Vali Çiçek, gençlerle buluştu

Vali Gökmen Çiçek ile eşi Sümeyra Çiçek, Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdunda kız öğrencilerle bir araya geldi Her fırsatta gençlerle bir araya gelmeye çalışan Vali Gökmen Çiçek, öğrencilerin sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek, sorunlarına çözümler üretiyor. Eşi Sümeyra Çiçek ile Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Vali Çiçek, gençlerle keyifli bir akşam geçirdi. Öğrencilerle birlikte yemek sırasına [&hellip]

Vali Gökmen Çiçek ile eşi Sümeyra Çiçek, Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdunda kız öğrencilerle bir araya geldi

Haber

Her fırsatta gençlerle bir araya gelmeye çalışan Vali Gökmen Çiçek, öğrencilerin sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek, sorunlarına çözümler üretiyor. Eşi Sümeyra Çiçek ile Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Vali Çiçek, gençlerle keyifli bir akşam geçirdi.
Öğrencilerle birlikte yemek sırasına giren, akşam yemeğini de yine gençlerle yiyen Vali Çiçek, sonrasında söyleşi yaptı. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müzik Ekibi tarafından verilen kısa konserin ardından konuşan Vali Çiçek, kısaca hayat hikayesini anlattı.
“KADIN KÜLTÜR EVLERİ
BİR BAŞARI HİKAYESİ”
Projelerinden biri olan kadın kültür kooperatiflerinin başarılarını anlatan Vali Çiçek, “Geldiğim günden itibaren kadın konusuna önem veren bir Valiyim. Eşim Sümeyra hanımın yönlendirmeleri ile birçok projeyi hayata geçirdik. Kadın kültür evleri o projelerden birisi. 25 kadın kültür evi açtık. 17 kadın kooperatifi açtık. Aslında bu proje bir başarı hikayesidir. 17 kadın kooperatifi 9 aylık sürede 9.5 milyon ciro yaptı. 68 kişi istihdam edildi. Evciler Kadın Kooperatifi günlük 60 bin ciroya ulaştı. Çikolata üretiyorlar. Tüm Türkiye’ye İncila marka çikolata satıyor. Bayat Kadın Kooperatifi istiridye mantarı satıyor. 10 kişiye mantar atölyesi kuruldu. Onlardan ürün alıp satış yapıyor. Çobanlar Kadın Kooperatifi sadece Çiçek Sepeti’ne ayda 50 bin TL’lik fatura kesiyor. Her bir kadın kooperatifimiz ayrı bir başarı ortaya koyuyor” dedi.
“AFYONKARAHİSAR KADINA YATIRIM NOKTASINDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”
Kadın Kültür Evi Projesi’nin nasıl doğduğunu da anlatan Vali Çiçek, “Bizler kadınlarımızın kendilerini evlerinde hissedecekleri bir yer olsun istedik. Şimdilerde her konuda uzman isimlerden eğitimler alıyorlar. Psikoloji, sağlık, spor, tarih, dini eğitim gibi birçok konuda eğitim var. Aynı zamanda madde bağımlılığı, zararlı alışkanlıklar ve dikkat edilecek hususlar konusunda bilgiler veriliyor. Afyonkarahisar kadına yatırım noktasında son dönemde altın çağını yaşıyor. İlkokul mezunu, bu kadınlar ne iş yapabilir denilen kadınlar inandılar ve bugün başarıdan başarıya koşuyorlar. Kadının isteyip de başaramayacağı hiçbir iş yok.” ifadelerini kullandı.
Gençlerin yönelttiği soruları da yanıtlayan Vali Çiçek, çözüm istenen konular noktasında da gerekli talimatları verdi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme