• Haberler
  • Genel
  • Vali Balkanlıoğlu çocukları sevdi, yaşlıları sevindirdi

Vali Balkanlıoğlu çocukları sevdi, yaşlıları sevindirdi

İlimiz Valiliğine atanmasının ardından İlçe ve resmi kurum ziyaretlerini sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, akşam saatlerinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı bazı kuruluşları ziyaret etti İlk olarak İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan'ı makamında ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu'na ziyareti sırasında İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'de eşlik etti. İlimiz [&hellip]

Vali Balkanlıoğlu çocukları sevdi, yaşlıları sevindirdi

İlimiz Valiliğine atanmasının ardından İlçe ve resmi kurum ziyaretlerini sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, akşam saatlerinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı bazı kuruluşları ziyaret etti

İlk olarak; İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan’ı makamında ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu’na ziyareti sırasında İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’de eşlik etti. İlimiz merkez ve İlçelerimizdeki Huzurevleri, Sandıklı İlçemizde yapımı süren Termal Huzurevi, Çocuk Evleri, Yetiştirme Yurtları ve kurum personelleri hakkında detaylı bilgiler edinen Vali, kurum çalışmalarını ve projelerini de inceledi. İl Müdürlüğünde edindiği bilgilerin ardından beraberinde İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan ile birlikte Fevzi Çakmak Yetiştirme yurduna giden Vali Balkanlıoğlu, yurt yetkililerinden yurtta kalan çocukların durumları, eğitimleri ve sorunları hakkında bilgi aldı.
Daha sonra yurtta kalmakta olan çocuklarla konferans salonunda bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, çocuklara bir ihtiyaçlarının ve sorunlarının olup olmadığını sordu. Daha sonra Kız Yetiştirme yurdunu da ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, her iki ziyaretinde de yaptığı konuşmasında; devletimizin sosyal hizmetler kurumlarında kalmakta olan çocuklar ve öğrenciler için çok güzel imkanlar sağladığını söyledi. Bir çok öğrencinin bu imkanlara sahip olamadığını belirten Vali; “Bizler sizler için buradayız. Sizlerin güvenliği, sağlığı, geleceği bizlere emanettir. Bizlerde sizleri iyi bir şekilde yetiştirmek, vatana, millete hayırlı birer birey olarak hazırlamak isti-yoruz. Devletimiz sizlere çok güzel imkanlar sağlamış. Bizler sizleri koruyacağız ama şunu bilin ki kendinizi korumak sizin üstünüze düşen en büyük vazifedir. Meslek sahibi, sanat sahibi olmak, toplumda iyi bir yer edinmek sizlerin elinde. Okuyup çok güzel makamlara gelebilir, iyi bir meslek sahibi olabilirsiniz. Bunlar için önünüzde hiçbir engel yok. Her türlü imkanı vermeye hazırız.”dedi.
Kendi hayatından ve okumak için yaşadığı zor şartları örnek vererek çocuklara tavsiyelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, çocuklara, “Devletimizin himayesindesiniz, bunu ve zamanı çok iyi değerlendirin. Sizlere verilen bu şartlar, aile ortamında yaşayan bir çok çocuğa verile-miyor. Zaman geçer, ömür geçer ortada kalırsınız” uyarısında bulundu. Vali; ziyareti sırasında çocukların ve yurt çalışanlarının da Mevlüd Kandillerini kutladı. Vali Balkanlıoğlu; Yetiştirme Yurtlarını ziyaretinin ardından Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Huzurevi Müdürü Muzaffer Erol’dan yaşlılar, bakım şartları, fiziki durum, ihtiyaç ve sorunlar hakkında bilgiler alan Vali, yaşlılarında yanlarına çıkarak ellerini öptü. Yaşlılarla teker teker ilgilenerek Mevlüd Kandillerini kutlayan Vali Balkanlıoğlu, ellerini öptüğü yaşlılardan hayır dualarını aldı. Yaşlıların odalarını da gezen Vali Balkanlıoğlu, Huzurevine eşi ile birlikte sık sık ziyaret edeceğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu’nun ziyareti yaşlılar tarafından büyük memnuniyet ve mutlulukla karşılandı.

Bakmadan Geçme