• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu karne dağıttı – Kocatepe Gazetesi

Vali Balkanlıoğlu karne dağıttı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehir merkezinde bulunan Kazım Özer İlköğretim Okulu’nda birinci sınıflara karne dağıttı. Karne dağıtımından sonra konuşan Vali Balkanlıoğlu, velilerin düşük not alan öğrencileri cezalandırmaması gerektiğini söylediAfyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kent merkezindeki Kazım Özer İlköğretim Okulu’nda, 3 birinci sınıf şubesinde karne dağıttı. Öğrencilerle sohbet eden Balkanlıoğlu, “Okul bittiği için üzülüyor musunuz” sorusuna “Evet” [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu karne dağıttı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehir merkezinde bulunan Kazım Özer İlköğretim Okulu’nda birinci sınıflara karne dağıttı.

Karne dağıtımından sonra konuşan Vali Balkanlıoğlu, velilerin düşük not alan öğrencileri cezalandırmaması gerektiğini söyledi
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kent merkezindeki Kazım Özer İlköğretim Okulu’nda, 3 birinci sınıf şubesinde karne dağıttı. Öğrencilerle sohbet eden Balkanlıoğlu, “Okul bittiği için üzülüyor musunuz” sorusuna “Evet” şeklinde cevap alınca gülerek “Okul bittiğinde biz sevinirdik” dedi. Öğrencilere valilik mesleğinden ne anladıklarını soran Balkanlıoğlu, öğrenciler valilik mesleğini tarif edemeyince “Okulun müdürü, nasıl okulu yönetirse vali de o ili yönetir” dedi.
Birinci sınıfı bitiren öğrencileri, kısa süreli okuma sınavına tabi tutan Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerin, gösterilen metinleri hızlı ve güzel okumaları nedeniyle memnun oldu.
Karne dağıttığı öğrencileri tek tek öpen, öğrenci-lerle şakalaşan Balkanlıoğlu, kendisini takip eden basın mensuplarına da açıklama yaptı. Balkanlıoğlu, “Not her şey demek değildir. Veliler, notlardan dolayı çocukların psikolojisini olumsuz yönde etki-leyecek, hayat boyu kalıcı izler bırakacak söylemlerden, eylemlerden kaçınsınlar. Sonra ‘çocuklarıma sevimli dönemlerinde daha çok zaman ayırsaydım’ diye pişman olunuyor. Çocuklar doyasıya tatillerini yaşasınlar” şeklinde konuştu.
Bazı köylülerin yetkili makamlara “Okullarımız kapatılıyor” diyerek şikayet ilettiklerini de hatırlatan Balkanlıoğlu, taşımalı eğitim yapılmayan köylerde bir sınıfta birkaç ayrı şubenin bulunduğunu hatırlattı. Balkanlıoğlu, öğretmenlerin de bir sınıfta birden fazla şubenin bulunduğu okullarda verimli çalışamadığını, öğrencilerin de kendi yaşıtlarıyla rekabet edemeyecek halde kaldıklarını kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme