• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu, işadamlarından depremzedeler için yardım istedi

Vali Balkanlıoğlu, işadamlarından depremzedeler için yardım istedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da konuk edilen 246 depremzedenin bütün zaruri ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan giderildiğini, ancak vakıf harcamalarının sınırlı olduğunu belirterek, Afyonkarahisar'lı iş adamlarından, Oda, Sendika ve Dernek Başkanlarından bu konuda destek istedi Van İlinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında evsiz kalan ve Afyonkarahisar'da misafir edilen 246 depremzede için bir toplantı gerçekleştirildi. [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu, işadamlarından depremzedeler için yardım istedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da konuk edilen 246 depremzedenin bütün zaruri ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan giderildiğini, ancak vakıf harcamalarının sınırlı olduğunu belirterek, Afyonkarahisar’lı iş adamlarından, Oda, Sendika ve Dernek Başkanlarından bu konuda destek istedi

Van İlinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında evsiz kalan ve Afyonkarahisar’da misafir edilen 246 depremzede için bir toplantı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, SYD Vakfından sorumlu Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar’ın önde gelen İş adamları, Termal Otel işletmecileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti İl Başkanları ile Oda, Sendika ve Dernek Başkanları katıldılar.
Depreme hazırlıklı olunmalı
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu; Deprem felaketinin her an meydana gelebileceği gibi depreme de hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Van İlinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında evsiz kalan mağdur 270 depremzedeyi Afyonkarahisar’da geçici olarak barındırmak için gerekli yazışmaların yapıldığını ve şu an içinde 246 depremzedeyi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Valiliği, diğer resmi kurumların, İş adamlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve en önemlisi halkımızın, bu misafirlerimize sahip çıktığını görmekten onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Binalarımızı esaslı yapmalıyız
Vali Balkanlıoğlu konuşmasında; “Deprem en an her yerde. Bir gün önce lüks hayat içinde yaşarken, insan kendini bir anda çorba kuyruğunda beklerken bulabilir. Depremlere hazırlıklı olabiliriz ama maalesef yapılaşmanın sıkıntılı durumundan dolayı depremlerde bir çok can ve mal kaybı meydana geliyor. Bölgemizde de dönem dönem depremler oldu. Dinar ve Sultandağı depreminin hatırası hala hafızalarımızda. Nerde ne zaman deprem olacağını kimse bilemi-yor. Modern teknoloji depremi önceden haber veren bir sistem oluşturamadı. Deprem kaçınılmazdır çünkü ülkemiz fay hatları üzerinde. Belli periyotlarla da deprem meydana geliyor. Bütün hayatımızı depreme endeksli yaşamamız mümkün değil. Ama hiç deprem olmayacak gibi huzur içinde, her an deprem olacakmış gibi de hazırlık içinde olmalıyız. Özellikle de binalarımızı esaslı yapmalıyız.” dedi.
Yardımlar yeterli olmuyor
Deprem travmasını yaşayan insanların makul düşünemediklerini ve evlerinde kalamadıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, Van’daki depremzedeleri-mizin de soğuk hava şartlarında çadırlarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Vali; “Van’da Afyon gibi hatta Afyondan daha soğuk bir memleket. Oralarda soğuk hava şartları nedeniyle insanlar çadırda kalamıyorlar. Ankara’dan gerekli talimatlar geldi. Kışın şiddetli döneminde depremzedeleri, daha iyi yaşayabilecekleri ve barınabilecekleri yerlere gönderiyorlar. 270 yatak kapasitemiz var diye gerekli cevabı verdik. 246 depremzede Afyonkarahisar’a gönderildi. Bir kısmı İlçelerimizde, bir kısmı da merkezdeki misafirhanelerimize yerleştirdik. Bu gelen insanlar ceketini alıp gelmişler. Ufak çocukları, bebeği olan, yaşlı ve öğrenci olanlar var. Bunlar başlarını sokacak sıcak bir mekâna kavuştular. Ama zaruri bir çok ihtiyaçları var. Devlet gerekeni yapıyor ama özel ihtiyaç malzemelerinden, tırnak makasına, traş bıçağına, çocuk bezinden, öğrencilerin eğitim hizmetine kadar bir çok ihtiyaç ortaya çıkıyor. Gerek Valilik olsun, gerek Belediye Başkanlığı olsun gerekli yardımları yapılıyor ama yeterli olmuyor.
SYDV’nin bütçesi belirli
Valiliğimizde kaynak olarak sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı var. Vakfımız hem il merkezi hem de köylerimizdeki fakir fukaraya yardımlar götürüyor. Belirli bir bütçesi var. Vakıftaki parayı depremzede misafirlerimize harcarsak, fakir muhtaç ailelerimiz zor duruma düşecekler. Bu nedenle sizlerle bir araya geldik. Ne yapabiliriz, neler üretebiliriz, depremzedelerimize nasıl yardımcı olabiliriz. Bunun istişaresini yapmak için bir araya geldik. Bu insanlarımız ilimize sığınan insanlarımız, ihtiyaçlarını gidermek konusunda hem bizlere, hem de sizlere görevler düşmektedir.”dedi.
Toplantıda söz alan iş adamları, Oda, Sendika ve Dernek Başkanları, Siyasi parti temsilcileri bu konuda fikir alış verişi yaptılar. Toplantı sırasında, bazı Afyonkarahisar’lı İş adamlarının, gerek kendi evlerinde gerekse başka mekanlarda Valiliğe gönde-rilen Depremzedeler haricinde, depremzede aileleri misafir ettikleri ve gerekli tüm ihtiyaçlarını giderdiklerini öğrenen Vali Balkanlıoğlu, bu duyarlı davranışlarından dolayı İş adamlarına teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme