak bir Afyonkarahisar. Afyonkarahisar’da her şey var. Biz helva yapmak için hazırız. Unumuz da var, şekerimiz de var, şimdi helva yapıyoruz hep beraber. İhsaniye İlçesi’nde bulunan Emre Gölü çevresinde ise seyir terası, kır bahçesi, restoran, spor alanları ve piknik alanları olacak. Kentte 28 bin yatak kapasitesiyle 14’e yakın 5 yıldızlı otelimiz bulunuyor. Konuklarımızı ağırlamak için her şeyimizle hazırız.”

Bakmadan Geçme