• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu: Firmalarımızla gururlandım – Kocatepe Gazetesi

Vali Balkanlıoğlu: Firmalarımızla gururlandım – Kocatepe Gazetesi

İzmir, doğaltaş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından biri olan MARBLE'da bu yıl 42 ülkeden 265'i yabancı, 895'i yerli olmak üzere toplam 1.160 firma ürünlerini sergiliyor. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılan Afyonkarahisar'lı mermercilerin stantları ise büyük ilgi görüyor. Fuara İlimizden 95 firma katıldı Dünyanın en büyük [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu: Firmalarımızla gururlandım

İzmir, doğaltaş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından biri olan MARBLE’da bu yıl 42 ülkeden 265’i yabancı, 895’i yerli olmak üzere toplam 1.160 firma ürünlerini sergiliyor. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılan Afyonkarahisar’lı mermercilerin stantları ise büyük ilgi görüyor. Fuara İlimizden 95 firma katıldı

Dünyanın en büyük
üç fuarından biri
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun da katılarak İlimiz Mermerci ve iş adamlarını yalnız bırakmadığı Marble 2011 Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı açılış törenine; Kırgizistan Bayındırlık Bakan Yardımcısı Toktomambetov Yzatbek, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, , belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve oda temsilcileri katıldı. Sektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri olan MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dün 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. İlimizden 95 firmanın katıldığı fuarda, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası da stant açarak ilimizin tanıtımı yapıyor.
Afyonkarahisar Mermerin başkenti
İzmir Kültürpark’ta açılan fuar, 26 Mart Cumartesi günü sona erecek. 42 ülkeden 265’i yabancı 1160 firmanın katıldığı Marble 2011’e 80’in üzerinde ülkeden ziyaretçi geldi. Çin ve Ortadoğu’dan katılım ve ziyaret için büyük talep artışı yaşanan fuar, yerli ve yabancı pek çok sektör temsilcisini İzmir’e çekiyor. 201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenen Marble 2011 Fuarında işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 11 bin 725 ton taş ve 550 adet blok mermer ve doğaltaş sergilenecek. Marble 2011 Fuarına katılan Afyonkarahisar’lı firmaları ziyaret ederek destek veren Vali İrfan Balkanlıoğlu; Afyonkarahisar’ın Mermerin başkentinin olduğunun bu fuarla birlikte bir kez daha ispatlandığını belirterek, bununla gurur duyduğunu söyledi.
Afyonkarahisar tanıtım standını da çok beğendiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “Yıllarca toprağın içinde kalan, üzerinden geçip gittiğimiz bozkırlardaki mermer yataklarının, Afyonkarahisarlılar tarafından çıkartılarak, dünyaya tanıtıldığını görmek beni çok mutlu etti. Ayrıca bu fuarda bir kez daha gördüm ki Afyonkarahisar Mermerin başkentidir. Afyonkarahisar’a ait firmaları gezerken çok gururlandım.” dedi.
Fuarın, Afyonkarahisar firmalarına yeni müşteri ve kazanç kapıları açmasını dileyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, fuarın amacının, firmaların birbirinden müşteri kapmak yönünde olmadığını, Pazar hacmini arttırmak yönünde olduğunu söyledi. Mermerin en ufak kırpıntılarının dahi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Mermerimizi, sadece blok satışı olarak değil de, bir kırpıntısını bile telef etmeden güzelce işlersek Afyonkarahisar geleceğinin daha parlak olacağına inanıyorum. Afyonkarahisar mermerciliğinin ve mermercilerinin geleceğini çok parlak görüyorum” şeklinde konuştu.
Yabancı alıcıların
buluşma noktası
Sektördeki en yeni ürünleri görmek isteyen yabancı alıcıların da buluşma noktası olan Marble Fuarı’na bu yıl Cezayir, Belçika, Kanada, Çin, Çek cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, İngiltere, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İran, Irak, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, KKTC, Güney Kore, Kosova, Lübnan, Morityus, Norveç, Pakistan, Filistin, Polonya, Portekiz, San Marino, İspanya, İsveç, Suriye, Tayvan, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Rusya, Katar ve Brezilya’dan toplam 265 yabancı firma katılıyor.
Ayrıca; fuar için Polonya, Bulgaristan, Ürdün, Filistin, İsrail, Irak ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alım heyetleri İzmir’e geldi. Fuara ilk kez direkt katılım yapan ülkeler ise KKTC, Lübnan, Brezilya, İngiltere ve ABD olacak. 262’si yabancı 1146 firmanın katıldığı MARBLE 2010’u 78 ülkeden 4 bin 281’i yabancı 54 bin 227 kişi ziyaret etmişti.

Bakmadan Geçme