• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Vali Balkanlıoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Vali İrfan Balkanlıoğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na ziyarette bulundu Afyonkarahisar'daki Eğitim-Öğretim kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerini sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, hem Afyonkarahisar'lı öğrencilerin hem de, eğitim için Afyonkarahisar'a gelen öğrencilerin durumlarını yerinde görmek için Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, Öğretmen ve Öğrencilerle görüştü.Altındiş brifing verdiZiyarette [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Vali İrfan Balkanlıoğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’na ziyarette bulundu

Afyonkarahisar’daki Eğitim-Öğretim kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerini sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, hem Afyonkarahisar’lı öğrencilerin hem de, eğitim için Afyonkarahisar’a gelen öğrencilerin durumlarını yerinde görmek için Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, Öğretmen ve Öğrencilerle görüştü.
Altındiş brifing verdi
Ziyarette Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci eşlik ettiler. Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyeti karşılayan AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Altındiş, makamında okulun, eğitim-öğretimin ve öğrencilerin durumu hakkında bilgiler verdi.
Okul içinde yaptığı gezi sırasında AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu öğrencileri, Vali Balkanlıoğlu’na çiçekler vererek ‘Hoşgeldiniz’ dediler. Daha sonra okulun konferans salonuna geçilerek Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Altındiş tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu ile beraberindeki heyete ve öğrencilere okul ile ilgili brifing verildi.
İlk kez bir Vali ziyaret etti
Okulun bölümlerinden, personel kadrosundan, öğrenci sayıları ve durumları gibi birçok konularda bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Altındiş, okulun tarihçesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Atatürk Sağlık Hizmetleri Yüksekokuluna kurulduğu günden bu yana ilk kez bir Vali’nin geldiğine dikkat çeken Prof.Dr. Altındiş, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.
Programda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Atatürk Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunu ziyaret eden ilk Vali olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, Öğrencilere eğitim, öğrenim ve yaşantıları ile ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Sizler bizim geleceğimizsiniz ve sizlerin eğitimleri bizler için çok önemli. Ülkemizde genç nüfus fazla ve dünyada ekonomik büyüme oranında 16. Sıradayız. Bu büyüme ve gelişme siz gençlerimiz sayesindedir. Okulunuzdaki bölümler sayesinde çok iyi ve güzel yerlere gelebilir, hem kendinize, hem ailenize hem de ülkemize faydalı birer birey olabilirsiniz. Yeter ki bulunduğunuz ortamın kıymetini bilin ve gereğince önem gösterin.” dedi.
En az bir yabancı
dil öğrenin
Öğrencilere, Afyonkarahisar hakkında da bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın termal bir başkent olduğunu belirterek, okuldaki hidro terapi ve protezortez gibi bölümlerin bu açıdan önem arz ettiğini söyledi. Öğrencilere mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Üniversitenin Afyonkarahisar’ın termal başkent olmasında çok büyük katkısı var. Yapılan hastaneler ve oteller sayesinde iş sahası daha çok artıyor. Sizlerde buralarda çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Eğitiminizi en az yabancı bir dille taçlandırın. Böylece sadece Türkiye’de değil farklı ülkelerde de iş imkanı bulabilirsiniz. Belki şimdi bulunduğunuz yerin bilincinde değilsiniz ama ilerde pişman olabilirsiniz. Fakat sizler geç kalmış sayılmazsınız. İleride pişman olmamak adına en az bir dil öğrenin. Böylece yurt dışında mastır veya doktora yapabilme imkanınız olur ve maddi ma-nevi çok faydasını görürsünüz.” dedi.
Siyasi görüş sorunu artık yok
Eskiden, yöneticilerin kendine has siyasi ve farklı bir bakış açısı nedeniyle yöneticiler, öğrenciler ve çalışanlar arasında sorunların çıkabildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şimdi ise böyle bir durumun kesinlikle olmadığını ifade etti. Vali Balkanlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Siyasi görüşünden ve farklı düşüncelerden dolayı bana takıldı durumları azaldı. Tek başına başarılı olmak mümkün değildir. Alt ve üst kademenin iyi ve koordineli çalışmasıyla başarı elde edilir. Çalıştığınız ve bulunduğunuz ortamda nazik, sevecen, işini seven ve işini bilen biri olursanız başarılı olursunuz. Sorun çıkaran değil çözüm üreten insanlar olun. Merhametli ve iyi niyetli kişiler olursanız her yerde ve her konumda bunun faydasını görürsünüz. İyi insanlar çevresini güzelleştirir. Hasta ile kavga etmeyin zaten hasta psikolojisi kötü olur size kötü bir şey söyleyenler olursa aldırmayın ve sineye çekin. İşinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın çamur atmayın. Teorik bilgi değil uygulamalı bilgiler alın.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme