Vali bayramdan sonra sahaya inecek

Vali Hakan Yusuf Güner, Ramazan ayından sonra İGM Başkanı Salih Sel’le birlikte sahada incelemelerde bulunup hizmet noktalarını denetleyeceğini belirtti. Güner, hiçbir ödeneğin hesapta boş yere beklemeyeceğini, bu vesile ile Kaymakamların da performanslarının ölçüleceğini vurguladı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret meclisin Temmuz ayı ilk toplantısı [&hellip]

Vali bayramdan sonra sahaya inecek

Vali Hakan Yusuf Güner, Ramazan ayından sonra İGM Başkanı Salih Sel’le birlikte sahada incelemelerde bulunup hizmet noktalarını denetleyeceğini belirtti. Güner, hiçbir ödeneğin hesapta boş yere beklemeyeceğini, bu vesile ile Kaymakamların da performanslarının ölçüleceğini vurguladı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret meclisin Temmuz ayı ilk toplantısı öncesi gerçekleşti. Güner, ziyaret sırasında İl Özel İdaresi’nin karar organı olan İGM çalışmalarını beğeniyle izlediğini belirtti. Güner, kendisinden önceki Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan da övgü ile söz etti.
AFYON İGM İYİ YERDE
Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’da kısa süre önce göreve başladığını, valilerin illerde hem devletin, hem de hükümetin temsilcisi olarak uyumun ve kardeşliğin ortak adresi olduklarını belirtti. Valilerin, kamu idaresini ve devleti temsil etmesi boyutuyla otoritenin ve icranın başı olduğuna temas eden Güner; “Bu anlamda İl Özel İdaresi’nin icraatlarından ve işlemlerinden üst yönetici olarak direk mesul ve muhatapız. Bu anlamda İl Encümeni, İl Genel Meclisi’nin yürütme organı, meclisimiz ve İl Genel Meclisi Başkanımız da karar organıdır. İşbirliği çerçevesinde köylere ve Belediye’den dönüşen köylere hizmet vermeye çalışıyoruz. Aldığım bilgiler çerçevesinde Afyonkarahisar İGM’nin diğer görev yerlerime kıyasla çok iyi bir yerde olduğunu müşahede ettim.” dedi.
HİZMET NOKTALARI DENETLENECEK
Kamu kurumlarının haricinde siyasi kurumların halka hizmet noktasında bir adım önde olması gerektiğine işaret eden Vali Hakan Yusuf Güner, İGM olarak yakaladıkları başarı nedeniyle Meclis Başkanı Salih Sel’e, Milletvekilleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Vali Güner; “İnşallah İGM ile birlik ve beraberlik içerisinde iş ve işlemleri gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı sonrasında iadei ziyaretleri tamamlayacağız. İGM Başkanımızı da yanımıza alarak ilçe ilçe dolaşacağız. Ayrıca oluşturduğumuz hizmet noktalarını da denetleyeceğiz. Bizden önceki çalışmalarda belirlenen kriterler var. Bu kriterler yerine geliyor mu gelmiyor mu, vatandaşa hizmet yapılıyor mu bunları denetleyeceğim. İlçelere yapmış olduğum ziyaretlerde İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarları ve diğer söz sahibi insanlar hazır bulunacaklar. Her biriyle toplu bir biçimde görüşeceğim. Bu anlamda onların istek ve taleplerini özel idare görev, sorumluluk ve hizmet odaklı ihtiyaçları yerinde tespit edeceğim.” diye konuştu.
HİÇBİR ÖDENEK BOŞA BEKLEMEYECEK
Afyonkarahisar’da İl Özel İdaresi’nin karar organı İGM aracılığıyla çok önemli işler yaptığı tespitini aktaran Vali Hakan Yusuf Güner, başta yol yapımlarının büyük oranda tamamlandığını kaydetti. Sondaj ve su işinin birçoğunun bititğini söyleyen Güner; “Bunun yanında tarımsal sulama ve seracılık gibi daha spesifik iş ve işlemler yürütülmektedir. Afyonkarahisar bu çalışmalarla birçok ilin önüne geçmiştir. Tabi bunların yanında İGM’nin kendi bütçesinin dışında gelen ödenekler var. Bu ödenekleri sorgulayacağım. Hiçbir ödenek hiçbir hesapta boşa beklemeyecek. Gelen ödenekler kullanılamıyorsa örnek olarak belirtmem gerekirse Milli Eğitimle ise Milli Eğitimle irtibata geçilecek, ihale yapılacaksa bu süreç hızlandırılacak.” şeklinde konuştu.
ÖDÜL SİSTEMİ GETİRİLECEK
Köylere Hizmet Götürme birlikleri kapsamında Kaymakamlara ödenekler aktarılacağını, bununla Kaymakamların performansının ölçüleceğini belirten Güner şöyle konuştu: “Bugüne kadar izlenimlerim olumlu yönde oldu. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birbirimize sarılıp, sürekli irtibat halinde olacağız. Kaynaklarımızı en iyi ve en verimli şekilde kullanacağız. Bu anlamda inşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonrada uyumlu ve başarılı çalışmalar sergileyeceğiz. Çalışma hayatımız içerisinde ağırlıkla yer vereceğimiz denetleme ile ödül sistemi getireceğiz. Bu konuda İGM’ye bir genelge gönderdim. Bu genelge daha çok saha da ve kontrol esaslı bir genelgedir. Bu genelgeye en iyi şekilde uyulacağına eminim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme