• Haberler
  • Genel
  • Vali: Buyrun Afyonkarahisar'a gelin – Kocatepe Gazetesi

Vali: Buyrun Afyonkarahisar'a gelin – Kocatepe Gazetesi

Çinli diplomat: Çinliler gelirse korkarım ki işgal olur Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu'nun Çinli turistleri Afyon'a davet etmesi üzerine Wang Xiaoning, 'Çinliler gelirse korkarım ki Afyon'u işgal eder. Türk halkı her yerde sıra beklemek zorunda kalır' dedi Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, [&hellip]

Vali: Buyrun Afyonkarahisar’a gelin

Çinli diplomat: Çinliler gelirse korkarım ki işgal olur

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu’nun Çinli turistleri Afyon’a davet etmesi üzerine Wang Xiaoning, “Çinliler gelirse korkarım ki Afyon’u işgal eder. Türk halkı her yerde sıra beklemek zorunda kalır” dedi

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Valilik Özel Defteri’ni imzalayan Wang Xiaoning, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile turizm üzerine sohbet etti.
FİYATLAR UYGUN,
OTELLER LÜKS
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun kente Çinli turistleri davet etmesi üzerine, ilginç bir diyalog gelişti. Balkanlıoğlu, “Çinli dostlarımızın Afyon’daki termal otellerde ağırlamak isteriz. Çin nüfusu, büyük ülkelerin başında. Nüfusunun yanı sıra dünyanın en büyük ekonomik gücü olma yolunda da ilerliyor. Bazı rakamların Amerika’yı bile geçtiği söyleniyor. Gelir düzeyi artan Çinlilerin, artık dünyaya turist olarak gidecekleri de bir vaka. Afyon’da da görmek isteriz bu dostlarımızı, memnun oluruz. Afyonkarahisar’da 4 bölgede sıcak su var, yeni su bulunan yerler de var. Dünyanın en ucuz tatili burada, otellerimiz lüks ama fiyatlar uygun. Bizdeki oteller Avrupa’da da yok. Ne kadar Çinli misafir gelirse ağırlarız inşallah” dedi.
HAVUZDA YÜZEMİYORLAR, YÜRÜYORLAR
Vali Balkanlıoğlu’nun davetine dikkat çekici bir cevap veren Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning ise, Çinlilerin Afyonkarahisar’ı seveceklerine inandıklarını kaydetti. Wang Xiaoning, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’daki doğal termal için can atacaklar. İnanıyorum ki daha fazla turist Afyon’a gelecek. Korkuyorum ki o zaman da Afyon’u işgal edecekler. Çünkü geçen sene yurtdışına çıkan Çinli turistlerin sayısı 9 milyonu aştı. En çok Paris’e gittiler. 3 milyon kişi Paris’e gittiler. Meşhur bir alışveriş merkezine gidiyorlar ve orası tıklım tıklım Çinlilerle dolu. Bu yüzden Çinliler çok olduğu için Çinlilerin ziyaret ettikleri yerler çok kalabalık oluyor. Türkiye’ye seyahat eden Çinlilerin sayısı artacaktır. Ama Çinlilerin sayısı fazla olacaktır, bundan Türk halkı şikayetçi olabilirler. Çinliler gelirse her zaman çok kalabalık olacak. Çin’deki sahillerde insanlar denizde sadece ayakta durabiliyor, yüzemiyorlar. Havuzlarda da yüzemiyorlar, ayakta duruyorlar.”
BİR KISMI KİRAZ,
BİR KISMI SUCUK YİYECEK
Çinli heyetin Afyonkarahisar’daki temaslarını organize eden Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer ise, Çinlilerin hepsinin havuza gitmeyeceğini hatırlattı. Beşer, “Biz Çinlileri misafir ettiğimiz zaman hepsini birden aynı havuza sokmayacağız. Bir kısmını bahçelere gönderip kiraz ikram edeceğiz. Bir kısmını da sucuk ikram edeceğiz. Hepsinin aynı anda yüzmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme