• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu’ndan memurlara nasihat – Kocatepe Gazetesi

Vali Balkanlıoğlu’ndan memurlara nasihat – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Afyonkarahisar Valiliği emrine atanan 2 mühendis, 2 programcı, 19 bilgisayar işletmeni ve 2 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeninden oluşan toplam 25 personel ile tanışarak, yeni memurlara nasihatlerde bulundu Yeni Memurlardan, kendileri, eğitimleri ve ailevi durumları hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu yeni memurların, fikir, görüş ve önerilerini de [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu'ndan memurlara nasihat

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Afyonkarahisar Valiliği emrine atanan 2 mühendis, 2 programcı, 19 bilgisayar işletmeni ve 2 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeninden oluşan toplam 25 personel ile tanışarak, yeni memurlara nasihatlerde bulundu

Yeni Memurlardan, kendileri, eğitimleri ve ailevi durumları hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu; yeni memurların, fikir, görüş ve önerilerini de dinledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Salonunda “Aday Memur Temel Eğitim”i almaya başlayan Memurlar kendilerine tavsiyelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu’nu dikkatle dinlediler.
“Devlet insana hizmet için vardır”
Vali Balkanlıoğlu; Aday Memurların kendilerini tanıtmalarından sonra yapmış olduğu konuşmasında “Değerli gençler sizleri dinledim, görüyorum ki hepiniz belli düzeyde eğitim almış pırıl pırıl gençlersiniz. Unutmayınız ki, Devlet insana hizmet için vardır. Artık sizlerde, vatandaşımıza hizmet için buradasınız. Eskiden devletin sizlere sunduğu hizmetlerden faydalanan konumunda iken, şimdi devletin sizlere verdiği yetki ile kanun ve yönetmelikler çerçevesinde insana hizmet konumuna geçeceksiniz. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın!” nasihatı sizlerinde ilkesi olsun.” şeklinde konuştu.
“Vatandaşlara nazik ve saygılı davranın”
“Ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz yurdumuza şimdi hizmet zamanıdır.” diyen Vali Balkanlıoğlu; “Bizler sizlerin gelişiminiz için her imkanı sunmaya hazırız. Şimdi Aday Memur Temel Eğitimi alıyorsunuz, sizlerin hizmetine sunduğumuz değerli Üniversite Hocalarımız, yılların deneyimi ile belli kademelere gelmiş amirlerinizden faydalanınız ve onları dikkatle dinleyiniz. Sizlere gelen vatandaşlarımıza nazik ve saygılı davranınız. Herkese, memleket, cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksiniz hizmet veriniz. Onların her türlü sıkıntılarını, taleplerini dikkatlice dinleyiniz. Kanunlar çerçevesinde kurumlarımızdan talep edilen iş ve işlemleri dikkatlice ve en kısa sürede yapınız. Çünkü artık sizler, devletin güzide kurumlarının temsilcilerisiniz.” dedi.
“Kurumlarınızı en iyi
şekilde temsil edin”
Yeni Memurlara, hal ve hareketlerine, giyim-kuşam ve tavırlarına çok dikkat etmelerini isteyen Vali Balkanlıoğlu, her durumda kurumu en iyi şekilde temsil etmelerini ve her konuda bilgi ve beceri konusunda amirlerinden faydalanmalarını istedi.
Memurlara; “Sorun, sormaktan korkmayın. Öğrenin araştırmacı olun. Eskiden böyle yapılmış deyip, süre gelen yanlışlıkları da görmezden gelerek aynı yanlışları devam ettirmeyin.” diyen Vali Balkanlıoğlu; “Sevgili gençler bilgi insana güç verir, kendinizi her türlü gelişmeye, yeniliğe açık tutun. Çağımız bilgi çağıdır. Artık ayrı ayrı ülkeler yok tek dünya var. Her türlü bilgi bir bilgisayar tuşu uzaklığında. Teknolojinin size verdiği her türlü imkândan en yüksek seviyede faydalanın.”dedi.
“Hileye, göz
boyamaya başvurmayın”
Memurlardan özellikle sorumluluk almaktan kaçınmamalarını isteyen Vali Balkanlıoğlu, aldıkları sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışmalarını istedi. Vali Balkanlıoğlu; “İşinizi yaparken hileye, göz boyamaya başvurmayın. Amir çalışanı dürüst olanı sever takdir eder, hakkını verir ve çalışkan memurunu korur. Onlara hem amirleriniz sıfatı, hem de deneyimli büyükleriniz olması sıfatları ile saygılı davranın. Bu aynı zamanda Türk gelenek ve göreneklerinin de temelini oluşturur. Akşam başınızı yastığa koyduğunuzda, gönül rahatlığıyla uyuyabilecek misiniz? Kendinize sorun. Bugün bana gelen vatandaşlar için, kurumum için, ülkem için hangi faydalı işi yaptım. Ayrıca Devlet malını kendi eşyanızı kullanır gibi özenli ve dikkatli kullanın, israftan kaçının. Gençler sizlere son olarak şunu söylemek isterim, sizler işinizi yaparsanız, bizler de mutlu oluruz. Siz dürüst çalışır aldığınız maaşı hak ederseniz. İlerlersiniz, buda bizi gururlandırır. Hepinizin ileride iyi kademelere gelmenizi temenni ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuşmasının sonunda teker teker Aday memurları tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme