• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu: Etkinlikler göz kamaştırdı

Vali Balkanlıoğlu: Etkinlikler göz kamaştırdı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dün Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Afyonkarahisar Etkinliğine katılan ve değişik ülkelerden gelen 18 öğrenci ile Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinliği Tertip Komitesi üyelerini makamında kabul etti “Türkçe sevgi ve barış dili”Öğrencilerin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm Öğrencilere Türkiye'ye ve Afyonkarahisar'a hoş geldiniz dedi. [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu: Etkinlikler göz kamaştırdı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dün Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen Afyonkarahisar Etkinliğine katılan ve değişik ülkelerden gelen 18 öğrenci ile Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinliği Tertip Komitesi üyelerini makamında kabul etti

“Türkçe sevgi ve barış dili”
Öğrencilerin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm Öğrencilere Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a hoş geldiniz dedi. Vali Balkanlıoğlu; “Sizlerin buraya gelmesi Türkiye’yi tanıması, Afyon’a gelmesi bizleri çok mutlu etti sevindirdi. Bende değişik ülkelere gittim, değişik insanlar tanıdım, birçok ziyaretlerde bulundum. Oralardaki insanlarda bizlere çok şeyler öğrettiler. Sizleri yetiştiren öğretmenlere, okul müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 9’ncusu düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler Türkçe’nin sevgi ve barış dili olduğunu tekrar hatırlatıyorsunuz. Türkçe olimpiyatlarına katılan gençleri dinleyen insanlar heyecanlanıyor, mutlu oluyor. Dün akşam düzenlenen Olimpiyat etkinlikleri göz kamaştırdı. Afyonkarahisar’lı hemşerilerimiz de etkinliğe büyük ilgi gösterdiler. Soğuk havaya rağmen sürekli desteklerini esirgemediler. Tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Misafir öğrencilerimize, onlara Türkçeyi sevdiren öğretmenlerine ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Türk okulları dünyaya açılan pencere”
Dünyanın her bir yerinde Türk okulları açıldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Hayal bile edeceğimiz bir olay gerçekleştir. Dünyanın birçok ülkesinde okullar açıldı. Türkiye’nin bütün dünyaya açılan penceresidir bu okullar. En kaliteli eğitimlerin verildiği bu okullarda okuyan çocuklarımız, yaşadıkları ülkenin yönetiminde önemli yere geleceklerdir. Türkiye’yi seven, tanıyan, aşina insanlar olacaklardır. Türkiye büyük bir güce ve lobiye sahip olacaktır. Türkiye, yüz yıllarca tüm dünyaya adalet dağıtan bir ecdattan geliyor. İnsanların mutluluğu ve huzuru için oluşturulan bu hareketi destekliyor ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum, Zaten en büyük hizmet insana yapılan hizmettir. Yeryüzünden insandan daha önemli bir varlık yoktur.”dedi.
“Bir dahaki organizasyonda
Afyon türküleri söylenecek”
Ziyaret esnasında, 18 ülkeden ilimize gelen öğrenciler, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile sohbet ederek, Türkçe şarkılar söylediler. Ziyarette Kırgızistan’dan gelen öğrenci Bolot Rencekulav’ın söylediği Ajda Pekkan’ın şarkısı ‘Boşver Sen Aldırma’ şarkısı ile, Irak-Kerkük’ten gelen Sarah Harbi Şükür ile Azarbaycan-Nahçıvan’dan gelen öğrenci Sevinç Gaffarova’nın seslendirdiği ‘Yarim Yarim’ türküsü Vali Balkanlıoğlu tarafından alkışlandı.
Vali, misafir öğrencilere Afyonkarahisar’dan ve ülkemizden güzel anılarla ayrılması temennisinde bulunarak, Afyonkarahisar’a özgü mermerden yapılmış birer satranç takımı, İlimize tanıtıcı CD ile Afyonkarahisar Türkülerinin bulunduğu bir CD hediye etti. Vali, Afyon Türkülerini dinlemelerini istediği öğrencilerden, bir dahaki organizasyonda Afyon Türküsü söylemeleri konusunda söz aldı. Vali Balkanlıoğlu’nu ziyaretin ardından, Afyonkarahisar’a gelen yabancı öğrenciler ile İlimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları Valilik önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bakmadan Geçme