Vali Çiçek: Avrupa'da böyle bina yok

Bolvadin İlçesi'nde yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evi'ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, binanın Afyonkarahisar’ın en iyisi olduğuna dikkat çekerek Avrupa’nın birçok vilayetinde böyle bina olmadığını söyledi Yaklaşık 3 ay önce hizmete giren ve diğer kadın kültür evlerinden farklı olan Bolvadin Kadın Kültür Evi’nde, yüzme havuzu, spor salonu gibi etkinliklerde yer alacak. Bina yapısı olarak da [&hellip]

Bolvadin İlçesi’nde yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, binanın Afyonkarahisar’ın en iyisi olduğuna dikkat çekerek Avrupa’nın birçok vilayetinde böyle bina olmadığını söyledi

Haber

Haber

Yaklaşık 3 ay önce hizmete giren ve diğer kadın kültür evlerinden farklı olan Bolvadin Kadın Kültür Evi’nde, yüzme havuzu, spor salonu gibi etkinliklerde yer alacak. Bina yapısı olarak da diğerlerinden farklı olan Bolvadin Kadın Kültür Evi, Vali Gökmen Çiçek tarafından en iyi Kadın Kültür Evi olarak nitelendirildi. Sepetler, sabunlar, ebrular, hat yazıları gibi ürünler üreten Bolvadin Kadın Kültür Evi, ürünlerini sosyal medya, albilkere.com ve diğer internet satış sitelerinde sergileyip satma imkanı buluyor. Aldıkları siparişleri kısa sürede teslim etmek için çalışan kadınlar ev ekonomilerinede katkı sağlıyor.
Bolvadin’de yaklaşık 3 ay önce hizmete giren Kadın Kültür Evi’ni Vali Gökmen Çiçek ziyaret etti. Ziyarette tüm birimleri inceleyen Vali Çiçek, yapılan kadın kültür evi hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vali Çiçek’e Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan da eşlik etti. Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise, binayı yapmaktan ve kadın kültür evi olarak hizmet vermesine aracı olmaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi.
“5 KADIN İSTİHDAM EDİLDİ”
Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bolvadin Kadın Kültür Evi’nin diğer kadın kültür evlerine göre geç açılmasının ve üretime başlamasının dezavantajını yaşadıklarına dikkat çeken Kadın Kültür Evleri Koordinatörü Gülsüm Ateş Doğan, bir buçuk senelik gecikmeyi kısa sürede telafi ettiklerini ifade etti. 5 kadının istihdam edildiğini ve yapılan ürünlerin kalitesine dikkat çeken Doğan, hanımların atölyelere katıldığını, istihdamların sağlandığını, Bolvadin Kültür Evi’nin de ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti. Kadın kültür Evi’ndeki spor faaliyetlerinin her ilçede olmadığını belirten Doğan, Bolvadin’de çok güzel bir havuz, fitness, zuma ve uzak doğu spor etkinliklerinin de olacağına dikkat çekti.
Kaymakam Taner Bolat ise, ilçedeki tüm kesimlerdenVali Gökmen Çiçek’e sonsuz teşekkür edildiğini ifade ederek, tüm vatandaşların hayır duasını aldığını aktardı.
“BU BİNA AVRUPA
VİLAYETLERİNDE YOK”
Bolvadin’in Afyonkarahisar’ın kalbi ve canı olduğunu söyleyenVali Gökmen Çiçek, Bolvadin’deki kadın kültür evinin en iyisi olması gerektiğine dikkat çekti. Bolvadin’de en iyi kadın kültür evinin yapılabileceğini tahmin edemediğini dile getiren Vali Çiçek, “Acil bir yer yapalım, Bolvadin’li kadınların birlikte sohbet edebilecekleri, akademik dersler alabilecekleri, içerisinde psikiyatrislerin görev alabileceği, bir yer hayal etmiştim. Kur’an kurslarının verileceği, dini sohbetlerin yapılacağı, gerçekten sosyalleşme olanaklarına sahip bir yer hayal etmiştim. Ama Elhamdülillah şimdi Bolvadin’de bu bina. Bu bina annelerimizin yürüme mesafesinde. Avrupa’nın bir çok vilayetinde yok, isterseniz Avrupa’dan gelenlere sorun.” dedi.
“KADINLARIMIZIN UMUDU, GAYRETİ, BU ŞEHRE DEĞER KATIYOR”
Vali Gökmen Çiçek, daha sonra Serbest Kürsü etkinliğinde kadınlarla bir araya geldi. Kadın kültür evlerinin kadınlarla değer kazandığını söyleyen Vali Çiçek, “Bu evler sizlerle yaşayacak ve sizler bu evlere sahip çıktıkça açık kalacak. Her fırsatta dile getiriyorum. Kadın kültür evlerimiz kadın akademisi olarak faaliyet gösteriyor. Önceliği kadınlar ve kadınlarımızın eğitimi. Uzman kişilerden istediğiniz her konuda eğitimler alıyorsunuz. Lütfen bu imkânları, sizlere sunulan bu fırsatları iyi değerlendirin. Kadınlarımızın umudu, mutluluğu, gayreti, emeği bu şehre değer katıyor. Kadın kültür evlerimiz ve kadın kooperatiflerimizle çok güzel işler yaptık bugüne kadar. Ben inanıyorum 2022 yılında da çok daha büyük başarılara hep birlikte şahit olacağız.” şeklinde konuştu.
Vali Gökmen Çiçek bir diğer ziyaretini kendisinin öncülüğünde Kaymakam Taner Bolat ile Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın girişimleriyle 8 yatırımcının kazandırıldığı Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne gerçekleştirdi. Burada faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çiçek, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“BOLVADİN OSB ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE ÇOK KONUŞULACAK”
Bolvadin OSB’nin kısa sürede adından sıkça söz ettireceğine inandığını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kaymakamımız ve belediye başkanımızın yoğun istişaresi, gayretleri, gelen yatırımcılarla yakından ilgilenmesi ve tanıtması neticesinde firma ile tahsis sözleşmesi imzalandı ve çok yakında da 800 kişilik istihdam sağlanacak noktaya geldi. Bolvadin OSB inanıyorum ki çok kısa bir sürede binlerce kişiye istihdam sağlayacak. Yapılan çalışmaları ve Ankara’dan gelen talepleri yakından biliyorum. Afyonkarahisar olarak 8 tane OSB’si bulunan ve her geçen gün istihdamıyla büyüyen bir iliz. Yolların kavşak noktasındayız. Tercih edilmek için çok sebebimiz var. Hem Antalya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakınlığımız hem de gıda başta olmak üzere diğer sektörlerdeki ayırıcı özelliklerimiz Afyonkarahisar’ı bu manada seçici yapıyor. Bugün burada bulunan bir firmamızı ziyaret ettim. Çok güzel işler yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bolvadin OSB önümüzdeki dönemlerde çok konuşulacak. Buradaki kaymakam ve belediye başkanının birlik ve beraberlik içerisinde işi sahiplenmesi söz konusu. Bir yerde sivil toplumdan tutun da devlet, yerel idare ve herkes bir işi sahiplendiğinde gerçekten orada başarı oluyor. Çok kısa sürede Bolvadin OSB’ye tekrardan geldiğimizde buradaki fabrika inşaatlarını, istidamı gördüğümüzde inşallah çok mutlu olacağız. Bolvadin her şeyin en iyisine layık.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme